Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Jó vörös csillag, rossz vörös csillag – ma szavaznak az önkényuralmi jelképekről

Az Országgyűlés mai ülésén az önkényuralmi jelképek használatának újbóli büntetőjogi szankcionálását kezdi tárgyalni, miután az Alkotmánybíróság (Ab) februárban megsemmisítette a büntető törvénykönyv (Btk.) erről szóló rendelkezéseit.

MTI

Navracsics: a közvélemény akadályozhatja meg az alaptörvény átírását

Az új alaptörvény más, mint az 1989-es, de nem rosszabb - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfőn az Inforádió Aréna című műsorában.

MTI

Ingerült levélben rakta helyre Navracsics az Európai Bizottság alelnökét

A miniszterelnök-helyettes egyszer már összeetűzött Viviane Redinggel, aki a Tobin-ügy kapcsán ítélte el Magyarországot. Ezúttal a luxemburgi politikus Népszavának adott interjúja verte ki a biztosítékot Navracsicsnál.

hvg.hu

Navracsics: európai kampánytémává válhat Magyarország

Hosszú, több mint egyéves vitafolyam egyik főszereplőjévé válhat Magyarország Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint, aki úgy látja, bő egy évvel az EP-választások és öt hónappal a németországi voksolás előtt az európai baloldal minden eszközt felhasznál majd, hogy Magyarországon keresztül bírálja az európai jobboldalt.

MTI

Navracsics: kétezerötszáz állampolgársági kérelmet utasítottak el

Két év alatt mintegy 2500 állampolgársági kérelmet utasítottak el, a legtöbb közülük Romániából és Ukrajnából érkezett - derül ki Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszternek egy írásbeli kérdésre adott válaszából.

MTI

Navracsics: egy-két napig lesz csak Magyarországon az ír gázoló

Magyarországi büntetésének megkezdése után akár egy-két nappal is hazatérhet Írországba a 2000-ben Leányfalun két gyermeket halálra gázoló Francis Ciarán Tobin, aki ezt követően ott folytathatja maradék szabadságvesztésének letöltését – mondta Navracsics Tibor igazságügyi és közigazgatási miniszter szerdán az M1 Az Este című műsorában.

MTI

Megvan, melyik városban csukhatják le az ír gázolót

A Vas Népe Online úgy értesült, a két kisgyerek haláláért felelős Francis C. Tobin Szombathelyen kezdi meg börtönbüntetése letöltését.

hvg.hu

Így büntetnék továbbra is az önkényuralmi jelképek használatát

Beterjesztette a parlamentnek a kormány az önkényuralmi jelképek használatának szankcionálásáról szóló törvénymódosító javaslatát pénteken. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezte, hogy májustól se lehessen önkényuralmi jelképeket viselni. Az Alkotmánybíróság április 30-ai hatállyal semmisítette meg az eddigi rendelkezést.

MTI

Tobin-ügy: letölti büntetését az ír gázoló

Tobin-ügy: letölti büntetését az ír gázoló

Kész letölteni büntetését az ír állampolgárságú Francis Ciarán Tobin, aki 2000. április 9-én Leányfalun halálra gázolt két gyermeket – jelentette be Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken Budapesten az ír szakminiszter tájékoztatására hivatkozva.

Navracsics jogerősen csak kritizált

Jóri András volt adatvédelmi ombudsman jogerősen pert vesztett Navracscis Tibor ellen, akinek a következő felszólalását kifogásolta: "az adatvédelmi biztos nem fejezte ki ellenvéleményét az adatkezeléssel összefüggésben egyetlen egyeztetésen sem, "egészen addig, amíg meg nem tudta, hogy az adatvédelmi ombudsman pozíciója megszűnne az új alaptörvény értelmében és az új törvény értelmében, és egy hatóság jön létre helyette. Azóta elkeseredett háborút folytat mindenfajta olyan adatvédelmi jogszabály ellen, amit ez a kormány ad."

MTI

Navracsics:"a család nem börtön, hanem szabadság"

Navracsics:"a család nem börtön, hanem szabadság"

Navracsics Tibor szerint a családra alapozva sokkal erősebb és jobb jövőt lehet építeni. A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szombaton Budapesten, a családháló.hu díjátadásán mondott beszédet.

MTI

A magyar nép rezsicsökkentés melletti kiállását várja Navracsics

A rezsicsökkentésért folytatott aláírásgyűjtési akcióval azt kívánják bizonyítani, hogy Magyarország egyértelműen a rezsicsökkentés pártján áll - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes pénteken Veszprémben az akció megyei megkezdése kapcsán tartott sajtótájékoztatóján.

MTI

Navracsics nem kért pluszvédelmet

Nem kért a meglévőnél magasabb fokú biztosítást a pénteken e-mailben érkezett halálos fenyegetés miatt Navracsics Tibor.

MTI

Az MSZP elítéli Navracsics megfenyegetését

A Magyar Szocialista Párt elítéli a Navracsics Tibor elleni halálos fenyegetést - írta Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

MTI

Ganxsta-szöveggel fenyegették meg Navracsicsot

Halállal fenyegette meg valaki e-mailben a közigazgatási és igazságügyi minisztert pénteken, aki feljelentést tett – közölték a tárcától.

MTI

Hazugsággal vádolja Viviane Redinget a KIM

Minden, a Tobin-üggyel kapcsolatos levélre válaszolt Viviane Reding, az Európai Bizottság alapjogi, bel- és igazságügyi biztosa Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszternek – szögezte le kedden az MTI kérdésére Mina Andrejeva, Reding szóvivője. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szerint ez nem igaz.

MSZP: Navracsicsnak és Lázárnak "kutya kötelessége" támogatni a vizsgálóbizottságot

2006-os nyilatkozataival szembesítette Navracsics Tibor és Lázár János fideszes politikusokat az MSZP elnökhelyettese hétfői sajtótájékoztatóján, amikor reményét fejezte ki, hogy a kormányoldal "nem bújik ki gyáván" a szocialisták által a katasztrófahelyzettel kapcsolatban kezdeményezett vizsgálóbizottság felállítása alól.

MTI

Navracsics: Reding tanúsítson megfelelő hozzáállást

Nyílt levelet írt Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter Viviane Redingnek, a jogérvényesülésért, alapvető jogokért és uniós polgárságért felelős európai biztosnak, amelyben éles hangon bírálja, hogy az európai biztos egy lapinterjúban párhuzamot vont a Tobin-ügy és a magyar igazságszolgáltatás függetlensége között.

Módosítana a kormány – Navracsics levelet írt az ET-nek

A magyar kormány törvénymódosítást javasol, hogy kizárja az Országos Bírósági Hivatal elnökének, valamint a Médiatanács valamennyi tagjának az újraválaszthatóságát. Erről Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szerdán levélben tájékoztatta a strasbourgi székhelyű Európa Tanács (ET) főtitkárát.

MTI

Navracsics a "formai kifogásokkal" jön Jaglandnak írt levelében

Navracsics a "formai kifogásokkal" jön Jaglandnak írt levelében

Thorbjorn Jaglandnak, az Európa Tanács főtitkárának küldött válaszlevélben fejtette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a magyar kormány álláspontját a javasolt alaptörvény-módosítással, illetve Jagland arra vonatkozó kifogásaival kapcsolatban.

MTI
1111213141537

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X