hvg.hu Itthon

Lejárt melegházasság-ellenes ívet írhatott alá Harrach

Rég lezárult az a melegházasság-ellenes polgári kezdeményezésről szóló aláírásgyűjtés, amelynek ívét tegnap Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője és Rétvári Bence, a párt alelnöke is aláírt - közölte a 444.hu.

MTI / hvg.hu Itthon

Harrach: "Nem vagyunk homofóbok"

Olyan híreket olvasott, miszerint a párt homofób lenne, de ez nem igaz – közölte Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője. Azzal az általuk támogatott kezdeményezéssel kapcsolatban mondta ezt, amely az EU-ban gyakorlatilag kimondatná, hogy a házasság egy nő és egy férfi között köttetik.

hvg.hu Itthon

Kilépett a megrontással vádolt KDNP-s képviselő a pártból

Független képviselőként folytatja parlamenti munkáját Szabó Ferenc, akit azzal vádolnak, hogy viszonyt folytatott egy 16 éves tanítványával. A párt vezetése már korábban megpendítette, hogy Szabónak nem csak az alpolgármesteri címről kellene lemondania.

MTI Itthon

Lemondott Körmend KDNP-s alpolgármestere

Szabó Ferenc a helyi KDNP elnökségében betöltött posztjáról is lemondott, amit a magánéletében történt változásokkal, más jellegű feladataival indokolt.

hvg.hu Világ

Egy KDNP-s is együtt imádkozik Trumpékkal

Nem akárhova hivatalos csütörtökön a KDNP egyik parlamenti képviselője. A washingtoni rendezvényen néhány király és kormányfő mellett várhatóan az új amerikai elnök is ott lesz – írja a 24.hu.

MTI / hvg.hu Itthon

Kiderült, milyen vagyonnyilatkozatot kellene kitölteniük a civileknek

A Civil Összefogás Fórumra is vonatkozna az a kötelezettség, hogy vezetői vagyonnyilatkozatot tegyenek, s várhatóan ugyanolyan formanyomtatványt kell majd kitölteniük, mint a képviselőknek és az államtitkároknak – mondta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.

hvg.hu Itthon

KDNP-s budai polgármester is kiállt a fagyoskodó hajléktalanokért

A szegényekért és rászorulókért viselt közös felelősségünket akkor tudjuk a legjobban kifejezni, ha a közöny és elutasítás helyett közbenjárunk annak érdekében, hogy mihamarabb megfelelő segítséget kapjanak az erre felkészült szakmai illetékesektől – üzente Bús Balázs III. kerületi polgármester.

Gergely Zsófia Itthon

Partra vetett Gyárfás, botrányfelhőben élő Rogán - ki bukta a legnagyobbat?

Erős évet zárunk a nagy bukások szempontjából, nehéz is dönteni, kik véreztek el látványosabban az idén. Volt, aki egyetlen év alatt szinte mindent elvesztett (Spéder Zoltán), más sütkérezhetett volna a halszagú rivaldában, mégis bukdácsolt (Schmidt Mária), a MOB-elnök az olimpia évében kapott lefokozást, de Rogán Antal is valószínűleg már maga mögött hagyná 2016-ot. Top 10-es listánkra azonban felfértek a pórul járó városligeti fák, és a legalább harcban, de végül elesett Népszabadság is.

hvg.hu Itthon

Így telt az évünk a gyűlölt boltzártól a bebukott kvótáig

Vitathatatlanul a menekültkérdés maradt 2016-ban a központi topik, nagyrészt az Orbán-kormánynak köszönhetően, amely októberig tartó csörtében szavaztatta meg a népet a kötelező kvótáról. Azt közben sokan talán már el is felejtették, hogy az év még úgy indult, hogy a közutálatnak örvendő boltzárról fogunk voksolni.

hvg.hu Itthon

KDNP-szóvivő: "Sok újságíró izzadtan, lepukkanva" kérdez

"Én megértem Kövér Lászlót. A magyar parlament a nemzet temploma, elegáns épület. Sok újságíró izzadtan, lepukkanva, rövid ujjú pólóban, kócosan dugja a mikrofont a politikus orra alá, és hányaveti módon odalök egy alig érthető kérdést" - mondta Hollik István a 168 Órának. Jöhetnek az öltönyös videóinterjúk!

MTI/hvg.hu Itthon

Semjén meglepő vallomást tett a republikánusokról

A KDNP mindig is a republikánusokat tartotta testvérpártjának. "Soha nem az Egyesült Államokkal volt vitánk, hanem a Demokrata Párt ideológiájával" – értelmezte a múltat a KDNP elnöke Donald Trump republikánus jelölt győzelme után. A balliberális nyomás ellenére az amerikai nép "nem hagyta magát belekényszeríteni az establishmentbe" – mondta Semjén Zsolt.

1 2 3 4 5 6 7
36
A címlapról ajánljuk