Félmilliárdos büntetés félrevezető reklámok miatt

2012. június 09., szombat, 12:55 • Utolsó frissítés: 2012. június 09., szombat, 13:15
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ;

Több mint félmilliárd forintnak megfelelő 2.2 millió dollárra büntették az Apple-t Ausztráliábn az új iPad megnevezése és reklámja miatt. Az ügy hazai érdekessége, hogy a kifogásolt dolgok Magyarországon sem állnak meg.

Az ausztrál hatóságok vizsgálati eredményét megerősítő bírósági döntés után 2.21 millió dollár, azaz közel 540 millió forintnyi bírságot kell fizetnie az Apple-nek a szigetországban, mert megtévesztően használta az új iPad modellek megnevezésében és hirdetéseiben a 4G jelzőt - írja a The Australian. A problémát az jelenti, hogy az iPadben lévő technológia nem kompatibilis az Ausztráiában lévővel, így a gyakorlatban nem használható 4G-s eszközként az Apple táblagépe. A cég ellen hasonló eljárások vannak folyamatban az Egyesült Királyságban és Svádországban is, de a kifogásolt inkompatibilitás Magyarországon is megáll.
Fotó:
A felhasználói panaszok, majd az ezek nyomán induló ausztrál és brit vizsgálatok után az Apple május közepén döntött úgy, hogy átnevezi mobilinternetezésre is alkalmas iPadjeit. Az "iPad Wi-Fi + 4G" megnevezést az "iPad Wi-Fi + cellular", értelmező fordításban "iPad Wi-Fi és mobilnet" modellnév cserélte, időközben Magyarországon is. A 4G LTE támogatása ugyanis csak az USA-béli AT&T és a Verizon hálózatán, illetve a kanadai Bell, Rogers és Telus szolgáltatóknál elérhető.
2 HOZZÁSZÓLÁS
2012. június 9., 19:22 bird1

Én azt nem értem, hogy ilyenekért és még kisebbekért is milliókra (vagy mégtöbbre) büntetnek multikat, de ahhoz senki sem szól semmit, hogy a Samsung évek óta megvezeti a fél világot a "LED TV" elnevezéssel, ami valójában nem más, mint LED háttérvilágítású LCD TV (az korábbi CCFL "fénycső" helyett). És hányan beveszik, hogy ez valami teljesen más, valami sokkal jobb technológia, mint az LCD... A többiek jóideig továbbra is LCD-nek hívták és később is jóval becsületesebb elnevezéseket használnak, ami jelzi, hogy ez is LCD. Ezzel a Samsung nagyon komoly versenyelőnyre tett szert! Sokan máig nem tudják, hogy félre vannak vezetve. (És azt gondolják, hogy pl. az OLED ehhez képest már alig jelent változást.)

2012. június 9., 19:20 bird1

fg

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Félmilliárdos büntetés félrevezető reklámok miatt
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


Balázs Csaba: „Én mindig innen rendelek: http://emobi.hu” » Titkosügynökök mobiltokja


György Kövesdi: „"Ha valakinek nem tetszik az elődökhöz hasonlóan még mindig nagyon...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag

Nem kell letölteni: ez a funkció eleve benne lesz az iOS 8-ba

Nem kell letölteni: ez a funkció eleve benne lesz az iOS 8-ba

Az, hogy az Apple együttműködik egy közkedvelt app mögött álló céggel, előrevetíti, hogy egy remek funkció kerül mobil operációs rendszere...

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X