MTI Világ

Két évet csúszhat a Brexit

A brit miniszterelnök szerint 2021-ben válhat véglegessé országa európai uniós tagságának megszűnése, kétéves átmeneti időszakot követően.

MTI / hvg.hu Világ

Ifjú olasz herceg halt meg Londonban

Virágok és üzenetek borítják a londoni Knightsbridge metrómegálló lejáróját; két nappal ezelőtt ott gázolta halálra egy teherautó Filippo Corsini olasz herceget.

MTI Kult

Egy német vezeti a firenzei Uffizit

Először kapott megbízást egy külföldi arra, hogy vezesse a firenzei Uffizi képtárat. Az új német igazgató mellett két másik német is fontos intézményvezetői posztot kapott Olaszországban.

hvg.hu Világ

Földrengés volt Firenzében

A Richter-skála szerinti 4,1-es erősségű földrengést észleltek az olaszországi Toscana tartományban – számolt be az olasz média.

MTI/hvg.hu Időjárás

Temetőt szántott fel a jégeső Firenzében – fotó

Valóságos ítéletidő söpört végig pénteken Firenzén. Délben olyan jégeső zúdult az olasz városra, hogy több centi vastagon jégdara borította be az utcákat. Fák dőltek ki, éttermi teraszok, tetők károsodtak. Az egyik temető úgy nézett ki a vihar után, mintha bomba csapódott volna be oda.

hvg.hu/turizmus.com Kult

Múzeumok és eurók

Az olasz nagyvárosokban egyre emelkedik a múzeumi belépők ára. Milánó és Firenze után most már Róma is drágábban enged a műkincsei közelébe.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk