szerző:
hvg.hu

A független európai szervezet idén is elkészítette az év közben tesztelt autók toplistáját, hogy kiderüljön, melyek a legbiztonságosabb járművek.

Idén is gőzerővel törték az autókat az EuroNCAP szakemberei, hogy kiderítsék, a piacon kapható új autók közül melyek a legbiztonságosabbak 2016-ban. A tesztelésnél a szervezet a kettős értékelési rendszert alkalmazta, aminek lényege, hogy a kocsikat először az alap biztonsági rendszerrel, majd a kiegészítő biztonsági csomaggal is kipróbálták. Ennek lényege, hogy a vásárlók is lássák, milyen nagy különbség lehet az alapcsomag és pluszkiegészítőkkel ellátott autók között.

A tesztek során az Audi Q2, a Ford Edge, a Hyundai Ioniq, a Mercedes E-osztály, a Renault Scenic, a Subaru Levorg, az Alfa Romeo Giulia, a Seat Ateca, a Volkswagen Tiguan, a Peugeot 3008, illetve a Toyota Prius kapták meg a legmagasabb fokozatot, az öt csillagot.

A többi autó közül a Suzuki Ignis, a Kia Niro és a Toyota Hilux is öt csillagot szerzett, igaz, ezeknél a kiegészítő biztonsági csomag hozta meg a maximális eredményt. A lista az alábbiak szerint alakult (a százalékok felett lévő piktogramok jelentése balról jobbra: felnőtt utasok védelme, gyerekek védelme, gyalogosvédelem, biztonsági asszisztens).

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.