szerző:
hvg.hu

A rendőrség fokozott ellenőrzéseket, közlekedési akciókat szervez a balesetveszélyes cselekmények miatt.

A Szentendrei Rendőrkapitányság tapasztalatai szerint, a téli időjárási körülmények és a fagyos, csúszós útviszonyok megjelenésével egyidejűleg a Dobogókő térségében található, kanyargós útszakaszokon, főként az éjjeli órákban megszaporodik azon járművezetők száma, akik vezetési tudásuk és járművük képességeinek határait a közutakon feszegetik – írták a rendőrség honlapján.

A szentendrei rendőrök külön kiemelik, hogy a közúti „driftelés”, amellett, hogy a legtöbb esetben szabálysértés, nem utolsósorban veszélyes is. Úgy az érintett jármű vezetőjére, és - ha van - utasára, mint a közlekedés többi résztvevőjére nézve egyaránt. (A rendőrség részéről konkrét statisztikát nem közöltek, hogy az említett útszakaszon, milyen számban történtek balesetek, feltehetőleg „driftelés” miatt.)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!