Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Egy hónapon belül vádat emelhetnek Navracsics fenyegetője ellen

Lezárta a nyomozást a Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter elleni fenyegetés ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség. A miniszter március végén tett feljelentést egy e-mailben érkezett halálos fenyegetés miatt.

MTI

230 ezer forintért bérlik Hoffmann Rózsa 72 négyzetméteres lakását

230 ezer forintért bérlik Hoffmann Rózsa 72 négyzetméteres lakását

Kilencven állami vezetőnek engedélyezte Navracsics Tibor, hogy adófizetői pénzből autózzanak, nem számolva az államtitkárokat, minisztereket és miniszteri biztosokat, akiknek külön rendelet garantálja az autóhasználatot. Répássy Róbertnek és Szabó Erikának szép nagy lakást biztosít az állam.

MTI

Orbán Barrosóra és Redingre mutogatva védekezett Strasbourgban

Orbán Barrosóra és Redingre mutogatva védekezett Strasbourgban

Kapott kemény kérdéseket, de állta a sarat Orbán Viktor az Európai Néppárt kedd esti frakcióülésén, és a végén még meg is tapsolták. A magyar kormányfő a hvg.hu forrása szerint részben José Manuel Barrosóra fogta a sokat vitatott magyar jogszabályokat, részben pedig igyekezett aláásni Viviane Reding pozícióit. Utóbbi azért is fontos, mert a brüsszeli híresztelések szerint a luxemburgi biztos épp azért kritizálja Orbánt, mert jövőre az Európai Bizottság elnöke szeretne lenni.

Úgy csinál a kormány, mintha engedne Barrosónak

Az EP-választás előtt lehet majd kampány a kereskedelmi tévékben, és az EU-t közvetlenül érintő ügyeket nem lehet majd áthelyezni más bíróságra – ezt tartalmazza az a módosító indítvány, amit a KIM vezérkara nyújtott be. Ezzel az Európai Bizottság aggályaira próbálnak reagálni, de a kritika valószínűleg jóval általánosabb ennél.

hvg.hu

Minden háztartás megtudja, hogy Magyarország "jobban teljesít"

Minden háztartásba levél érkezik a kormánytól, melyben a "jóléti intézkedések hatásait" ismertetik. A feladattal Orbán Navracsics Tibort bízta meg.

hvg.hu

Leálltak az elektronikus közigazgatás informatikai rendszerei - vizsgálná az MSZP

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterhez fordul vizsgálatot kérve az MSZP-s Baja Ferenc, miután a múlt héten többször leálltak, meghibásodtak az elektronikus közigazgatás informatikai rendszerei.

MTI

Navracsics: a legsúlyosabb büntetést kell kapnia az izsáki rendőröknek

A lehető legsúlyosabb büntetést kell kiszabni a rendőrség szervezetén belül elkövetett jogsértésekben a közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint.

MTI

Ráförmed a parlament a kormányt kritizáló EU-s biztosra

Ráförmed a parlament a kormányt kritizáló EU-s biztosra

Elmérgesedett a vita a magyar kormány és Viviane Reding alapjogi biztos közt, így a fideszes parlamenti többség beveti a nagyágyút, és országgyűlési határozatban ítéli el az Európai Bizottság alelnökének egyik, az ír gázoló ügyében tett nyilatkozatát. Reding egyebek mellett a magyar alaptörvény-módosítást is vizsgálja, de Navracsics Tibor szerint félő, hogy nem tud elfogulatlan lenni.

Navracsics-cikk: megszólalt az EU

Navracsics-cikk: megszólalt az EU

Teljesen egyetért a magyarországi helyzet megítélésében José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke és Viviane Reding EU-biztos – mondta a bizottság szóvivője csütörtökön. Navracsics Tibor egy brüsszeli lapban korábban azt írta, Reding az alaptörvény negyedik módosításával kapcsolatban Berlinben elhangzott kijelentései "furcsán ellentmondani" látszanak az EB elnökének az ügyben kiadott nyilatkozatával, és kérdéseket vethetnek fel a módosítás EU általi vizsgálatának semlegességéről.

