szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A városban maró szag terjeng.

Feltételezések szerint acetilént tartalmazó tartályok robbantak fel az olaszországi Ancona kikötőjében. A robbanás az Euronews tudósítása szerint éjfél körül történt, a tűzoltók hajnali kettőre oltották el a lángokat, miközben a környéket lezárták. Kisebb tüzek később is feltámadtak, volt amelyik a környező épületekre is átterjedt.

A városháza közleménye szerint nem került mérgező anyag a levegőbe, azonban több helyen is maró szag terjeng, óvatosságból az ablakok zárva tartását ajánlják. A környéken lévő iskolákat, parkokat és sporttelepeket is lezárták.

Augusztusban egy sokkal súlyosabb kikötői robbanás is volt Bejrútban, arról itt olvashat bővebben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Keresztes Imre hvg360

Robbanástörténet: A bejrúti volt a 3. legnagyobb nem nukleáris detonáció

A gondatlan tárolás miatt vagy egyéb baleset okán történt, hagyományos – azaz nem nukleáris – robbanások jó százéves történetében a bejrúti detonáció az erejét tekintve dobogós helyet ért el. A libanoni főváros kikötőjének raktárában tárolt veszélyes anyagra a helyi hatóságok és külföldi szakértők többször is felhívták a figyelmet, de hiába. A világ számos más helyén is gond lehet az ammónium-nitrát elhelyezésével.

Az olasz kormány engedélyezte, hogy ezer néző előtt játsszák a Serie A meccseit

Az olasz kormány engedélyezte, hogy ezer néző előtt játsszák a Serie A meccseit

138 kutyafajta játékosságát vizsgálják, hogy elcsípjék, hogyan zajlik fajon belül az evolúció

138 kutyafajta játékosságát vizsgálják, hogy elcsípjék, hogyan zajlik fajon belül az evolúció

2600 kilométerrel árulnak egy 27 éves Maseratit

2600 kilométerrel árulnak egy 27 éves Maseratit