szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrségi intézkedés alatt meghalt Breonna Taylor ügyének gyorsabb kivizsgálásáért tüntettek Louisville-ben, egyáltalán nem megszokott módon.

Black Lives Matter
Hónapok óta folynak a zavargások az USA-ban és több más országban az elharapózott rendőri brutalitás és az intézményes rasszizmus miatt. Az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzdő radikális mozgalom, a Black Lives Matter égisze alatt zajló tüntetések azt követően erősödtek fel, hogy amerikai rendőrök intézkedés közben megöltek több, fegyvertelen afroamerikait. A legfrissebb fejleményeket cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Felfegyverkezett fekete tüntetők vonultak át Louisville utcáin – írta a Reuters. A tüntetők azt követelték, hogy történjen valami a Breonna Taylor megölését követő vizsgálattal.

©
©

A fegyveres tüntetők egy feketékből álló milícia, az NAFC (Not Fucking Around Coalition) tagjai voltak.

A csoport három tagját a tüntetés előtt kórházba kellett vinni, mert az egyik tag fegyvere véletlenül elsült, a lövedék pedig megsebesítette őket.

©
©

Breonna Taylort márciusban lőtték le; a rendőrök előzetes felszólítás nélkül mentek be a házába, majd legalább nyolcszor meglőtték.

Azért tartottak házkutatást, mert azt hitték, hogy a nőnél kábítószer van, de később kiderült, hogy semmit nem találtak. A razziában részt vevő rendőrök közül egyet kirúgtak, kettőt áthelyeztek irodai munkára, de a vizsgálat egyelőre alig halad.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több száz maffiózót állítanak bíróság elé Olaszországban

Több száz maffiózót állítanak bíróság elé Olaszországban

Nevet vált 58 kínai focicsapat

Nevet vált 58 kínai focicsapat

Alkatrészhiány sújtja az autóipart, rövidített munkaidőt vezetnek be a legnagyobb német gyárakban

Alkatrészhiány sújtja az autóipart, rövidített munkaidőt vezetnek be a legnagyobb német gyárakban