szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Cseh, horvát és svájci helyekkel bővült a lista, amelyről a német kormány azt kéri, ne utazzon oda, akinek nem muszáj.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Utazási figyelmeztetést adott ki, és járványügyi szempontból kockázatos területnek minősítette Prágát a német külügyminisztérium szerdán este a koronavírus-fertőzöttek számának megugrása miatt. Németország emellett a svájci Genfre és Vaud kantonra, valamint a horvátországi Pozsega-Szlavónia és Dubrovnik-Neretva megyékre is figyelmeztetést adott ki. A minisztérium arra kért mindenkit: akinek nem muszáj, ne utazzon oda.

A járványügyi szempontból kockázatosnak ítélt területek folyamatosan frissített listájára már korábban felkerült Párizs, a déli Provence-Alpes-Cote-d'Azur régió, most ezt kiterjesztették Auvergne-Rhone-Alpes, Occitanie és Nouvelle-Aquitaine régiókra, továbbá Korzikára is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Babis: Csehországra nehéz ősz vár

A cseh kormányfő szerint ugrásszerűen nő az új fertőzöttek száma, mert az emberek egy része elfelejtette, hogy a vírus még mindig köztük van.

MTI / Dow Jones Világ

Elszabadulóban van Horvátországban a koronavírus-járvány

Horvátországban a harmadik egymást követő napon döntött rekordot az új fertőzöttek száma, ami annak következménye, hogy az ország megnyitotta határait a turisták előtt - mondta Vili Beros egészségügyi miniszter a válságstáb pénteki sajtótájékoztatóján.A politikus ismét arra kérte a fiatalokat, hogy viselkedjenek felelősségteljesen.

Halász Judit a Színművészetiről: „Mindig a fiataloknak van igazuk”

Halász Judit a Színművészetiről: „Mindig a fiataloknak van igazuk”

Piacra dobják a legnépszerűbb amerikai autó kínai koppintását

Piacra dobják a legnépszerűbb amerikai autó kínai koppintását

Az SZFE-ügy miatt tolták túl a NER harcias kampányfilmjét

Az SZFE-ügy miatt tolták túl a NER harcias kampányfilmjét