szerző:
hvg.hu

A legtöbb villamosvezetőnek szinte már meg sem emelkedik a pulzusa, amikor az autós figyelmetlenül a szerelvény elé kanyarodik.

Szinte nem telik el úgy hét, hogy ne jönne hír arról, hogy egy autós a villamos elé kanyarodott járművével. Tavaly novemberben például pont egy ilyen esetet örökített meg egy fedélzeti kamerával ellátott jármű Budapesten, amikor egy BMW-s nem vette észre, hogy hátulról érkezik a szerelvény – és bekanyarodott elé. Az ilyen helyzetekben a villamos vezetője tehetetlen: legfeljebb vészfékezni tud, kitérni azonban nem.

Az ilyen baleseteket csak "kívülről" láthatjuk, hogy hogyan reagálnak a villamosvezetők, azt már nem. November végén azonban felkerült egy videó a YouTube-ra amit a vezetői fülke kamerafelvételeiből vágtak össze. Jól látni, a többségüknek látszólag még a pulzusa sem emelkedik meg, annyira hétköznapi, hogy egy kocsi eléjük hajtson. Az átszaladó gyalogosok esetben azonban egészen más a helyzet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!