A PM kitenné az ügynöklistát az AH honlapjára

Nyilvánosságra kell hozni az állambiztonság által készített mágnesszalagokat a Párbeszéd Magyarország politikusai szerint.

MTI

Németh Miklós: Moszkvában van egyedül hiteles ügynöklista

Németh Miklós volt miniszterelnök egy evangélikus ifjúsági találkozón azt mondta, Moszkvában van egyedül hiteles ügynöklista, mert a magyarországi dokumentumokat sokszor módosították. Moszkvában azonban titkosítás alatt vannak az akták.

MTI

Antikommunista paragrafusokat követel az alaptörvénybe a Jobbik

A Jobbik ismételten azt kezdeményezi, hogy kerüljön bele az alaptörvénybe az ügynöklisták feltárása, a kommunista vezetők közéletből való kitiltása és a kommunista luxusnyugdíjak megvonása - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt alelnöke.

MTI

SpicLeaks.hu

SpicLeaks.hu

Ügynöklista itt csak akkor lesz, ha valaki felkalózkodja az internetre.

Bajnaiék megneveztetnék az ügynököket

Az Együtt 2014 és a Haza és Haladás Alapítvány javaslatot készített az állambiztonsági múlt feltárására, kezdeményezve, hogy az egykori megfigyeltek nyilvánosságra hozhassák a róluk jelentő ügynökök kilétét.

MTI

Veseleverők, kukkosok, nagy fekete autók

Veseleverők, kukkosok, nagy fekete autók

Az a gyanús, ami nem gyanús: tudja ezt Pelikán gátőr, valamint Virág elvtárs összes magyar tanítványa, követője, őszinte híve, mindenki, aki akár egyszer is utazott a szocialista szellem vasútján. A kommunizmusban ugyan lehetett viccelődni, de ha komolyra fordult a dolog - márpedig a nemzetközi helyzet fokozódott - a hatalom nem ismert tréfát. Nem is az volt a dolga.

ln

Szemtől szembe besúgó barátainkkal

Szemtől szembe besúgó barátainkkal

Hátborzongatóan hűvös jelentések, hétköz- és ünnepnapi árulások, emberarcú ügynökök, akik valamikor talán a barátaink voltak. Érkeznek-e újak vagy visszajönnek a már jól beváltak? Nehéz, zaklatott és felzaklató jelentés megfigyelőkről és megfigyeltekről.

Összeomlott a KGB-ügynöklistát közzétevő litván honlap

Túl sokan akarták megtekinteni, így összeomlott az a litván honlap, amely az egykori szovjet titkosszolgálat, a KGB litvániai tevékenységét tartalmazó újabb, régóta várt dokumentumokat hozott nyilvánosságra.

MTI

VV: "a Fidesz valamiért tényleg fél" az ügynöklistáktól

VV: "a Fidesz valamiért tényleg fél" az ügynöklistáktól

A helyzet világos: a Fidesz valamiért tényleg fél az ügynöklisták nyilvánosságától, és hogy ezt leplezze, kirakatintézkedésekkel áll elő, hátha elhiszi róluk valaki, hogy most aztán tényleg jól odacsaptak a kommunistáknak - írja a Véleményvezér blog.

hvg.hu

Az MSZP szolidáris Schiffer Andrással

Az MSZP szolidáris Schiffer Andrással

A szocialisták támogatják, hogy parlamenti vitanap foglalkozzon az ügynöküggyel, az MSZP-s képviselők ezért aláírják az erre vonatkozó LMP-s kezdeményezést - tudatta Mesterházy Attila hétfőn sajtótájékoztatón.

MTI

Schiffer: "van az a szint, amire nem süllyed le az ember"

Schiffer: "van az a szint, amire nem süllyed le az ember"

Az LMP véleménye szerint a Fidesz "azért váltott át a mocskolódásra az elmúlt hetekben az ügynöktörvény kapcsán", mert a szőnyeg alá söpri az állambiztonsági múlt kérdését és az aktanyilvánosság ügyét - mondta hétfőn a Parlamentben újságíróknak Schiffer András (LMP).

