MTI Gazdaság

Navracsics: az állami cégeknek nem a magánjavakat kell szolgálniuk

Navracsics Tibor szerint az állami cégeknek a közjót, nem a magánjavakat kell szolgálniuk. A miniszterelnök-helyettes azon a sajtótájékoztatón beszélt erről Veszprémben csütörtökön, amelyen bemutatták a HM Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. 2013-14. évi közjóléti fejlesztései és beruházásai című projektet.

MTI Világ

Navracsics megmagyarázta, miért nem érti az EU Magyarországot

Miért bélyegzi meg Európa a modern Magyarországot? – ezzel a címmel közölte a The Independent című brit napilap online kiadása pénteken a közigazgatási és igazságügyi miniszter írását. Navracsics Tibor szerint "hiába bővült az Európai Unió kelet felé, ahelyett, hogy Európa polgáraiként egyenlő bánásmódban részesülnénk, gyanakvással, vádaskodással és bizalmatlansággal találjuk szembe magunkat".

MTI Itthon

Navracsics ma a német kancelláriaminiszterrel tárgyalt

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter és Ronald Pofalla német kancelláriaminiszter a két ország belpolitikai helyzetét tekintette át kétoldalú tárgyalásuk során, pénteken. A német tárcavezető Navracsics Tibor meghívására érkezett Budapestre - tájékoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) pénteken az MTI-t.

MTI Itthon

Navracsics: akár új bíróságok létrehozására is sor kerülhet

Hosszabb távon akár új bíróságok létrehozása is szóba kerülhet annak érdekében, hogy a bírósági szakaszba lépő ügyekben minél gyorsabb megszülethessen az ítélet - mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken Budapesten újságíróknak.

MTI Itthon

A Fidesz-frakció által piszkált Navracsics helyett Rétvári válaszolt

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára szerint a kormány kész minden törvénymódosításra és "fokozottan vár és támogat" minden bírósági igazgatási intézkedést annak érdekében, hogy bírósági ügyek elhúzódása miatt ne lehessenek szabadlábon bűnelkövetők.

MTI/hvg.hu Itthon

Azonnali magyarázatot vár a Fidesz Navracsicstól

Azonnali magyarázatot vár Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztertől a Fidesz-frakció arra, hogyan lehet szabadon két, idős embereket bántalmazó sorozatgyilkos - közölte Varga István országgyűlési képviselő, az alkotmányügyi bizottság tagja szerdai sajtótájékoztatóján, Orosházán.

hvg.hu Itthon

Navracsics a trafikmutyiról: "élni kell a büntetőjog adta eszközökkel"

"Nem vagyok híve annak, hogy valaki rokonait üzletrészhez juttatja" – fogalmazott Navracsics Tibor a Hír Tv-ben a trafikmutyival kapcsolatban. A miniszterelnök-helyettes szerint ha hivatallal való visszaélés vagy akár korrupció valósul meg, akkor élni kell a büntetőjog adta eszközökkel.

hvg.hu Itthon

Kivonultak Navracsics beszédéről a német diákok

Most derült fény egy áprilisi fiaskóra: a magyar kormány politikája elleni tiltakozásul külföldi egyetemi hallgatók egy csoportja kivonult Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügy-miniszter beszédéről, amelyet egy budapesti nemzetközi rendezvényen tartott – adta hírül az Index.

M. László Ferenc Itthon

Begyulladt bürokratákra tolná a korrupció elleni harcot a kormány

Megtörné a „hallgatás törvényét” a korrupció által veszélyeztetett hivatalokban és cégeknél a kormány. A héten közzétett javaslat szerint akár az interneten is be lehetne jelenteni, ha valaki gyanút fog. A civilek szerint viszont azzal, hogy az ügyek kivizsgálását kiszolgáltatott köztisztviselőkre bíznák, a törvény írott malaszt lesz, ráadásul az állam elfoglalására, a közbeszerzések kisajátítására törekvő érdekcsoportok ellen nem véd.

MLF Itthon

Saját csapdájában a Szalai utódját kereső kormány

Visszaütött a kormányra a médiatörvény márciusi módosítása: a médiahatóság elnökére vonatkozó új, szigorúbb feltételeknek a szóba jöhető jelöltek közül mindössze két személy felel meg. Ezért a saját törvényével elégedetlen igazságügyi miniszter az Alkotmánybíróság segítségét kérte a feltételek tágításában. Ez arra utal, hogy a jelöltkeresés még nem zárult le, egyelőre nem találják Szalai Annamária utódját, akinek a mobilcégekkel is meg kell majd küzdenie.

hvg.hu Itthon

Tobin-ügy: sumákolnak az írek a gázoló kiadásában

Még mindig nem tudni, hogy a két gyerek haláláért felelős ír gázoló mikor érkezik Magyarországra, hogy a Venyige utcai börtönben kezdje meg a hároméves büntetése letöltését. Francis Ciarán Tobin rövid időn töltene hazánkban, utána visszatérhetne Írországba. A magyar fél készül az érkezésére, a ír minisztérium viszont hallgat az ügyben.

MTI Itthon

Navracsics: EU-tagnak lenni a nemzeti érdekünk

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes szerint az európai intézmények nem jogi bírálatokat, hanem politikai vádakat fogalmaznak meg Magyarországgal szemben, de minden nehézség ellenére megéri az Európai Unió tagjának lenni.

1
11 12 13 14 15
39
A címlapról ajánljuk