Gergely Márton Itthon

Egy év szükségállapot: eljön az Orbán–Simicska-atomháború kora?

Épp egy év múlva választunk. A várakozások szerint Áder János köztársasági elnök a lehető legkorábbi időpontra írja majd ki a választásokat, és az április 8-a. Mi vár ránk az előttünk álló 365 napban? Lengyel László legyen a lábán, aki tippelni mer. Mi azért felöltöttük a szürke kardigánt, és számba vettük a lehetőségeket.

hvg.hu Itthon

Ők szavazták meg a lex CEU-t

A szavazáson részt vevő 161 képviselőből 123-an mondtak igent a Közép-európai Egyetemet lehetetlen helyzetbe hozó törvénymódosításra kedden a parlamentben, miközben 38-an ellene szavaztak. 38-an nem voltak jelen. Orbán Viktor kissé csalódott volt, több kormánypárti támogatóra számított. Az Országgyűlés jegyzőkönyve alapján az alábbi képviselők szavazták meg a javaslatot.

MTI/hvg.hu Itthon

Ma nincs Orbán-interjú, helyette Semjén mondott sokkal erősebbeket

A KDNP-s miniszterelnök-helyettes még több határon kívüli magyart akar a választásra, és egyébként is "eksztatikus", illetve "brutális" kampányra számít. Beszélt még sipítozó balliberálisokról, illetve hogy a Lex Heineken a székelység megmaradási küzdelméről szól.

hvg.hu Itthon

A KDNP örül a családtudományi szaknak, de olyan még nincs

A kormány hallani sem akar a társadalmi nemek tanulmánya szakról – azt pedig nem hallja meg, hogy másról szól, mint amiről ő beszél –, bejelentette hát, hogy családtudományi mesterképzés indul ősztől. A KDNP örül, de egyelőre nem látszik, minek.

hvg.hu Gazdaság

Jó lesz az adósoknak, hogy a KDNP megvédte őket?

Néhány nappal a kilakoltatási moratórium lejárta után, sebtében fogadta el az Országgyűlés a bírósági végrehajtási törvény módosításáról szóló KDNP-s előterjesztést. A módosítás egyik legfontosabb eleme, hogy a főképp lakáshitellel vagy közműdíjakkal tartozó adósok lakóingatlanait nem lehet a piaci ár alatt elárverezni.

Tamás Gáspár Miklós Itthon

TGM: Kioktatom a KDNP-t dzsenderből

A prokreatív-genitális-patriarkális szex propagandája épp oly kevéssé keresztyéni jellegű, mint a boszorkányok vízbe fojtása.

MTI/hvg.hu Itthon

Kósa az olimpiáról: "Egy eleve vesztes ügybe hajszoltuk volna bele magunkat"

Ha a népszavazáson az olimpia megrendezése mellett döntöttek volna az emberek, akkor is késő lett volna nekiállni a lobbizásnak a 2024-es budapesti olimpiáért. "Egy eleve vesztes ügybe hajszoltuk volna bele magunkat" – mondta Kósa Lajos frakcióvezető. A KDNP közben arról írt, hogy "vannak olyan ügyek, amelyeket nem pártpolitikai szemüvegen át kell értelmeznünk".

hvg.hu Itthon

Lejárt melegházasság-ellenes ívet írhatott alá Harrach

Rég lezárult az a melegházasság-ellenes polgári kezdeményezésről szóló aláírásgyűjtés, amelynek ívét tegnap Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője és Rétvári Bence, a párt alelnöke is aláírt - közölte a 444.hu.

1 2 3 4 5 6 7
37
A címlapról ajánljuk