szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bukarest már egész jól áll, de Kovászna és Hargita megyében még a 20 százalékot sem érte el a beoltottak aránya.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Ismertette a megyei átoltottsági adatokat Románia gazdasági minisztere, Claudiu Năsui. Elmondása alapján Bukarest áll a legjobban, az ott élők 40,27 százalék kapta már meg legalább az első adagot a koronavírus-fertőzés elleni védőoltásból, Kolozs megye 35,73 százalékkal a második.

A beszámoló szerint Székelyföld jelentősen le van maradva: Kovászna megyében csak 15,25 százalékos az átoltottság, Hargita megyében 18,57, Maros megyében pedig 22,66 százalék – írja a Transindex.

Az adatok ráadásul csak lassan növekednek: az elmúlt két hétben mindössze 4 százalékot javult az átoltottság ezekben a megyékben.

Nem a magyarlakta megyékben a legrosszabbak az adatok: Suceava (13,09 százalék), Botoșani (13,42) és Giurgiu megyében (13,51) van a legkevesebb ember beoltva Romániában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!