szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magyarország megkezdte az egyeztetéseket Görögországgal és Izraellel is.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Szijjártó Péter megállapodott Nikola Selakovic szerb és Djordje Radulovic montenegrói külügyminiszterrel, hogy kölcsönösen elismerik országaik oltási igazolványait – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

A beoltottak péntektől szabadon utazhatnak Magyarország és Szerbia, valamint Magyarország és Montenegró között.

Szijjártó Péter bejegyzésében azt írta, hogy újabb országokkal igyekszik megállapodni Magyarország a karantén- és tesztmentes utazásáról.

A miniszter elmondása szerint már meg is kezdték az egyeztetéseket Görögországgal és Izraellel.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy a kormány felhatalmazta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy kétoldalú megállapodásokat kössön a vakcinaigazolványok elismeréséről más országokkal.

Ha minden jól megy, hamarosan elmondhatjuk, hogy már 4 millió honfitársunkat tudtuk beoltani és ezáltal megvédeni...

Közzétette: Szijjártó Péter – 2021. április 29., csütörtök

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!