szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Korábban többször is hangoztatta, hogy a koronavírus ellen az inhalálás és a hidroxiklorokin tabletta tökéletesen alkalmas.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Néhány héttel ezelőtt még „teljesen feleslegesnek” nevezte a koronavírus elleni oltásokat, csütörtökön belehalt a Covid-19 szövődményeibe Stephen Karanja, kenyai orvos – jelentette a BBC.

A Kenyai Katolikus Orvosok Szövetségének elnöke korábban többször is hangoztatta, hogy a koronavírus ellen az inhalálás és a hidroxiklorokin tabletta tökéletesen alkalmas – mindkét állítását az Egészségügyi Világszervezet (WHO) cáfolta. Karanjától a kenyai katolikus egyház is elhatárolódott.

A szülész-nőgyógyászt múlt héten vitték kórházba, csütörtökön vesztette életét a vírus szövődményei miatt.

Karanja már a koronavírus-járvány előtt is többször is kiállt az oltások ellen, 2009-ben például kampányt indított a HPV-vakcina ellen, mert szerint a betegség azokat fenyegeti, akik „felelőtlen szexuális életet élnek”. 2014-ben pedig a nőknek szánt tetanusz elleni oltási kampány ellen szólalt fel, mert szerinte annak célja a kenyai nők sterilizálása volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!