Bejelentkezés  

Félmilliós fizetés csoroghat majd a járási vezetők zsebébe

Szolgálati időtől függően 500-600 ezer forint lehet majd a fizetése a járási hivatalok főosztály-vezetőinek, a posztokat pedig nagy valószínűséggel politikusok foglalják majd el – írja a Blikk. A KIM szerint a 198 járási hivatal felállításához nem lesz szükség több hivatalnok alkalmazására.

hvg.hu

Tovább dolgoznak Navracsics biztosai

Fél évvel, 2013 januárjáig meghosszabbította az új polgári törvénykönyv (Ptk.) előkészítését koordináló miniszteri biztos megbízatását Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter.

MTI

Navracsics EU-ügyek miatt utazik Ciprusra

Navracsics Tibor uniós egyeztetésen vesz részt Cipruson hétfőn és kedden.

MTI

Navracsics: nehéz kérdés a halálbüntetés visszaállítása

Navracsics: nehéz kérdés a halálbüntetés visszaállítása

Felül kell vizsgálni a büntetés-végrehajtásra vonatkozó szabályozást Navracsics Tibor szerint; a közigazgatási és igazságügyi miniszter ezt a Pécsen meggyilkolt rendőrségi pszichológus esetével kapcsolatban jelentette ki a TV2-nek. A tárcavezető szerint nincs lehetőség a halálbüntetés visszaállítására.

MTI

Navracsics jogászokat küld Brüsszelbe az ír gázoló miatt

Július 17-én, jövő kedden utazik Brüsszelbe a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium két jogásza, hogy egyeztessen a leányfalui ír gázoló ügyében - közölte az InfoRádió.

hvg.hu

Navracsics: nem lesz több kormányátalakítás

Navracsics: nem lesz több kormányátalakítás

A 2014-es parlamenti választásig hátralévő szűk két évben nem készül a kormányzati szerkezet átalakítására a kabinet, személyi változásokat azonban sosem lehet kizárni - mondta az MTI-nek adott interjúban Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. Logikus mozgásnak nevezte a kormányzati szerkezet közelmúltbeli átszervezését, mert az Orbán Viktor által eltervezett ütemezésnek megfelelően a ciklus felétől kezdődően - a következő választásra készülve - a kormányzás politikai szempontjai kerülnek előtérbe. A közigazgatási és igazságügyi miniszter beszélt arról is, hogy Geréb Ágnes kegyelmi kérvényeiről még nem foglalt állást a minisztérium.

MTI

Tobin-ügy: Navracsics újabb levelet írt Brüsszelnek

Újabb levelet írt a leányfalui ír gázoló ügyében Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Viviane Redingnek, az Európai Bizottság igazságügyi felelősének, arra kérve őt, hogy érje el: az írek legyenek konstruktívabbak a szabályozási kérdésekben és a konkrét ügyben is.

MTI

Navracsics: az egész országban lesznek kormányablakok

Országos hálózattá bővítjük a kormányablakok rendszerét, mivel ez jeleníti meg az új közigazgatási kultúrát - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a II. regeneráció tábor keddi megnyitóján Zánkán.

MTI

Navracsicsot ez tenné boldoggá

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter boldog lenne, ha kiderülne, hogy fölösleges volt a büntethetőségi korhatár 12 évre való leszállítása és visszaállíthatnák a korhatárt 14 évre - a tárcavezető erről az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának keddi ülésén beszélt egy kérdésre válaszolva.

MTI

Navracsics: "most történelmi lehetőségünk van"

Navracsics: "most történelmi lehetőségünk van"

Magyarnak lenni nem csak a nyelv elsajátítását jelenti – jelentette ki hétfőn Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a hétvégi magyar iskolák első világtalálkozójának megnyitóján a Balassi Intézetben Budapesten.

MTI

A történészklub és Mr. Hyde

A történészklub és Mr. Hyde

A kormány nem történészklub, és nem is foglalkozik a múlttal egyáltalán, hanem ehelyett a fényes jövőbe tekint, annak építésén munkálkodik, és le se szarja az olyan molyette göncöket, mint a Horthy Miklós meg az effélék.

