szerző:
hvg.hu

Az autósok csak az utolsó pillanatban vették észre az előttük lévő balesetet.

Az eset még tavaly januárban történt - hivták fel a figyelmelmünket rá az olvasóink - de talán, így is érdemes a megtekintésre.

Az erős havazáshoz, a michigani I-94-es autópályán nagyjából 50-55 km/h-s szél társult, a látási távolság bőven 200 méter alá csökkent. Az autópályán egy apró balesettel kezdődött minden, utána pedig már nem volt megállás.

©

A látótávolság miatt ugyanis a közlekedők már csak akkor vették észre az előttük lévő autókat, amikor már nem tudtak megállni, így egymás után csapódtak bele az ott álló járművekbe. Az úton a személyautótól a teherautóig összesen 194 jármű szenvedett balesetet, amit egy férfi az út túloldaláról rögzített a mobiljával.

A felvétel készítője gyakorlatilag tehetetlen volt, a helyzetet végül csak nagy erőfeszítések árán tudták megoldani a kiérkező mentők, tűzoltók és rendőrök. A gigantikus tömegbalesetnek egy halottja és 23 sérültje volt, a sofőröket egy közeli iskolában kialakított menedékhelyen látták el.


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!