Tobin-ügy: hálás Navracsicsnak az ír miniszter

Alan Shatter ír igazságügy-miniszter megköszönte Navracsics Tibor garanciavállalását a Tobin-ügyben. A magyar közigazgatási és igazságügyi miniszter újságírói kérdésre válaszolva csütörtökön megerősítette a Magyar Nemzet erre vonatkozó értesüléseit Veszprémben, egy sportrendezvény előtt.

MTI

Folytatódik a Navracsics–Reding-meccs

A European Voice című brüsszeli hetilap legfrissebb számának hasábjain fogalmazta meg kérdéseit és aggályait Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter Viviane Reding igazságügyi EU-biztos berlini kijelentéseivel kapcsolatban.

MTI
Hirdetés

Navracsics szerint Reding pikkel Magyarország

Viviane Reding uniós biztos részrehajló Magyarországgal szemben - jelentette ki Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter kedden, Budapesten újságírók előtt.

MTI

Jó vörös csillag, rossz vörös csillag – ma szavaznak az önkényuralmi jelképekről

Az Országgyűlés mai ülésén az önkényuralmi jelképek használatának újbóli büntetőjogi szankcionálását kezdi tárgyalni, miután az Alkotmánybíróság (Ab) februárban megsemmisítette a büntető törvénykönyv (Btk.) erről szóló rendelkezéseit.

MTI

Navracsics: a közvélemény akadályozhatja meg az alaptörvény átírását

Az új alaptörvény más, mint az 1989-es, de nem rosszabb - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfőn az Inforádió Aréna című műsorában.

MTI
Hirdetés

Ingerült levélben rakta helyre Navracsics az Európai Bizottság alelnökét

A miniszterelnök-helyettes egyszer már összeetűzött Viviane Redinggel, aki a Tobin-ügy kapcsán ítélte el Magyarországot. Ezúttal a luxemburgi politikus Népszavának adott interjúja verte ki a biztosítékot Navracsicsnál.

hvg.hu

Navracsics: európai kampánytémává válhat Magyarország

Hosszú, több mint egyéves vitafolyam egyik főszereplőjévé válhat Magyarország Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint, aki úgy látja, bő egy évvel az EP-választások és öt hónappal a németországi voksolás előtt az európai baloldal minden eszközt felhasznál majd, hogy Magyarországon keresztül bírálja az európai jobboldalt.

MTI

Navracsics: kétezerötszáz állampolgársági kérelmet utasítottak el

Két év alatt mintegy 2500 állampolgársági kérelmet utasítottak el, a legtöbb közülük Romániából és Ukrajnából érkezett - derül ki Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszternek egy írásbeli kérdésre adott válaszából.

MTI

Navracsics: egy-két napig lesz csak Magyarországon az ír gázoló

Magyarországi büntetésének megkezdése után akár egy-két nappal is hazatérhet Írországba a 2000-ben Leányfalun két gyermeket halálra gázoló Francis Ciarán Tobin, aki ezt követően ott folytathatja maradék szabadságvesztésének letöltését – mondta Navracsics Tibor igazságügyi és közigazgatási miniszter szerdán az M1 Az Este című műsorában.

MTI

Megvan, melyik városban csukhatják le az ír gázolót

A Vas Népe Online úgy értesült, a két kisgyerek haláláért felelős Francis C. Tobin Szombathelyen kezdi meg börtönbüntetése letöltését.

hvg.hu

Így büntetnék továbbra is az önkényuralmi jelképek használatát

Beterjesztette a parlamentnek a kormány az önkényuralmi jelképek használatának szankcionálásáról szóló törvénymódosító javaslatát pénteken. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezte, hogy májustól se lehessen önkényuralmi jelképeket viselni. Az Alkotmánybíróság április 30-ai hatállyal semmisítette meg az eddigi rendelkezést.

MTI
Hirdetés
1111213141538

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X