MTI / hvg.hu Itthon

Kiderült, milyen vagyonnyilatkozatot kellene kitölteniük a civileknek

A Civil Összefogás Fórumra is vonatkozna az a kötelezettség, hogy vezetői vagyonnyilatkozatot tegyenek, s várhatóan ugyanolyan formanyomtatványt kell majd kitölteniük, mint a képviselőknek és az államtitkároknak – mondta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.

hvg.hu Itthon

KDNP-s budai polgármester is kiállt a fagyoskodó hajléktalanokért

A szegényekért és rászorulókért viselt közös felelősségünket akkor tudjuk a legjobban kifejezni, ha a közöny és elutasítás helyett közbenjárunk annak érdekében, hogy mihamarabb megfelelő segítséget kapjanak az erre felkészült szakmai illetékesektől – üzente Bús Balázs III. kerületi polgármester.

Gergely Zsófia Itthon

Partra vetett Gyárfás, botrányfelhőben élő Rogán - ki bukta a legnagyobbat?

Erős évet zárunk a nagy bukások szempontjából, nehéz is dönteni, kik véreztek el látványosabban az idén. Volt, aki egyetlen év alatt szinte mindent elvesztett (Spéder Zoltán), más sütkérezhetett volna a halszagú rivaldában, mégis bukdácsolt (Schmidt Mária), a MOB-elnök az olimpia évében kapott lefokozást, de Rogán Antal is valószínűleg már maga mögött hagyná 2016-ot. Top 10-es listánkra azonban felfértek a pórul járó városligeti fák, és a legalább harcban, de végül elesett Népszabadság is.

hvg.hu Itthon

Így telt az évünk a gyűlölt boltzártól a bebukott kvótáig

Vitathatatlanul a menekültkérdés maradt 2016-ban a központi topik, nagyrészt az Orbán-kormánynak köszönhetően, amely októberig tartó csörtében szavaztatta meg a népet a kötelező kvótáról. Azt közben sokan talán már el is felejtették, hogy az év még úgy indult, hogy a közutálatnak örvendő boltzárról fogunk voksolni.

hvg.hu Itthon

KDNP-szóvivő: "Sok újságíró izzadtan, lepukkanva" kérdez

"Én megértem Kövér Lászlót. A magyar parlament a nemzet temploma, elegáns épület. Sok újságíró izzadtan, lepukkanva, rövid ujjú pólóban, kócosan dugja a mikrofont a politikus orra alá, és hányaveti módon odalök egy alig érthető kérdést" - mondta Hollik István a 168 Órának. Jöhetnek az öltönyös videóinterjúk!

MTI/hvg.hu Itthon

Semjén meglepő vallomást tett a republikánusokról

A KDNP mindig is a republikánusokat tartotta testvérpártjának. "Soha nem az Egyesült Államokkal volt vitánk, hanem a Demokrata Párt ideológiájával" – értelmezte a múltat a KDNP elnöke Donald Trump republikánus jelölt győzelme után. A balliberális nyomás ellenére az amerikai nép "nem hagyta magát belekényszeríteni az establishmentbe" – mondta Semjén Zsolt.

hvg.hu Gazdaság

Harrach Péter egyetért a hvg.hu olvasóival

A KDNP frakcióvezetője szerint a nyereséges multik nyúljanak a zsebükbe, és akkor lesz elég munkaerő is, hogy elvigye a szombatokat és a vasárnapokat az üzletekben. Harrach a lehetséges december 24-i munkaszünetről is kifejtette véleményét.

hvg.hu Itthon

Harrach: a KDNP a Fidesz nélkül is bejutna a parlamentbe

A KDNP frakcióvezetője az Origónak adott interjúban jelentette be, hogy a következő parlamenti választáson már nem indul egyéni körzetben, bár listás mandátumot elfogadna. Harrach Péter beszélt arról is, hogy pártja most már már havi két szabad vasárnapot javasol, bár kérdéses, mikor lehetne ebből törvény. Szerinte a KDNP a Fidesz nélkül is bejutna a parlamentbe, bár szakításról szó sincs – válaszolta egy kérdésre.

MTI Gazdaság

Csődvédelem: Rétvári a bankokat hibáztatja

A KDNP alelnöke szerint a bankok nem segítik az adósokat, kevés információt adnak a csődvédelemről érdeklődő ügyfeleknek, és ez gátolja annak terjedését. Rétvári Bence a Magyar Időknek azt mondta, hogy már ősszel megváltozhatnak az előírás egyes paragrafusai.

hvg.hu Sport

Megszüntették az egyesületet, amelyik gyerekeknek szervezett ketrecharcot

Két évvel ezelőtt számolt be arról a Blikk, hogy a Mix Martial Art Kevert Harcművészeti Országos Szövetség szervezésében tizenéves gyerekek küzdöttek meg egymással fejvédő nélkül, felnőtt szabályok szerint. Az egyik harc után három gyerekhez kellett mentőt hívni. A bíróság most feloszlatta az egyesületet.

1 2 3 4 5 6 7
36
A címlapról ajánljuk