szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több dolgozó átmenetileg munkaképtelenné vált az oxfordi vakcina beadása után. Az egyik klinikában azóta már újra is indították a használatot.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

88 egészségügyi dolgozóból 37 átmenetileg munkaképtelenné vált, miután a dolgozók múlt hét csütörtökön megkapták az AstraZeneca oltóanyagát, ezért az alsó-szászországi Herzogin-Elisabeth kórházban fel is függesztették a vakcina használatát, mivel attól félnek, fennakadásokat okoz a kórház működésében, ha többen kiesnek – írja a Braunschweiger Zeitung.

Hasonló okkal szüneteltették az oxfordi vakcina használatát az Emden Klinikán is, de kedd óta újra használják.

Az oltóanyagok biztonságáért felelős Paul Erlich Intézet szóvivője elmonda, vizsgálják, hogy az oltási reakciók különböznek-e a klinikai tesztek során tapasztaltaktól, de a gyártó szerint nem kell aggódni, ugyanis ezek eddig nincs nyoma eltérésnek.

Az AstraZeneca oltóanyagával Magyarországon a 18 és 60 év közötti krónikus betegek oltása kezdődött meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Huawei: Már tízből hat magyar csuklóján ott ketyeg egy okosság

Huawei: Már tízből hat magyar csuklóján ott ketyeg egy okosság

A legjobb mód, hogy távol kerüljünk az őrjítő bezártságtól

A legjobb mód, hogy távol kerüljünk az őrjítő bezártságtól

Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él