Navracsics: az ember, akinek nincs véleménye, de azzal sem ért egyet

Navracsics: az ember, akinek nincs véleménye, de azzal sem ért egyet

Egyszer, Tibor, az életben egyszer álljál ki valami mellett. Vagy ellen. Legyen véleményed. Szállj síkra. Különben nem a Magyar Nemzet fog eltorzítani téged, hanem te magad.

Navracsics a trafikmutyiról: "élni kell a büntetőjog adta eszközökkel"

Navracsics a trafikmutyiról: "élni kell a büntetőjog adta eszközökkel"

"Nem vagyok híve annak, hogy valaki rokonait üzletrészhez juttatja" – fogalmazott Navracsics Tibor a Hír Tv-ben a trafikmutyival kapcsolatban. A miniszterelnök-helyettes szerint ha hivatallal való visszaélés vagy akár korrupció valósul meg, akkor élni kell a büntetőjog adta eszközökkel.

hvg.hu

Kivonultak Navracsics beszédéről a német diákok

Kivonultak Navracsics beszédéről a német diákok

Most derült fény egy áprilisi fiaskóra: a magyar kormány politikája elleni tiltakozásul külföldi egyetemi hallgatók egy csoportja kivonult Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügy-miniszter beszédéről, amelyet egy budapesti nemzetközi rendezvényen tartott – adta hírül az Index.

hvg.hu

Péntektől átírják a büntetőeljárási törvényt

Pénteken alakul meg az új büntetőeljárási törvény kodifikációs munkacsoportja - közölte a közigazgatási és igazságügy-miniszter egy hétfő esti televíziós műsorban.

MTI

Begyulladt bürokratákra tolná a korrupció elleni harcot a kormány

Begyulladt bürokratákra tolná a korrupció elleni harcot a kormány

Megtörné a „hallgatás törvényét” a korrupció által veszélyeztetett hivatalokban és cégeknél a kormány. A héten közzétett javaslat szerint akár az interneten is be lehetne jelenteni, ha valaki gyanút fog. A civilek szerint viszont azzal, hogy az ügyek kivizsgálását kiszolgáltatott köztisztviselőkre bíznák, a törvény írott malaszt lesz, ráadásul az állam elfoglalására, a közbeszerzések kisajátítására törekvő érdekcsoportok ellen nem véd.

Navracsics elhúzódó ügyekről kérdezte Handó Tündét

Egyes bírósági ügyek elhúzódásának jellemző okairól kért tájékoztatást Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter Handó Tündétől, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökétől.

MTI

Saját csapdájában a Szalai utódját kereső kormány

Saját csapdájában a Szalai utódját kereső kormány

Visszaütött a kormányra a médiatörvény márciusi módosítása: a médiahatóság elnökére vonatkozó új, szigorúbb feltételeknek a szóba jöhető jelöltek közül mindössze két személy felel meg. Ezért a saját törvényével elégedetlen igazságügyi miniszter az Alkotmánybíróság segítségét kérte a feltételek tágításában. Ez arra utal, hogy a jelöltkeresés még nem zárult le, egyelőre nem találják Szalai Annamária utódját, akinek a mobilcégekkel is meg kell majd küzdenie.

Tobin-ügy: sumákolnak az írek a gázoló kiadásában

Tobin-ügy: sumákolnak az írek a gázoló kiadásában

Még mindig nem tudni, hogy a két gyerek haláláért felelős ír gázoló mikor érkezik Magyarországra, hogy a Venyige utcai börtönben kezdje meg a hároméves büntetése letöltését. Francis Ciarán Tobin rövid időn töltene hazánkban, utána visszatérhetne Írországba. A magyar fél készül az érkezésére, a ír minisztérium viszont hallgat az ügyben.

Navracsics: EU-tagnak lenni a nemzeti érdekünk

Navracsics: EU-tagnak lenni a nemzeti érdekünk

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes szerint az európai intézmények nem jogi bírálatokat, hanem politikai vádakat fogalmaznak meg Magyarországgal szemben, de minden nehézség ellenére megéri az Európai Unió tagjának lenni.

MTI

Navracsics: pereket áthelyezni csak rövid távon megoldás

Navracsics Tibor szerint a bírósági ügyáthelyezések csak a rövid távú megoldását jelenthetik a bírósági ügyhátralék csökkentésére, a későbbiekben két új fővárosi bíróság, valamint új bírói státuszok csökkenthetik Budapest és környéke igazságszolgáltatásának leterheltségét.

