szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A felek egymásra mutogatnak, az áldozatok száma bizonytalan, de az biztos, hogy már rengetegen meghaltak.

Keddre már több mint száz civilt agyonlőhettek Etiópia északkeleti részén, az Afar és Szomáli tartomány határán pénteken kirobbant összecsapásokban.

A tartomány szóvivője, Ahmed Kaloyte azt mondta, hogy Szomáli tartománybeli biztonsági erők támadtak a Haruka nevű övezetre, és vaktában lövöldöztek a lakosokra, legalább harminc afar nomádot megöltek, ötven társukat pedig megsebesítették. A szóvivő szerint a helyi közösség visszaverte a támadókat. Kedd hajnalban azonban a szomáli fegyveresek visszatértek, gépjárművekre szerint géppuskákkal és rakétavetőkkel, és, mint fogalmazott,

Ismeretlen számú polgári személyt, közöttük nőket és gyermekeket mészároltak le álmukban.

Az értesüléseket, melyekről az AFP és a Reuters számolt be, független források nem erősítették meg. 

Szomáli vezetők az afar erőket vádolták a konfliktus kirobbantásával. Abdo Heloe tartományi szóvivő szerint afar rendőrök támadtak ismeretlen okból szomáli nomádokra, és keddig huszonöt civilt öltek meg, illetve több mint harmincat megsebesítettek. Ali Bedel, egy másik szóvivő arról számolt be, hogy pénteken huszonöt ember halt meg, majd kedden "ismeretlen számú polgári személy" vesztette életét.

Az etióp szövetségi kormány még 2014-ben átrajzolta a két tartomány közötti határt, három települést Afarhoz csatolva Szomálitól, amely azóta próbálja ezeket visszahódítani.

(A kép illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kinyitnak a vendéglátóhelyek és a boltok Angliában

Kinyitnak a vendéglátóhelyek és a boltok Angliában

220 milliót nyert valaki a hatos lottón

220 milliót nyert valaki a hatos lottón

Mi jön az okostelefonok után?

Mi jön az okostelefonok után?