MTI/hvg.hu Kult

Fotók az ország második legnagyobb, de kissé bizarr augusztus 20-i látványosságáról

47. alkalommal rendezték meg idén Debrecenben az augusztus 20-i virágkarnevált. A 16 felvonuló virágkocsihoz összesen 2 millió szál virágot használtak fel. A nézők tömege a Nagyállomástól a Nagytemplom mellett a Nagyerdőig megtöltötte a debreceni utcákat. 14 magyar és 8 külföldi művészcsoport lépett fel a karneváli felvonuláson. Ha nem maradt volna ki három év, ez lett volna a jubileumi, ötvenedik virágkarnevál.

hvg.hu Itthon

40 év körüli férfi ugorhatott ki a debreceni toronyházból

Tévesen azt írtuk: nem 40 éves, hanem annál jóval fiatalabb lehetett az a férfi, aki pénteken kiugrott a debreceni Petőfi téri toronyház egyik folyosói ablakából. A rendőrség közölte: a holttestet azonosították, valóban 40 év körüli.

MTI Sport

Lemondott a Loki vezetőedzője

A bajnokságban csupán egypontos, és az Európa Ligából kiesett Debrecen labdarúgócsapatának vezetőedzője hétfőn jelentette be, hogy a kialakult helyzetben szerinte szükség van a változtatásra a szakmai stábban.

hvg.hu Itthon

Tolvaj harapta combon egy debreceni hotel biztonsági őrét

Egy férfi és egy nő betört vasárnap délelőtt egy használaton kívüli hotelbe Debrecenben. Vittek volna, amit tudtak, de a biztonsági őr észrevette és visszatartotta őket. A férfi menekülni próbált, combon harapta az őrt.

hvg.hu Itthon

Elkapták a debreceni zsarolókat, akik egy közintézmény vezetőit terrorizálták - videó

Egy májusi estén falhoz nyomták Debrecenben egy közintézmény igazgatóhelyettesét, és 16 millió forintot követelt tőle a támadó. Másnap a munkahelyére telefonált egy másik férfi, ő is pénzt kért, és ő is megfenyegette. Később már több pénzt akart, és az intézmény két másik vezetőjét ugyancsak terrorizálta. Szerdán tartóztattak le két férfit az ügyben – közölte a rendőrség.

hvg.hu Itthon

Van itthon még egy túlkoros EHÖK-elnök

A debreceni EHÖK csütörtökön távozó elnöke a legrégebb hivatalban lévő EHÖK-elnök itthon. Körösparti Péter pár éve azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy ő lett a HÖOK legidősebb elnöke is – írja az Eduline. A rekorderek sorában Körösparti Péter után Török Márk következik Szegeden: őt az Emmi törvénymódosítására hivatkozva a szegedi egyetem dékánjai közös nyílt levélben szólították fel, hogy távozzon posztjáról, és koncentráljon tanulmányai befejezésére.

hvg.hu Kult

25 évesen elhunyt Mocsár Zsófia díszlettervező

A tehetséges fiatal díszlet-, jelmez- és fénytervező, képzőművész, a Magyar Képzőművészei Egyetem hallgatója mindössze 25 éves korában, tragikus hirtelenséggel távozott június 23-án hajnalban.

1 2 3 4 5 6 7
74
A címlapról ajánljuk