MTI

Átláthatóság korlátozása: Navracsics az előterjesztőkre mutogat

Nem a kormány kezdeményezésére tárgyalta az Országgyűlés sürgős eljárásban a közérdekű adatszolgáltatással kapcsolatos törvénymódosítást, mivel annak előterjesztője nem a kormány volt – egyebek mellett ezt válaszolta a közigazgatási és igazságügyi miniszter arra a nyílt levélre, amelyet jogvédő szervezetek és Átlátszó.hu főszerkesztője írt a keddi parlamenti döntés előtt. Navracsics Tibor úgy látja: az információszabadság szabályai nem változnak érdemben.

hvg.hu

Egy hónapon belül vádat emelhetnek Navracsics fenyegetője ellen

Lezárta a nyomozást a Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter elleni fenyegetés ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség. A miniszter március végén tett feljelentést egy e-mailben érkezett halálos fenyegetés miatt.

MTI

230 ezer forintért bérlik Hoffmann Rózsa 72 négyzetméteres lakását

230 ezer forintért bérlik Hoffmann Rózsa 72 négyzetméteres lakását

Kilencven állami vezetőnek engedélyezte Navracsics Tibor, hogy adófizetői pénzből autózzanak, nem számolva az államtitkárokat, minisztereket és miniszteri biztosokat, akiknek külön rendelet garantálja az autóhasználatot. Répássy Róbertnek és Szabó Erikának szép nagy lakást biztosít az állam.

MTI

Orbán Barrosóra és Redingre mutogatva védekezett Strasbourgban

Orbán Barrosóra és Redingre mutogatva védekezett Strasbourgban

Kapott kemény kérdéseket, de állta a sarat Orbán Viktor az Európai Néppárt kedd esti frakcióülésén, és a végén még meg is tapsolták. A magyar kormányfő a hvg.hu forrása szerint részben José Manuel Barrosóra fogta a sokat vitatott magyar jogszabályokat, részben pedig igyekezett aláásni Viviane Reding pozícióit. Utóbbi azért is fontos, mert a brüsszeli híresztelések szerint a luxemburgi biztos épp azért kritizálja Orbánt, mert jövőre az Európai Bizottság elnöke szeretne lenni.

Úgy csinál a kormány, mintha engedne Barrosónak

Az EP-választás előtt lehet majd kampány a kereskedelmi tévékben, és az EU-t közvetlenül érintő ügyeket nem lehet majd áthelyezni más bíróságra – ezt tartalmazza az a módosító indítvány, amit a KIM vezérkara nyújtott be. Ezzel az Európai Bizottság aggályaira próbálnak reagálni, de a kritika valószínűleg jóval általánosabb ennél.

hvg.hu

Minden háztartás megtudja, hogy Magyarország "jobban teljesít"

Minden háztartásba levél érkezik a kormánytól, melyben a "jóléti intézkedések hatásait" ismertetik. A feladattal Orbán Navracsics Tibort bízta meg.

hvg.hu

Leálltak az elektronikus közigazgatás informatikai rendszerei - vizsgálná az MSZP

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterhez fordul vizsgálatot kérve az MSZP-s Baja Ferenc, miután a múlt héten többször leálltak, meghibásodtak az elektronikus közigazgatás informatikai rendszerei.

MTI

Navracsics: a legsúlyosabb büntetést kell kapnia az izsáki rendőröknek

A lehető legsúlyosabb büntetést kell kiszabni a rendőrség szervezetén belül elkövetett jogsértésekben a közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint.

MTI

Ráförmed a parlament a kormányt kritizáló EU-s biztosra

Ráförmed a parlament a kormányt kritizáló EU-s biztosra

Elmérgesedett a vita a magyar kormány és Viviane Reding alapjogi biztos közt, így a fideszes parlamenti többség beveti a nagyágyút, és országgyűlési határozatban ítéli el az Európai Bizottság alelnökének egyik, az ír gázoló ügyében tett nyilatkozatát. Reding egyebek mellett a magyar alaptörvény-módosítást is vizsgálja, de Navracsics Tibor szerint félő, hogy nem tud elfogulatlan lenni.

Navracsics-cikk: megszólalt az EU

Navracsics-cikk: megszólalt az EU

Teljesen egyetért a magyarországi helyzet megítélésében José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke és Viviane Reding EU-biztos – mondta a bizottság szóvivője csütörtökön. Navracsics Tibor egy brüsszeli lapban korábban azt írta, Reding az alaptörvény negyedik módosításával kapcsolatban Berlinben elhangzott kijelentései "furcsán ellentmondani" látszanak az EB elnökének az ügyben kiadott nyilatkozatával, és kérdéseket vethetnek fel a módosítás EU általi vizsgálatának semlegességéről.

1111213141538

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X