MTI

Örül, de fél is a Jobbik

A Jobbik örül, hogy a kormányon lévő nyomás "kezdi éreztetni a hatását", ugyanakkor tart attól, hogy a kormánypártokon belüli nézetkülönbségek miatt félmegoldás születik a kommunista rendszer bűneinek feltárását, főként az ügynöklisták ügyét illetően.

MTI

A Jobbik idő előtt nyilvánosságra hozná az ügynöklistát

A Jobbik kormányra kerülése esetén nyilvánosságra hozza az előző rendszer ügynökeinek jelenleg 2060-ig titkosított listáját - jelentette ki Novák Előd, a párt országgyűlési képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

MTI

Visszatáncolt a kormány: húzódik a rejtélyes szalagok ügye

Visszatáncolt a kormány: húzódik a rejtélyes szalagok ügye

Mégsem vihetik haza az egykori megfigyeltek a róluk szóló, a pártállami rendszerben született ügynöki jelentések eredeti példányát, miután a kormány visszavonta erre vonatkozó határozatát. Az igazságügyi tárca szerint ez nem az eredeti tervek tökéletlenségének az elismerése, egyszerűen csak belátták: részletesebb szakmai vitára van szükség. Az ügynöklistákat tartalmazó mágnesszalagok adatainak feldolgozása is megrekedt, a minisztérium szerint a közeljövőben nem is tervezik, hogy előveszik a kérdést.

Index: megszűnik a Kenedi-bizottság

Az ügynöklistákat tartalmazó, titkosított mágnesszalagok feldolgozását felügyelő Kenedi-bizottság megszüntetéséről szóló kormányrendelet jelent meg csütörtökön - írja az Index.

hvg.hu

Gyurcsány: gyomorforgató, amit a jobboldal csinál Paul Lendvaival

Gyurcsány: gyomorforgató, amit a jobboldal csinál Paul Lendvaival

Ha valakit tönkretettek, akkor sincs megállás, akkor jön majd a következő ellenfél. És addig folytatják, amíg van még valaki, aki meg mer szólalni - írja Gyurcsány Ferenc a blogján.

hvg.hu

Az ügynöklisták nyilvánossága ellen érvelt Boross Péter

Az ügynöklisták nyilvánossága ellen emelt szót Boross Péter szombaton Budapesten. A volt miniszterelnök szerint a titkosszolgálatok évek óta a politikai adok-kapok áldozatai.

MTI

Gondatlanságból közzétették a cseh titkosügynökök nevét

Gondatlanságból nyilvánosságra kerültek a cseh titkosszolgálatok ügynökeinek nevei, akiknek így veszélybe került az életük - írja a Mladá Fronta Dnes című cseh napilap hétfőn.

Rainer János a hálózati személyek újabb névsoráról

Mint derült égből villámcsapás, az 56-os intézet csütörtökön, késő este honlapjára váratlanul feltett egy új listát az állambiztonsági szolgálat tagjairól: 181 fedőnévből 110-et nevesített, néhányuk munkadossziéjának anyagát a hvg.hu is ismertette. Akkora volt az érdeklődés, hogy pénteken lehetetlen volt rámenni az intézet honlapjára, szervere lefagyott. Rainer M. Jánost, az 56-os intézet főigazgatóját kérdeztük, miért most hozták nyilvánosságra a névsort, és mi várható a jövőben?

Ügynökszalagok: civilek felügyelik, politikusok vitatkoznak miattuk

Hat hétig is eltarthat, amíg informatikus szakemberek megvizsgálják azokat a mágnesszalagokat, amelyek az 1990 előtti állambiztonsági iratokat tartalmazzák, a tartalmi vizsgálat ezután következhet - közölte Kenedi János. Az SZDSZ Új Generáció nyílt levélben fordult a szocialista párt és az MDF vezetéséhez, amelyben értetlenségüket fejezték ki amiatt, hogy a két párt nem támogatta e tárgyban megfogalmazott SZDSZ-es határozati javaslat tárgysorozatba vételét.

MTI

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X