szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy cementgyárból került a szennyezés a folyóba.

Több száz liter mérgező szennyvíz ömlött ki Párizs keleti részében a Szajna vizébe kedden. A szennyvíz a francia-svájci Lafarge-Holcim vállalat cementgyárából került a folyó vizébe. A cég szabotázsakcióra hivatkozott közleményében.

"Ez egy hatalmas környezetvédelmi botrány" - hangsúlyozta Twitter-oldalán tett bejegyzésében Anne Hidalgo párizsi polgármester. Hozzátette: most az ügyészségnek kell vizsgálatot indítania, hogy kiderítsék, miként fordulhatott ez elő.

Az Europe 1 újságírója videót is készített arról, ahogy egy tartályt kiürítenek, majd a szennyvíz a folyóba kerül:

Egy rádiós híradás szerint a folyóba ömlött anyag cement, szennyvíz kezelésére szolgáló vegyszerek és mikroműanyagok elegye.

A szennyezésért felelős cég közleményében azt állította, hogy egy "rosszindulatú cselekmény áldozatává vált". Hozzáfűzte, hogy az ezen cselekmény következtében keletkezett léket időközben lezárták.

Környezetvédelmi aktivisták már régóta környezetszennyezéssel vádolják a Lafarge-Holcim vállalatot. A többi között februárban tüntettek a cég párizsi üzeme ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezer lélegeztetőgép sem került ki a kórházakba a beszerzett 17 ezerből

Ezer lélegeztetőgép sem került ki a kórházakba a beszerzett 17 ezerből

Koronavírus: 151 halott, 5595 új fertőzött

Koronavírus: 151 halott, 5595 új fertőzött

Az Index új vezérigazgatója a hvg360-nak: „Az Indexre egy nagyon komoly üzletként tekintek”

Az Index új vezérigazgatója a hvg360-nak: „Az Indexre egy nagyon komoly üzletként tekintek”