szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A brit miniszterelnök ellen most egy 2019-es üdülése miatt indul vizsgálat, ugyanis nem tudni biztosan, ki finanszírozta a 15 ezer fontos utat.

Tíz napra ment vakációzni 2019 telén Boris Johnson brit miniszterelnök és barátnője, Carrie Symonds egy karibi magánszigetre, az utazás pedig 15 ezer fontba, vagyis megközelítőleg hatmillió forintba került.

Utazásuk kapcsán most azért indul vizsgálat, mert nem tudni biztosan, ki finanszírozta nekik azt. Johnson bevallása szerint a konzervatív párt egyik adományozója, David Ross állta a cehhet, azonban ezt többen vitatják a The Guardian beszámolója szerint. Ross azonban a The Independent információi szerint tagadta, hogy ő finanszírozta volna a miniszterelnök útját, valamint azt is cáfolta, hogy az övé lenne az a villa, ahol Johnson megszállt.

„A nyilvánosságnak joga van megtudni, pontosan ki fizette Boris Johnson luxusútját a Karib-tengerre, valamint lakásának felújítását” – mondta Angela Rayner, a Munkáspárt egyik képviselője. Rayner szerint „a legfontosabb az, hogy tudjuk, az adományozók mit vártak a pénzük fejében”. Rayner utalása Johnson lakására nem véletlen: Dominic Cummings, a miniszterelnök egy korábbi tanácsadója április végén azzal vádolta meg Johnsont, hogy titkos adományokból finanszírozta a Downing Street 11. felújítását. Cummings szerint az adományokat Johnson nem jelentette be, ez pedig a brit kormányzati protokoll szerint komoly szabálysértésnek számít.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu/MTI Ingatlan

Újabb botrány pattant ki Boris Johnson körül

A brit miniszterelnök korábban állítólag azt mondta, hogy "inkább álljanak ezrével hegyekben a holttestek", de nem vezet be újabb zárlatot. Közben vizsgálat is indul, hogy kiderítsék, ki fizette Johnson rezidenciájának felújítását.