MTI Világ

Átírnák a dublini szabályokat az EU-ban

Az EP szerint a jelenlegi dublini szabályokat egy olyan új, állandó mechanizmussal kellene felváltani, amely meghatározná, hogy melyik tagállam felel egy adott menedékkérelem elbírálásáért.

hvg.hu Itthon

Már osztrák kezekben a menekültek első csoportjai

Szombat hajnalban megérkeztek az első menekülteket szállító buszok az osztrák határhoz, azóta folyamatosan lépik át gyalog a határt. Ennek hatására az ország több pontjáról indultak el tömegesen a menekültek gyalog és vonaton, megbénítva ezzel több helyen a közlekedést. Ma már nincsenek állami buszok, a kormányszóvivő szerint ez egyszeri eset volt. Kövesse az eseményeket percről percre a hvg.hu-val!

hvg.hu Itthon

Jávor: Orbánék nem készültek fel, és most a németekre mutogatnak

Ha az történne, ami mellett Orbán kampányol, akkor a menedékkérőket Németországból mind visszatoloncolnák Magyarországra, mondta a hvg.hu-nak Jávor Benedek, EP-képviselő, aki szerint a miniszterelnök pontosan tudja, hogy nem vállal nagy kockázatot, mert az európai szabályozás nem működik.

hvg.hu Világ

Merkel: "Németország a remény országa"

A bürokratikus szabályokat átmenetileg hatályon kívül kell helyezni annak érdekében, hogy például a menekültek elszállásolását biztosítani lehessen, mondta Angela Merkel kancellár a hagyományos nyári sajtókonferenciáján, melyet a berlini parlamenti újságírók meghívásának eleget téve szokott tartani, de idén a görög válság miatt elhalasztották.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk