szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az orvos az általa létrehozott klinikán fertőződött meg.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Kedd hajnalban 72 éves korában elhunyt Benedek István marosvásárhelyi orvosprofesszor, az erdélyi hematológiai iskola megteremtője – írja a Krónika Online.

A lap szerint a szakember, többedmagával, hetekkel ezelőtt, az általa létrehozott Szentgyörgy utcai klinikán fertőződött meg az új koronavírussal. A sürgősségi kórház intenzív osztályán fekvő orvos halálát az ennek szövődményeként kialakult kétoldali tüdőgyulladás okozta.

Benedek István nevéhez több „orvosi premier” is fűződik, például az első gerincvelő-átültetést is ő végezte Romániában egy felnőtt páciensen.

Április elején, a járvány romániai berobbanásakor a Krónika Online-nak azt mondta, ha valaki az orvosi szakmát választotta, az érezze is hivatásának. Magyarán:

nemcsak könnyű helyzetben kell felölteni a fehér köpenyt, hanem nehéz helyzetben is helyt kell állni. A megfutamodás nem megoldás.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ballai Vince Itthon

Koronavírusos lett egy tanár a Budavári Általános Iskolában

Karanténba került, diákokkal nem találkozott, kapcsolati hálóját még kutatják. A Budavári Önkormányzat besegít a dolgozók tesztelésébe. Az iskola szerint a tesztelést még az önkormányzat megkeresése előtt elvégezték, és minden dolgozóra negatív lett.

Méltósággal, de simán kikapott a Fradi Barcelonában

Méltósággal, de simán kikapott a Fradi Barcelonában

Megszavazták: a legsúlyosabb bűncselekményeknél nem lehet feltételesen szabadságra bocsátani az elítélteket

Megszavazták: a legsúlyosabb bűncselekményeknél nem lehet feltételesen szabadságra bocsátani az elítélteket

Üzeneteket váltott a francia tanár gyilkosa és az egyik tanítványának apja

Üzeneteket váltott a francia tanár gyilkosa és az egyik tanítványának apja