szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A volt kémfőnöknek – aki Nikola Gruevszki unokatestvére – pár nappal egy rá vonatkozó bírósági ítélet kihirdetése előtt veszett nyoma. Nemzetközi elfogató parancsot adtak ki ellene.

Nemzetközi elfogató parancsot adtott ki Észak-Macedónia titkosrendőrségének volt vezetője, Szaso Mijalkov ellen Szkopje – írja az AP hírügynökség. A kémfőnök abban a lehallgatási botrányban érintett, amely a Magyarországra menekült Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök bukásához vezetett.

Mijalkov – Gruevszkij unokatestvére – a vád szerint az értelmi szerzője a botrányos lehallgatásoknak. Az országban 2006 és 2016 között több mint 20 ezer embert, köztük politikusokat, bírákat és újságírokat hallgatott le a kormány.

A volt kémfőnök háziőrizetben volt, várhatóan pénteken hirdettek volna ítéletet az ügyében. Múlt vasárnap tűnt el. 

Zoan Zarev miniszterelnök csalódásának adott hangot az eltűnés miatt, és az ügy teljes körű kivizsgálását rendelte el.

Nikola Gruevszki hasonló körülmények között tűnt el a rá vonatkozó ítélet kihirdetését megelőzően, hogy aztán Magyarországon bukkanjon fel, ahol menekültstátuszt kapott.

Nikola Gruevszki: politikai menekült 17 milliós napszemüvegben

Saját dicsőségét hirdető szobrokkal, épületekkel pakolta tele Szkopjét, 17 milliós napszemüvegben üdült, ellenfeleit megverette, baráti médiabirodalmat hozott létre - Nikola Gruevszki politikai menekült igazi balkáni svunggal élte életét és regnált Macedónia élén 10 éven át.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Így tartották el Magyarországról az Orbánhoz szökött Gruevszki médiumait

Amikor Orbán Viktor macedón barátja, Nikola Gruevszki kiszorult a hatalomból, magyar tulajdonban lévő cégek kezdtek el hirdetni a volt északmacedón miniszterelnök mögött álló párt szócsöveinek számító médiumokban. Miközben az is kiderült, hogy a hirdető cégek aligha adtak el valamit az országban, Szlovéniában is egyre nagyobb a botrány a Fidesz-közeli médiumok miatt.

Vasárnap is oltják azokat, akik sms-t kaptak

Vasárnap is oltják azokat, akik sms-t kaptak

Olcsóbb lehet az Apple AR-szemüvege a vártnál, és hamarabb is érkezhet

Olcsóbb lehet az Apple AR-szemüvege a vártnál, és hamarabb is érkezhet

Szenteltvíz járvány idején: mit tanácsolnak a templomlátogatóknak?

Szenteltvíz járvány idején: mit tanácsolnak a templomlátogatóknak?