szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az országban már több mint 270 ezer ember halálát okozta a fertőzés.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Április óta a legmagasabbra emelkedett az Egyesült Államokban a koronavírus okozta halálesetek napi száma, a Johns Hopkins egyetem közlése szerint 24 óra alatt több mint 2731-en haltak bele a Covid–19 szövődményeibe.

Az országban 195 121 új fertőzöttet azonosítottak, a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma pedig meghaladta a 100 ezret.

Robert Redfield, az amerikai betegségmegelőzési és -ellenőrzési központ (CDC) igazgatója úgy vélte, a vakcina érkezéséig „kemény tél” vár az országra.

Úgy gondolom, ezek lesz az ország közegészségügyi történetének legnehezebb hónapjai”

– jelentette ki az amerikai kereskedelmi kamarában tartott virtuális előadásán, és felszólította az embereket, tartsák be a járvány lassítása érdekében hozott rendelkezéseket, kiemelve a maszk használatát és a társadalmi távolságtartást.

Hangsúlyozta azt is, hogy az ország egészségügyi rendszere rendkívüli mértékben leterheltté vált, és a fertőzés immár mindenhol jelen van.

Az Egyesült Államokban eddig több mint 270 ezren haltak bele a Covid–19-be, a washingtoni egyetemen működő Egészségmérési és -fejlesztési Intézet (IHME) részéről pedig nem zárták ki azt sem, hogy – amennyiben az emberek nem tartják be a korlátozásokat – ez a szám március 1-jére a 450 ezret is megközelítheti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Online is bemutatják a Grecsó Krisztián regényéből készült darabot

Online is bemutatják a Grecsó Krisztián regényéből készült darabot

Lehajtott az M6-osról egy Mazda, fa állította meg

Lehajtott az M6-osról egy Mazda, fa állította meg

A felfújt Trump-baba múzeumba kerül

A felfújt Trump-baba múzeumba kerül