hvg.hu Itthon

Bod Péter Ákos: "A Fidesz mint párt megszűnt létezni"

A HVG-nek adott interjúban mesél Bod Péter Ákos közgazdász, utolsó találkozásukkor Orbán Viktort a bankunió vagy a Fradi kezdőcsapata érdekelte-e jobban, párttá válik-e az Eötvös József Csoport, illetve kifejti, miért szűnt meg szerinte a Fidesz pártként működni.

hvg.hu Nyüzsi

Így lett a Fideszben biztos győzelem az öt százalék

Most, hogy a kormányoldalon az olimpiai álmot temetik, az illetékesek hirtelen úgy érzik: kéznyújtásnyira volt Budapest a 2024-es játékok elnyerésétől. Egy hete még azt állították, öt százalékra teszik a magyar főváros győzelmi esélyeit.

hvg.hu Itthon

Ki vezetné a jobboldalt Orbán visszavonulása után? Megtalálták a választ

Egy felmérésben keresték a választ arra a kérdésre, kit tudnak elképzelni a választók Orbán Viktor utódjaként. A legtöbb ember, a válaszadók negyede egy "ismeretlen polgári fiatalra" vár, de egy Fideszen belüli utódaspiránsra is sokan szavaztak. Vona Gábor a jelek szerint nem veszélyezteti Orbán hatalmát.

MTI Itthon

Külföldi lap: A Fidesz "nem fogja mindezt tétlenül nézni"

Orbán Viktor kormánya nagy valószínűséggel nem fogja vállalni az éles konfrontációt az emberekkel, és várhatóan elveti a budapesti olimpia gondolatát, amit eddig nagy erővel népszerűsített – írta a cseh Hospodárské Noviny. A lap viszont hozzátette, a Fidesz nem nézi majd tétlenül a Momentum Mozgalom új ellenzéki erővé válását.

Fekete Norbert Itthon

Olimpia: Nehogy már egy maroknyi budapesti döntsön! – Videó

Kormánypárti képviselők magyarázták meg a hvg.hu-nak, miért nem kell a Momentum Mozgalom sikeres aláírásgyűjtése után népszavazást kiírni a budapesti olimpiai pályázatról. Az is kiderült a politikusok válaszaiból, hogy az aláírásgyűjtők Párizs és Los Angeles fizetett emberei, akik pedig támogatták a NOlimpia kampányt, azok meg lettek vezetve.

MTI Itthon

Megvan, ki lesz a Fidesz választási kampányfőnöke

Jól áll a Fidesz-KDNP a felkészüléssel a jövő évi választásokra, a kampánystáb és a választókerületi elnökök már megvannak, és majdnem mindenhol eldőlt az is, kik indulnak az egyéni körzetekben - mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

hvg.hu Itthon

Demokratikusnak tűnő csapdát állított a Fidesz Majtényinak

Saját beszéde révén írattatná ki Majtényi Lászlót a nemzet egységét képviselő államfőjelöltek közül a Fidesz – derült ki a kormánypártok múlt heti, visegrádi frakcióülésén. Valójában tehát nem gesztus, hanem csapda, hogy az ellenzék köztársaságielnök-jelöltje is beszédet mondhat az államfőválasztás előtt a parlamentben.

Joó Hajnalka Itthon

Orbán az életükért küzdők harcára készítette fel embereit Visegrádon

A belső feszültségek lezárására és minden eddiginél keményebb választási kampányra intette a Fidesz és a KDNP képviselőit a kormánypártok évadnyitó frakcióülésén Orbán Viktor – tudta meg a hvg.hu. A kampány alaphangját a miniszterelnök szerint az határozza majd meg, hogy a Jobbik és az MSZP sem a győzelemért, hanem a fennmaradásáért fog küzdeni.

Joó Hajnalka Itthon

A Fideszt meglepte a Momentum: kitérnek a harc elől, másra bízzák a piszkos munkát

Nem aggódják túl a Fideszben a Momentum Mozgalom aláírásgyűjtésének esetleges sikerét, pedig az elmúlt három hét dinamikáját nem látták előre. A kormánypártok stratégiája az első napok támadásai után a konfliktuskerülő hallgatás, nem akarják mozgósítani budapesti ellenfeleiket. Titokban amúgy is attól tartanak, esetleg mégis megnyeri az ország az olimpiarendezést.

1 2 3 4 5 6 7
242
A címlapról ajánljuk