szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Öt ember meghalt és többtucatnyian megsebesültek.

Két robbanás történt, és lövéseket adtak le lőfegyverekből szerdán a jemeni Áden repülőterén éppen akkor, amikor az újonnan megalakult kormány tagjai repülőgéppel megérkeztek – közölték biztonsági tisztségviselők. A legfrissebb hírek szerint öt ember meghalt, és többtucatnyi megsebesült, de nem a kormánytagok.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy ki lőtt, és mi robbant. A halottakat és a sebesülteket a repülőtér különböző pontjain látták a nyilatkozók, akik kérték nevük elhallgatását.

A nemzetközileg elismert kormány Maín Abdulmalik Szaíd miniszterelnök vezetésével érkezett meg az ideiglenes jemeni fővárosba, miután a múlt héten a déli lázadókkal megkötött megállapodás után letette az esküt. A kormány eddig a polgárháború miatt száműzetésben, a szaúdi fővárosban működött.

A szintén Rijádban tartózkodó Abed Rabbo Manszúr Hádi jemeni elnök a hónap elején jelentette be, hogy átalakítja a kormányt a déli lázadókkal történő megállapodás alapján.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Robbantások Kabulban, többen meghaltak

Négyen életüket vesztették és többen megsebesültek szombaton Kabul különböző részein elkövetett négy robbantásos merényletben - jelentette be az afgán főváros rendőrsége.

A YouTube-on indít saját műsort Friderikusz Sándor

A YouTube-on indít saját műsort Friderikusz Sándor

Hatszáz gyerek árvult el a koronavírus miatt, Áder alapítványt hoz létre a segítésükre

Hatszáz gyerek árvult el a koronavírus miatt, Áder alapítványt hoz létre a segítésükre

Volt pozitív hatása is a világjárványnak: elcsendesültek az óceánok

Volt pozitív hatása is a világjárványnak: elcsendesültek az óceánok