MTI Itthon

Navracsics: rengeteg mindent mi hoztunk be az EU-ba

Több mint hatszáz törvényt fogadott el három év alatt a parlament, ezek azonban semmilyen veszélyt nem jelentenek a demokráciára - közölte Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

MTI Itthon

Áder visszadobta, a parlament megszavazza

Emellett a szerdai ülésnapon megbüntethetik a múlt pénteken a földtörvény megszavazásánál botrányt csináló jobbikos képviselőket, valamint megszavazhatják a képviselők a nemzeti pedagógus kart létrehozó törvényt.

MTI Itthon

Így pörgetik fel itthon a büntetőeljárásokat

Törvénymódosítást fogadott el pénteken a büntetőeljárások elhúzódásának megakadályozásához az Országgyűlés, így csökkenhet a törvényszékek és a Fővárosi Ítélőtábla leterheltsége. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter indítványára 321 képviselő szavazott igennel és kilenc nemmel.

MTI Itthon

Elfogadták: a fővárosé lett a Margitsziget

A fővárosi önkormányzat közvetlen irányítása alá kerül a Margitsziget, miután az Országgyűlés hétfőn 252 igen, 54 nem szavazattal, 44 tartózkodás mellett elfogadta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter erre vonatkozó javaslatát. A gépjárműadót és a környezetterhelési díjat továbbra is a XIII. kerület szedheti be.

hvg.hu Itthon

Navracsicsék 200 KIM-dolgozót visznek a gátra

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) vezetői és több mint 200 önkéntes munkatársa is részt vesz az árvízi védekezésben június 6-án és 7-én a Dunakanyar legveszélyeztetettebb településein - közölte a tárca.

MTI Világ

Navracsics: Redingnek nem szabadna ilyet mondani

Viviane Reding uniós biztosként nem tehetne politikai tartalmú kijelentéseket, hiszen ő a szerződések őre, így "a szerepén kívül esik, hogy politikai minősítéseket tegyen" – mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter kedden a parlament alkotmányügyi bizottságának ülésén.

MTI Itthon

Navracsics: A baloldal hívná az óvóbácsit

"A magyar baloldal gondolkodásában létezik egy évszázados tradíció, melynek jegyében mindent megtettek korábban és 1990 után is, hogy az országot lejárassák. Ennek az internacionalista tradíciónak a hátterében egy sajátos önbizalomhiány húzódhat meg: "ők úgy gondolják, hogy mi magyarok nem vagyunk eléggé érettek arra, hogy megvitassuk saját dolgainkat, hívni kell az óvóbácsit, hívni kell valakit, aki igazságot tesz közöttünk, mert nem vagyunk elég értelmesek, nem vagyunk elég toleránsak, nem vagyunk elég demokraták ahhoz, hogy odafigyeljünk egymás érveire" - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

MTI Itthon

Navracsics: a pedagógusok állíthatják talpra a nemzetet

Történelmünk során akárhányszor a magyar nemzetnek újra talpra kellett állnia, a pedagógusokra kellett számítania - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a veszprémi pedagógusnapon. Az ellenzék szerint nincs ok ünneplésre, az MSZP az oktatás lerombolásáról szólt, az Párbeszéd Magyarországért az életpályamodell bevezetését követelte.

MTI Gazdaság

Navracsics: az állami cégeknek nem a magánjavakat kell szolgálniuk

Navracsics Tibor szerint az állami cégeknek a közjót, nem a magánjavakat kell szolgálniuk. A miniszterelnök-helyettes azon a sajtótájékoztatón beszélt erről Veszprémben csütörtökön, amelyen bemutatták a HM Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. 2013-14. évi közjóléti fejlesztései és beruházásai című projektet.

MTI Világ

Navracsics megmagyarázta, miért nem érti az EU Magyarországot

Miért bélyegzi meg Európa a modern Magyarországot? – ezzel a címmel közölte a The Independent című brit napilap online kiadása pénteken a közigazgatási és igazságügyi miniszter írását. Navracsics Tibor szerint "hiába bővült az Európai Unió kelet felé, ahelyett, hogy Európa polgáraiként egyenlő bánásmódban részesülnénk, gyanakvással, vádaskodással és bizalmatlansággal találjuk szembe magunkat".

MTI Itthon

Navracsics ma a német kancelláriaminiszterrel tárgyalt

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter és Ronald Pofalla német kancelláriaminiszter a két ország belpolitikai helyzetét tekintette át kétoldalú tárgyalásuk során, pénteken. A német tárcavezető Navracsics Tibor meghívására érkezett Budapestre - tájékoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) pénteken az MTI-t.

MTI Itthon

Navracsics: akár új bíróságok létrehozására is sor kerülhet

Hosszabb távon akár új bíróságok létrehozása is szóba kerülhet annak érdekében, hogy a bírósági szakaszba lépő ügyekben minél gyorsabb megszülethessen az ítélet - mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken Budapesten újságíróknak.

1
11 12 13 14 15
39

A címlapról ajánljuk