szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Monika Jankovská százezer euró óvadékért cserébe kerülhetett szabadlábra, de egy másik korrupciós botrány miatt nem sokáig örülhetett.

Fél év után szabadult vizsgálati fogságból a szlovák Smer párt képviselője, Monika Jankovská, aki mindössze pár másodpercet tölthetett szabadon: amint kitette a lábát a börtönkórházból, már őrizetbe is vette a rendőrség egy másik ügyben – írja a Parameter.sk.

A korrupcióval gyanúsított politikus szabadlábra helyezését a Legfelsőbb Bíróság hagyta jóvá, 100 ezer euró óvadékot kellett letennie, és elektromos nyomkövetőt is tettek a bokájára, de arra nem számított, hogy egy másik kenőpénzzel kapcsolatos ügy miatt megint be fogják vinni.

Jankovská az elmúlt hónapot a trencséni börtönkórházban töltötte, miután gyógyszertúladagolással akarta megölni magát.

Jankovská ügye még a 2000-es évek elejéig nyúlik vissza, akkor egy szlovákiai szórakozóhelyet segített törvénytelenül megszerezni, és 3 millió koronát, tehát úgy 100 ezer eurót kapott a segítségét cserébe.

A korábban bíróként is dolgozó Jankovská tavaly márciusban tartóztatták le először, akik azzal gyanúsítják, ő intézte el, hogy a bíróság hitelessé nyilvánítsa azokat a markízás váltókat, ami alapján Marián Kočner (a többek közt a hírhedt újságíró-gyilkossággal is kapcsolatba hozott szlovák üzletember – a szerk.) több millió eurót követelt a kereskedelmi televíziótól. Kočnert azóta 19 évre ítélték az értékpapírok meghamisítása miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kínai hadsereg hackerei támadtak meg kétszáznál több japán nagyvállalatot

A kínai hadsereg hackerei támadtak meg kétszáznál több japán nagyvállalatot

Egy ember meghalt, ketten megsérültek egy lövöldözésben Long Islanden

Egy ember meghalt, ketten megsérültek egy lövöldözésben Long Islanden

Átadták az Artisjus irodalmi díjakat

Átadták az Artisjus irodalmi díjakat