szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mindenki jobban jár, ha Demeter Szilárt marad a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója, mint ha újabb "totó" kezdődik, hogy vajon melyik "futóbolond" lesz a főigazgató - ezt mondta az ATV-nek Prőhle Gergely, a PIM korábbi vezetője, akit a Szájer-ügyről is kérdeztek.

ájer-ügy
Szájer Józseffel, és az elmúlt napokban vele kapcsolatban napvilágot látott hírekkel kapcsolatban Prőhle Gergely azt mondta: nagyre becsüli Szájert, régóta ismeri, szerinte ő a magyar politikának egy olyan, egyre ritkább képviselője, aki intellektuális szinten is felméri a problémákat, és képes úgy közelíteni dolgokhoz, ami már túl van a "napi aktuálpolitikai izgalmakon".
Úgy fogalmazott: bár ezzel nem egyeztethető össze sem a partin való részvétel, sem a menekülés, sem az, hogy állítólag mit találhattak a politikus hátizsákjában, másfelől viszont a hiteles kereszténydemokrata politizálásnak nem szükségszerű eleme az, hogy "a nemi identitást ennyire a politikai kommunikáció középpontjáőba helyezzük".
Szerinte ez az ügy azért szólt ennyire nagyot, mert az elmúlt hetekben ez az ügy az alkotmánymódosítás szintjéig ment

Nagyre becsüli Szájert Józsefer, aki régóta ismer, szerinte ő a magyar politikának egy olyan, egyre ritkább képviselője, aki "intellektuális szinten is felméri a problémákat", és képes úgy közelíteni dolgokhoz, ami már túl van a "napi aktuálpolitikai izgalmakon" - nyilatkozta az ATV-ben Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum előző igazgatója.

 

©

Prőhle arról beszélt, hogy a politikai kommunikáción túl is van élet. Szerinte bár ezzel nem egyeztethető össze sem a partin való részvétel, sem a menekülés, sem az, hogy állítólag mit találhattak Szájer hátizsákjában, másfelől viszont a hiteles kereszténydemokrata politizálásnak nem szükségszerű eleme az, hogy "a nemi identitást ennyire a politikai kommunikáció középpontjáőba helyezzük". Prőhle szerint ez az ügy azért szólt ennyire nagyot, mert az elmúlt hetekben a nemi identitás kérdésének ügye az alkotmánymódosítás szintjéig ment.

A Demeter-ügyről is kérdezték. Prőhle a műsorban elmondta: az ő leváltására szerinte azért volt szükség, hogy azok az emberek, akik "politikai hazátlanok" lettek a Jobbik átalakulása után, azok elhiggyék, hogy a Fidesz az ő "politikai hazájuk tud lenni". Csakhogy szerinte az a művelet, ami a jobboldali politikai szélsőséget is meg akarja szólítani, kockázatokkal jár és az elmúlt hét eseményei bizonyos értelemben az ő igazát mutatják.

Prőhle azt is elárulta, hogy miután leváltották a PIM éléről, az utódkeresés kérdésében ileltékes miniszter furcsa jelöltekkel állt elő, akik között voltak jobboldali radikális figurák is, ebből lett elege Orbán Viktornak, és ezért nevezték ki végül Demeter Szilárdot. Prőhle szerint ha Demeter szilenciumra inti magát, akkor az intézmény és mindenki jobban jár, ha ő maradpozícióban, mint ha újabb "totó" kezdődik, hogy vajon melyik "futóbolond" lesz a főigazgató.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hat év börtönt és 6 milliós vagyonelkobzást kérnek Boldog Istvánra

Hat év börtönt és 6 milliós vagyonelkobzást kérnek Boldog Istvánra

Bruce Springsteen és a Foo Fighters is fellép Joe Biden beiktatási ünnepségén

Bruce Springsteen és a Foo Fighters is fellép Joe Biden beiktatási ünnepségén

Így aknázhatjuk ki a stressz lehetőségeit

Így aknázhatjuk ki a stressz lehetőségeit