szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem lehet megállítani a tömeget, maszkot osztanak, és remélik a legjobbakat.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Az Egyesült Államokban a kisebb rendezvényeket is veszélyesnek tartják az egészségügyi hatóságok, több államban kötelező karantén vár azokra, akik fertőzött területekről érkeznek vissza. Ennek ellenére pénteken megkezdődik a tíznapos motorostalálkozó a dél-dakotai Sturgisben, amelyre 250 ezer résztvevőt és érdeklődőt várnak.

Sturgis 7000 fős városka, amely híres az évente megrendezett fesztiválról, egyenesen a motorosok városaként emlegetik. Az első találkozót 80 éve tartották, azóta hagyomány. A város polgármestere szerint nem lehet leállítani a tömeget, az egyetlen, amit tehetnek, hogy felhívják a figyelmet a felelős viselkedésre és maszkokat osztanak, noha azok viselése nem lesz kötelező. Az önkormányzat házhoz szállítással segít azoknak, akik a tömeg miatt nem akarnak elmenni otthonról.

A lakók többsége támogatta volna az esemény elhalasztását egy közvélemény-kutatás szerint. Ugyanakkor a rendezvény rendkívül fontos a helyi gazdaság számára, tavaly 1,3 millió dolláros adóbevételt hozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sorozatban 23 győzelem után veszített a Bayern München

Sorozatban 23 győzelem után veszített a Bayern München

Ma van a Google 22. születésnapja, bár kicsit zavaros a helyzet

Ma van a Google 22. születésnapja, bár kicsit zavaros a helyzet

Fokozatosan csökken a munkanélküliség

Fokozatosan csökken a munkanélküliség