szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elnök mandátuma utolsó évében hazudta a legtöbbet.

A Washington Post Fact Checker rovata előállt a talán legsokatmondóbb számmal Donald Trump elnökségéről: a lassan egy hete leköszönt politikus négy éve alatt összes 30 573 alkalommal nem mondott igazat egy-egy témában. Ez nem az összes hazug állítás, csak a témák felsorolása, ugyanis Trumpnak voltak olyan megkérdőjelezhető igazságtartalmú állításai, amiket többször is elismételt.

Trump az elnöki ciklusa alatt egyre több dologról nem mondott igazat: első évében átlagosan napi hat olyan dolgot mondott, ami nem igaz, ez a szám az utolsó évében már napi 39 volt.

A mennyiségi növekedésnek köszönhetően a hamis tényállítások majdnem fele az utolsó évében született, ami annak fényében nem is meglepő, hogy Trump az elmúlt hetekben már szinte folyamatosan csak annyit üzent, elcsalták a választásokat, miközben erre semmilyen bizonyítéka nem volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Félmilliárdos kárt okozott a luxusautókkal seftelő bűnbanda

Félmilliárdos kárt okozott a luxusautókkal seftelő bűnbanda

Nyomoz a rendőrség a BKV visszavont busztendere miatt

Nyomoz a rendőrség a BKV visszavont busztendere miatt

Tordai Bencét letiltotta a Facebook

Tordai Bencét letiltotta a Facebook