Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Ady tollát és Kölcsey végrendeletét is kiállították Debrecenben

Csokonai szobáját is megnézhetik a látogatók a debreceni Déri Múzeum új kiállításán, ahol rendhagyó módon mutatják be a debreceni irodalmat – írja a Dehir.hu. A tárlat legértékesebb darabja Kölcsey Ferenctől származik.

hvg.hu

Kósáék hungarikumot csinálnának a debreceniből

A méltán híres debreceni páros kolbász hungarikummá nyilvánításának támogatásáról döntött csütörtöki, cikluszáró tanácskozásán Debrecen város közgyűlése.

MTI

Ezt tervezi a Kósa székére pályázó fideszes Debrecenben

Debrecen akkor válik sikeressé, ha a vállalkozói sikeresek - mondta Papp László, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje szerdán. Kósa Lajos jelenlegi polgármester egyik lehetséges utódja vizes élményparkot alakítana ki a nagyerdei strandon és felújítaná a Kerekes-telepi fürdőt és az 1-es villamos pályáját.

MTI

Gombostűvel teli kiflikkel akartak kutyákat ölni Debrecenben

Kiflivégekbe szúrt gombostűket akartak megetetni kutyákkal egy debreceni sorház udvarán, de a gazdájuk időben megtalálta azokat, így nem lett baj – írja a Dehir.hu. Az egyik szomszédra gyanakodnak, de bizonyítékuk egyelőre nincs. Valaki vagy valakik a közeli dombnál is gombostűvel teli húsdarabokat dobált szét.

hvg.hu

Blikk: Kósa Lajos megúszta a tilosban parkolást

A debreceni polgármester elnézést kér a füvön parkoló autóért, és vállalja az eset következményeit, de a Blikk úgy tudja, sem kerékbilincset, sem csekket nem kapott a kihágásért.

hvg.hu

Ezért tűnik el a visszaszámláló a debreceni lámpák egy részéről

Egy új előírás szerint csak a piros jelzés mellett lehet visszaszámláló berendezés az állami kezelésű utak jelzőlámpáin, és annak is fehér vagy sárga színűnek kell lennie. Ez az oka annak, hogy eltűnt a számláló az egyik forgalmas debreceni kereszteződésből. Az autósok és a gyalogosok szerint így nehezebb közlekedni – írja a Dehir.hu.

hvg.hu

Életfogytiglant kapott az élettársát agyonverő férfi Debrecenben

Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki 2011 februárjában egy debreceni lakásban agyonverte élettársát. Leghamarabb 35 év után helyezhetik feltételesen szabadlábra. A bíróság a vádlottat kötelezte a hétmillió forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére is.

MTI

Szabálytalankodáson kapták Kósa Lajost, és le is fotózták

Tilosban, a füvön parkolt a debreceni polgármester autója - állítja a Vagy.hu olvasója.

hvg.hu

Ammónia mérgezett egy debreceni hűtőházban

Tíz dolgozó lett rosszul egy debreceni hűtőházban, ahol ammónia került a légtérbe péntek este - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság a honlapján.

MTI

Pilótaképző központot akarnak Debrecenben

A külügyminisztérium, a Debreceni Egyetem, a WizzAir és a Pharma-Flight nevű cég szándéknyilatkozatot írt alá egy leendő debreceni pilótaképzőről.

MTI

Felfüggesztettet kapott a pénzzel meglógó debreceni postás

Gyorsított eljárásban, jogerősen egy év nyolc hónap, végrehajtásában négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a debreceni postást, aki küldeményekkel és pénzzel eltűnt, majd Budapesten fogták el – közölte a hajdú-bihari főügyész pénteken az MTI-vel.

MTI

Három gyalogosból kettőt letaroltak a cserbenhagyók - elkapták őket

A gyalogosok az úttest közepén sétáltak Debrecenben, nekik ment egy fekete suzukis. A tegnap esti baleset után néhány órával elfogták a cserbenhagyókat.

hvg.hu

Debreceni ebolagyanú: maláriája lehet a nigériai férfinak

A nigériai férfi hétfőn jelentkezett a háziorvosánál magas lázzal. Ellátását az ebolaprotokoll szerint kezdték meg, de a tünetei maláriára utalnak – közölte az ÁNTSZ.

MTI

Akrobataként menekült a zsaruk elől

Akrobataként menekült a zsaruk elől

Az erkélyen keresztül menekült egy férfi a rendőrök elől, de a szomszédja végül feldobta.

hvg.hu

Pláza és romkocsma mellett kampányol a Jobbik

A tavaszihoz hasonlóan mérsékelt kampánnyal, továbbra is főként a tiszántúli szavazók segítségével válna második erővé a Jobbik. A Political Capital elemzője szerint akár 30 kistelepülésen is jobbikos polgármester kerülhet hatalomra, a nagyvárosokban azonban továbbra is hátránnyal indulnak, még a baloldali pártokkal szemben is.

Stílusos vidéki vasárnap

Stílusos vidéki vasárnap

Többezer ínyenc érkezik vasárnap Debrecenbe, hogy a Nagy-erdei Békás-tó partján,a város vadonatúj rendezvényhelyszínén kóstolja végig a Stílusos Vidéki Éttermiség /SVÉT/ egyesülethez tartozó 14 étterem fogásait. Ahány konyha, annyi "világnézet", de egy biztos:mind régiójuk jellegzetes alpanyagaival, ízeivel készülnek.

hvg.hu

Kijelölték az M35-ös nyomvonalát

Kijelölték az M35ös autópálya Debrecen és Berettyóújfalu közötti szakaszának nyomvonalát, ezt a Magyar Közlönyben tették közzé.

MTI

Két erőművét adja el az E.On

Két erőművét adja el az E.On

A Dalkia Energia megveszi a debreceni és nyíregyházi erőműveket, amivel 760 megawatt hő-, és 160 megawatt áramtermelő kapacitással bővíti a határait.

hvg.hu

Kósa meglepett egy Londonba utazó lányt Debrecenben

A százezredik utast köszöntötték hétfőn a debreceni repülőtéren: a Londonban dolgozó nagyváradi lánynak ajándékcsomagot adott át Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere és Herdon István, a repülőteret üzemeltető Xanga cégcsoport vezérigazgatója.

MTI

Lakástűz Debrecenben, az épület két szintjét kiürítették

Tűz keletkezett szombat délután egy debreceni kilencedik emeleti lakás erkélyén, a tűz átterjedt az egyik szobára, a lakóépület két szintjét kiürítették - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

MTI
1234562

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X