Navracsics megerősítené a "magyarság kisugárzásait"

Navracsics megerősítené a "magyarság kisugárzásait"

A külföldi magyar kulturális intézetek nem kizárólag kultúrát közvetítenek, azok a "magyarság kisugárzásai", ezért fontos lenne az intézményrendszer megerősítése - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Balassi Intézetben, ahol csütörtök este kiállítás nyílt a magyar kulturális diplomácia történetéről.

MTI

Navracsics a Nyirő-ügyről: a kormány nem történészklub

A kormány nem egy történészklub – ezt válaszolta Navracsics Tibor szerdán a Nyirő József újratemetésével és a Horthy-emlékművekkel kapcsolatos kérdésre az ATV reggeli műsorában. A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter emellett arról is beszélt, tisztességes megoldásnak tartja, hogy a pártok támogatásából fizetik ki a vöröscsillag-perben a magyar államra kirótt 6400 eurós kártérítést és perköltséget.

MTI

Navracsics találkozott az ír gázoló áldozatainak apjával

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfőn találkozott Zoltai Bencével, akinek gyermekeit Francis Ciaran Tobin 2000-ben Leányfalun halálra gázolta - írta a Magyar Nemzet kedden.

MTI

Navracsics: elszigeteli Írországot Ciarán Tobin ügye

Navracsics: elszigeteli Írországot Ciarán Tobin ügye

Már a jövő héten szakértői tárgyalások kezdődhetnek a 2000-ben Leányfalun két gyermeket halálra gázoló, és a felelősségre vonást mindeddig megúszó Ciarán Tobin ügyében, és remélhetőleg mihamarabb egy hármas találkozóra is sor kerül ír kollégájával, valamint az EU alapjogi biztosával – mondta a hvg.hu-nak Navracsics Tibor. A közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint az eset elszigetelheti Írországot az EU-n belül.

Önkényuralmi jelképek: Navracsics a pártoktól venne el pénzt, ha pert veszít az állam

Az igazságügyi miniszter kezdeményezi, hogy ne csak a Munkáspárt 2006 korábbi elnökének megítélt kártérítés összegét vonják le a pártok költségvetési támogatásából, hanem a jövőben mindig a pártoknak kelljen állniuk a kártérítést, ha Magyarországot az európai emberi jogi bíróság elmarasztalja az önkényuralmi jelképek használatának tiltásáért.

MTI

Navracsics a Tobin-ügyről: "én most optimista vagyok"

Navracsics Tibor bízik abban, hogy az ír igazságügy-miniszterrel és az Európai Bizottság igazságügyi felelősével tervezett személyes találkozón sikerülhet megoldást találni az ír gázoló ügyében, bár - mint hozzáfűzte - nincs sok esély, hiszen megszületett a jogerős ítélet.

MTI

Navracsics: "a kormányban nincsenek második és harmadik emberek"

A kormány egységes testület, ahol nincsenek második és harmadik emberek, hanem mindenki egy területért felel - erről Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter beszélt a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

MTI

Navracsicsék nem értik Barrosóékat

Navracsicsék nem értik Barrosóékat

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint "nem értik", miért ragaszkodik annyira az Európai Bizottság ahhoz, hogy végigvigye a kötelezettségszegési eljárásokat a bírák nyugdíjazása és az adatvédelmi ombudsman ügyében, hiszen az ezekkel kapcsolatos kételyek jelentős részét már sikerült eloszlatniuk.

MTI

Navracsics: nem jó nekem "a Fidesz-frakció által diktált tempó"

Egysíkú a magyarországi politikai diskurzus, ezért esélye sincs az értelmes vitának a jó kormányzásról - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes pénteken egy veszprémi pódiumbeszélgetésen. Arról is beszélt, hogy a nyilvánosság előtt nem titkolta, "a Fidesz-frakció által diktált tempó nem jó" neki.

MTI
1111213141531

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X