szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Múlt hónapban a kormánypárt három női munkatársa állt a nyilvánosság elé azzal, hogy megerőszakolta őket egy munkatársuk. Az igazságügyi minisztert pedig azzal vádolták meg, hogy évtizedekkel korábban erőszakolt meg valakit.

Független vizsgálat indul az ausztrál parlament munkahelyi kultúrájának feltárására, miután múlt hónapban a kormányzó Liberális párt három női munkatársa állt a nyilvánosság elé azzal, hogy megerőszakolta őket egy munkatársuk 2019-ben, illetve 2020-ban – írja a Reuters. A férfit nem nevezték meg, csak annyit tudni róla, hogy korábban szintén a kormánypártnak dolgozott. Az ügyben feljelentést is tettek.

A vizsgálatot bejelentő Simon Birmingham pénzügyminiszter szerint példaként kell a parlamentnek az ország előtt állnia, ezért fontos, hogy a leghatékonyabban lépjenek fel az ilyen ügyek feltárásában és megelőzésében.

A héten egy másik ügy is nyilvánosságot kapott. Egy minisztert – akiről azóta kiderült, hogy Christian Porter igazságügyi miniszter – névtelenül azzal vásoltak meg, hogy 33 évvel korábban megerőszakolt egy nőt, aki tavaly öngyilkos lett. Porter tagadja ezt. A rendőrségen nem tettek bejelentést, így nem vizsgálják az ügyet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sztojcsev Iván Vállalkozás

A Facebook lesz az új közellenség?

A Facebook a történelme egyik legnagyobb presztízsveszteségét szenvedte el, amikor engedett az ausztrál kormánynak és feloldotta a hírek blokkolását. De a PR-szempontoknál egy kicsit messzebbre nézve az látszik csak, hogy egy lépéssel hátrébb lépett a cég. Nagy bukásról nincs értelme beszélni.

Ez az utóbbi idők legmenőbb számítógépe, a repülésrajongók imádni fogják

Ez az utóbbi idők legmenőbb számítógépe, a repülésrajongók imádni fogják

Legkorábban 40 év múlva szabadulhat az élettársa gyerekeit halálra késelő ózdi férfi

Legkorábban 40 év múlva szabadulhat az élettársa gyerekeit halálra késelő ózdi férfi

Magyarország már csak a 92. a Riporterek Határok Nélkül listáján

Magyarország már csak a 92. a Riporterek Határok Nélkül listáján