szerző:
hvg.hu

A cél az volna, hogy az vizsgázók egy eseménysort tudjanak helyesen értelmezni.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerint kedvezőek a tapasztalatok mozgóképes kérdésekkel kapcsolatban a KRESZ-vizsgákon ezért újabbakkal bővítik a mozgóképes kérdéseket.

2016 májusában jogosítvány kategóriánként, két-két kérdésnél jelentek meg a mozgóképes vizsgakérdések. A cél az volt, hogy a vizsgázók ne csak egy adott időpillanatban fennálló forgalmi helyzetet lássák és értékeljék, hanem annak közelmúltbeli történéseit is figyelembe véve legyenek képesek, egymást követő információ feldolgozására is.

Mi az áthaladási sorrend a kereszteződében?

A mintegy 10 másodperces animációkat akár többször is meg lehet nézni, de a válaszlehetőségek feldolgozására ugyanúgy egy perc áll rendelkezésre, mint a szöveges vagy állóképes feladatoknál. A mozgóképes kérdéseknél az átlagos válaszidő ennek megfelelően valamelyest hosszabb, de nagyobb százalékban adnak rá helyes választ a vizsgázók.

A mozgóképes technológia a jövőben várhatóan egyre növekvő mértékben alakítja majd vizsgáztatás menetét – írja közleményében az NFM.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!