Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Egy magyar cég, ahol nincs főnök, és bármit kikutatnak

Egy magyar cég, ahol nincs főnök, és bármit kikutatnak

Multicéget és egyetemet is húzott már ki a csávából egy debreceni cég egyik fejlesztése, amellyel adatokat lehet kinyerni az ember által kezelhetetlenné vált információhalmazból. A Slamby nem hagyományos adathalász banda, hanem igazi startup, van itt minden, amiről egy garázscég megismerszik: idealista hozzáállás, nagy álmok, menő laptopok, hit, meggyőződés, babzsákfotel a sarokban.

Kósa: Kétéves váltásban lesz önkormányzati és parlamenti választás

Kósa: Kétéves váltásban lesz önkormányzati és parlamenti választás

2019-től még egy ötéves önkormányzati ciklus következik, utána visszatérnek a négyéves választási ciklusra – mondta a Fidesz alelnöke. Onnantól kezdve kétévente, felváltva lesz majd helyhatósági és parlamenti választás. "Arra kényszerítjük magunkat, hogy kétévente forduljunk a választókhoz" – fogalmazott Kósa Lajos.

MTI

Kósa Lajos figyelmeztette a fideszes polgármestereket és képviselőket

Kósa Lajos figyelmeztette a fideszes polgármestereket és képviselőket

Ne feledjék, hogy ők az egész falut, az egész várost irányítják, és azokért is dolgozniuk kell, azokat is meg kell nyerniük, akik nem rájuk szavaztak - ezt mondta Kósa Lajos ügyvezető alelnök a Fidesz-KDNP megválasztott polgármestereinek és önkormányzati képviselőinek.

MTI

Kósa Lajos feleségének több cége is dolgozott az önkormányzatnak

Porkoláb Gyöngyi, Kósa Lajos felesége korábban több, a debreceni önkormányzattal is kapcsolatba került cégben is érintett volt, az utóbbi években viszont karitatív tevékenységet végez, illetve egy női civil szervezet elnöke.

hvg.hu

Kósa Lajos: "Minden létező vizsgálatnak állok elébe"

Kósa Lajos: "Minden létező vizsgálatnak állok elébe"

Semmi rejtegetnivalója nincs saját bevallása szerint Kósa Lajosnak, akiről az a hír járja, hogy olyan, nagyméretű óbudai lakást használ, amely nem szerepel a képviselői vagyonbevallásában, mert a felesége, Porkoláb Gyöngyi nevén van, és az ő bevallása nem nyilvános.

MTI

Egyben akarják tartani a Munkácsy-trilógiát

Egyben akarják tartani a Munkácsy-trilógiát

A Munkácsy-trilógia egyben tartásáról egyeztetett a Golgota című festmény Amerikában élő tulajdonosával, Pákh Imrével a debreceni Civil Fórum Egyesület - közölte a szervezet elnöke szerdán a városban.

MTI

Divatba hozza, hungarikummá tenné a debrecenit - interjú Pataky Péter séffel

Divatba hozza, hungarikummá tenné a debrecenit - interjú Pataky Péter séffel

Lemezlovasból lett szakács, Franciaország helyett Debrecent választotta, a legsikeresebb éttermek közé vitte az IKON-t, rehabilitálta a debrecenit. Úgy véli, a fine dining hanyatlik, a túl elegáns éttermekre nem vevők az emberek - és nem a pénz miatt. Az V. Hertelendy Gourmet fesztivál nyomán indított interjú sorozatunk második részében Pataky Péter séffel beszélgetünk gasztronómiáról, vendéglátásról.

SZJ

Kabarétréfákkal soroz meg az Együtt-PM debreceni dokija

Kabarétréfákkal soroz meg az Együtt-PM debreceni dokija

Saskabaréba való poénokkal hemzseg az Együtt-PM debreceni kampányfilmje, amelyben egy orvos, a párt egyéni képviselőjelöltje, Szegedi István állítja fel a diagnózist a betegeskedő nagyvárosról. Debrecennek olyan nyavalyái vannak, mily a hiperkorrupció, narancsbőr, túltérkövesedés, nyílt demokráciatörés, sajtószűkület, a javallat pedig egy - most figyeljenek! - Együttpirin bevétele október 12-én.

hvg.hu

Már nem az van a debreceni dohánygyár területén, ami volt

Új irodaépülettel bővült az egykori debreceni dohánygyár területén kialakított Lion termelő és innovációs üzleti központ, az 1,2 milliárd forintos beruházást kedden adta át a város fideszes polgármestere.

