szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Steven Brandenburg összeesküvés-elméletekben hitt, a Moderna vakcinájával szemben különösen szkeptikus volt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Húsz év börtönre és 250 ezer dolláros kártérítés megfizetésére kötelezheti a bíróság azt az amerikai férfit, aki 2020 decemberében 570 adag vakcinát tett használhatatlanná a wisconsini Graftonban – írja a BBC. A 46 éves Steven Brandenburg 57 üvegcsét távolított el egy, speciálisan a vakcinák tárolására készített hűtőből.

A gyógyszerész végzettségű férfi kedden kiadott közleményében elismerte a tettét. Brandenburg hozzátette, hogy összeesküvés-elméletekben, valamint alternatív történelemben hitt, a Moderna vakcináját pedig különösen szkeptikusan fogadta.

A férfi a vád szerint két éjszakán keresztül csempészett ki vakcinákat a hűtőből, azokat órákon keresztül tárolta szobahőmérsékleten. Súlyosbító körülményként rótták fel, hogy az így károsított oltóanyagból végül 57 ember kapott, mielőtt fény derült volna Brandenburg tettére.

(Kiemelt képünk a Moderna oltóanyagát ábrázolja, illusztráció!)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Cherokee indiánok szerint éppen ideje, hogy a Jeep márka terepjárójáról lekerüljön a nevük

A Cherokee indiánok szerint éppen ideje, hogy a Jeep márka terepjárójáról lekerüljön a nevük

Mészáros Lőrinc gázszerelős munkára vállalkozott

Mészáros Lőrinc gázszerelős munkára vállalkozott

Nem ússza meg egyszerűen az adóbevallást, aki nemrég vásárolt lakást adott el

Nem ússza meg egyszerűen az adóbevallást, aki nemrég vásárolt lakást adott el