szerző:
hvg.hu

Egy szerencsés szemtanúnak sikerült levideóznia a Tesla elektromos kamionját, ami épp a közúton rótta a kilométereket.

Hosszas várakozás után 2017 novemberében Elon Musk végre lerántotta a leplet a Tesla legújabb elektromos járművéről, a kamionról, ami a tervei szerint jelentős mértékben járulhat majd hozzá az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez. És ez könnyen meg is lehet, mert a menetadatok megismerése után a legnagyobb vállalatok sorra rendelik a Teslától a kamiont.

Hogy pontosan mikor érkezik majd az újdonság az utakra, egyelőre nem lehet tudni, a kamiont azonban már javában tesztelik/fejlesztgetik a szakemberek. A dolog pedig valószínűleg jól halad, mert eddig nem lehetett a közúton látni a gépet, a napokban azonban valakinek sikerült egy néhány másodperces videót készíteni a matt fekete kamionról – ami egyelőre pótkocsi nélkül rótta a kilométereket.

A felvétel készítőjének pedig külön hálásak vagyunk, hogy nem függőlegesen tartotta a kezében lévő telefont.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!