MTI

Gyurcsány ma este ugyanazzal kampányolt, mint Orbán

Összefogásról beszélt Gyurcsány Ferenc Debrecenben, amikor Bokros Lajos főpolgármester-jelölti támogatásáról kérdezték. Közben a miniszterelnök Bicskén szintén az összefogás fogalmával kampányolt.

Ady tollát és Kölcsey végrendeletét is kiállították Debrecenben

Csokonai szobáját is megnézhetik a látogatók a debreceni Déri Múzeum új kiállításán, ahol rendhagyó módon mutatják be a debreceni irodalmat – írja a Dehir.hu. A tárlat legértékesebb darabja Kölcsey Ferenctől származik.

hvg.hu

Kósáék hungarikumot csinálnának a debreceniből

A méltán híres debreceni páros kolbász hungarikummá nyilvánításának támogatásáról döntött csütörtöki, cikluszáró tanácskozásán Debrecen város közgyűlése.

MTI

Ezt tervezi a Kósa székére pályázó fideszes Debrecenben

Debrecen akkor válik sikeressé, ha a vállalkozói sikeresek - mondta Papp László, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje szerdán. Kósa Lajos jelenlegi polgármester egyik lehetséges utódja vizes élményparkot alakítana ki a nagyerdei strandon és felújítaná a Kerekes-telepi fürdőt és az 1-es villamos pályáját.

MTI

Gombostűvel teli kiflikkel akartak kutyákat ölni Debrecenben

Kiflivégekbe szúrt gombostűket akartak megetetni kutyákkal egy debreceni sorház udvarán, de a gazdájuk időben megtalálta azokat, így nem lett baj – írja a Dehir.hu. Az egyik szomszédra gyanakodnak, de bizonyítékuk egyelőre nincs. Valaki vagy valakik a közeli dombnál is gombostűvel teli húsdarabokat dobált szét.

hvg.hu

Blikk: Kósa Lajos megúszta a tilosban parkolást

A debreceni polgármester elnézést kér a füvön parkoló autóért, és vállalja az eset következményeit, de a Blikk úgy tudja, sem kerékbilincset, sem csekket nem kapott a kihágásért.

hvg.hu

Ezért tűnik el a visszaszámláló a debreceni lámpák egy részéről

Egy új előírás szerint csak a piros jelzés mellett lehet visszaszámláló berendezés az állami kezelésű utak jelzőlámpáin, és annak is fehér vagy sárga színűnek kell lennie. Ez az oka annak, hogy eltűnt a számláló az egyik forgalmas debreceni kereszteződésből. Az autósok és a gyalogosok szerint így nehezebb közlekedni – írja a Dehir.hu.

hvg.hu

Életfogytiglant kapott az élettársát agyonverő férfi Debrecenben

Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki 2011 februárjában egy debreceni lakásban agyonverte élettársát. Leghamarabb 35 év után helyezhetik feltételesen szabadlábra. A bíróság a vádlottat kötelezte a hétmillió forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére is.

MTI

Szabálytalankodáson kapták Kósa Lajost, és le is fotózták

Tilosban, a füvön parkolt a debreceni polgármester autója - állítja a Vagy.hu olvasója.

hvg.hu

Ammónia mérgezett egy debreceni hűtőházban

Tíz dolgozó lett rosszul egy debreceni hűtőházban, ahol ammónia került a légtérbe péntek este - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság a honlapján.

MTI

Pilótaképző központot akarnak Debrecenben

A külügyminisztérium, a Debreceni Egyetem, a WizzAir és a Pharma-Flight nevű cég szándéknyilatkozatot írt alá egy leendő debreceni pilótaképzőről.

MTI
1234562

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X