szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy autósmoziban tartott lakossági fórumot a demokrata jelölt.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Lakossági fórumot, úgynevezett „town hall” találkozót tartott Joe Biden amerikai demokrata elnökjelölt egy autósmoziban. A rendezvényt a CNN szervezte. A helyszínt a koronavírus-járvány miatt választották, a nézők biztonságosan kérdezhettek a jelölttől a kihelyezett mikrofonokon át.

Nem demokrata elnök leszek, hanem amerikai elnök

– mondta Biden, aki úgy véli, képes lenne egyesíteni a végletesen megosztott országot.

Az elnökjelölt beszélt arról, hogy Donald Trumppal ellentétben ő nem a Wall Street érdekeit nézi, míg a hivatalban lévő elnök a gazdaságból semmi mást nem lát, csak a tőzsdeindexet. Felrótta, hogy az elmúlt négy évben minden intézkedés a gazdagokat segítette, a szegények nem kaptak segítséget. Külön megemlítette az egészségügyi dolgozók bérezését.

A jelölt hangsúlyozta, hogy nem a progresszív balszárny elképzeléseit kívánja megvalósítani. Így a klímaváltozás elleni küzdelemben is saját tervvel állt elő, nem a radikális Green New Dealt támogatja.

Biden kikelt Trump emlékezetes megjegyzése ellen, amikor az elnök veszteseknek (losers) nevezte a háborús áldozatokat és sebesülteket. A demokrata jelölt megemlítette, hogy az ő fia is veterán volt, Irakban szolgált. (Beau Biden 2015-ben agydaganatban hunyt el.)

Joe Biden hosszan beszélt a világjárványról is, elítélte Trump „felelőtlen” politikáját és különösen azt, hogy az elnök – egy most publikált könyv szerint – már februárban tisztában volt a koronavírus jelentette fenyegetéssel, és tudatosan bagatellizálta azt. Újra kétségbe vonta Trump bejelentését, amely szerint hamarosan lesz működő védőoltás a kórokozó ellen. Ezzel állította szembe Anthony Fauci, az amerikai járványügyi hivatal vezetőjének tájékoztatását, aki természetesen sokkal kevésbé optimista, mint az elnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A fővárosi Fidelitas egykori elnöke lesz az új Tempus-főigazgató

A fővárosi Fidelitas egykori elnöke lesz az új Tempus-főigazgató

Elhagyhatta a kórházat Csepel polgármestere

Elhagyhatta a kórházat Csepel polgármestere

A magyarokat a járvány sem tartja vissza, ostromolják a várakat

A magyarokat a járvány sem tartja vissza, ostromolják a várakat