szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Boris Jonson szerint most nem szabad levenni a fékről a lábukat.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Boris Johnson brit miniszterelnök pénteken bejelentette, hogy legalább két héttel elhalasztja a koronavírus-járvány elleni intézkedések szigorának enyhítését, mert ismét növekedésnek indult a fertőzöttek száma.

Most nem szabad levenni a fékről a lábunkat”

– mondta a kormányfő sajtótájékoztatóján.

Az eredeti terv szerint szombattól enyhült volna a szigor: ismét kinyithattak volna például a szórakozóhelyek és a kaszinók. Johnson ehelyett szigorításokat jelentett be: közölte, hogy

kötelezővé teszi a maszkviselést a mozikban, múzeumokban és további zárt terű helyeken.

Nagy-Britannia a járvány által leginkább sújtott országok egyike: 46 ezren haltak bele eddig a ragályba, és a kormányt sok olyan bírálat érte, amely szerint túl későn rendelte el az óvintézkedéseket.

Csütörtökön a brit kormány Észak-Angliát érintően fokozta a szigort: külön háztartásban élők nem találkozhatnak egymással.

Egészségügyi szakértők közölték: immár nem biztosak abban, hogy a fertőzési ráta – amely azt mutatja, hogy egy fertőzött hány embernek adja tovább a kórokozót – 1 alatt van Angliában, ami azt jelenti, hogy a vírus exponenciálisan terjedhet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Százezer munkahely 10 év alatt – ezt ígérik a New Yorkban

Százezer munkahely 10 év alatt – ezt ígérik a New Yorkban

Az államé lett a sármelléki repülőtér

Az államé lett a sármelléki repülőtér

2014-es balkáni videóval emlékezett a közmédia Bogdán Lászlóra

2014-es balkáni videóval emlékezett a közmédia Bogdán Lászlóra