MTI Itthon

KIM: mindegy, ki dobja be a szavazatot a postaládába

Nincs jelentősége és a jogi szabályozás sem korlátozza, hogy a levélben szavazó választópolgár voksát tartalmazó borítékot ki dobja be a postaládába – válaszolta a levélben szavazás törvényességének garanciális elemeként az azonosító nyilatkozatot megjelölve Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter Schiffer Andrásnak. Az LMP-s politikus a választ úgy értékelte, kiderült, hogy valósak a levélben szavazással kapcsolatos aggályok.

hvg.hu Itthon

Kommunista nyugdíjak: titkolják, hogy kitől vették el

Titkolja a kormány, hogy kitől vettek el a pártállami tevékenysége miatt nyugdíjpótlékot – írja az Átlátszó, amelynek erre vonatkozó adatigénylését a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) nem teljesítette annak ellenére, hogy az alaptörvény negyedik módosításával azt ígérték a kormánypártok, hogy a kommunista rendszer vezetőinek e tevékenységükkel összefüggő személyes adatai nyilvánosak lesznek.

hvg.hu Gazdaság

Újabb végtörlesztés miatt államosít a kormány?

Akár a takarékszövetkezetek államosításával és egy újabb végtörlesztési körrel is összefügghet Navracsics Tibor minapi bejelentése, amely szerint belepiszkálna a kormány a már megkötött devizahitel-szerződésekbe. A takarékok egy megfelelően súlyozott hitelkiváltó konstrukcióval rengeteg új ügyfelet gyűjthetnének. Egy ilyen lépésnek ugyanakkor nemcsak a jogi vonatkozásai kérdésesek, hanem az is, hogy milyen hatást gyakorolna egy újabb végtörlesztés a már így is súlyosan megsarcolt bankrendszerre, és azon keresztül a gazdaság teljesítőképességére.

MTI Karrier

Navracsics izgalmas közigazgatásról beszélt

A közigazgatási és igazságügyi miniszter fiataloknak tartott felvilágosítást arról, hogy milyen a közigazgatásban dolgozni. Szerinte van olyan izgalmas, mint a versenyszférában.

Lukács Andrea Kult

A mangalica, mint valami titokzatos szörny

Míg Angliában József Attila megy, addig Izraelben a paprikás ételekért rajonganak, de az biztos, hogy az országimázsnak túl kell jutnia a matyón és a Rubik-kockán - derült ki Balassi Intézet szokásos éves igazgatói találkozóján.

MTI Itthon

Navracsics: lezárult az önkormányzati adósságrendezés

Lezárult a magyarországi települések kétharmad részét, összesen 1956 önkormányzatot érintő adósságkonszolidáció - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes kedden Veszprémben, amikor önkormányzati adósságátvállalásról szóló miniszterelnöki bizonyságleveleket adott át nyolc Veszprém megyei település polgármesterének.

M. László Ferenc Itthon

Fájó sebet tépett fel Orbánnál Áder vétója

Hónapok óta sikertelenül keresi a miniszterelnök az áprilisban elhunyt Szalai Annamária utódát. A hvg.hu úgy tudja, már le is mondtak arról, hogy idén új elnököt válasszanak a médiahatóság élére, ám az átmeneti megoldásként kitalált törvénymódosítást Áder János megvétózta. A tét óriási: rövidesen dönteni kell a milliárdokat érő mobiltelefonos frekvenciákról, amely több millió embert érint. Egy alkotmányellenes megoldás újabb, elhúzódó perekhez vezethet, de a Fidesz még a választások előtt nyélbe ütné az ügyletet.

MTI Itthon

Navracsics: rengeteg mindent mi hoztunk be az EU-ba

Több mint hatszáz törvényt fogadott el három év alatt a parlament, ezek azonban semmilyen veszélyt nem jelentenek a demokráciára - közölte Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

MTI Itthon

Áder visszadobta, a parlament megszavazza

Emellett a szerdai ülésnapon megbüntethetik a múlt pénteken a földtörvény megszavazásánál botrányt csináló jobbikos képviselőket, valamint megszavazhatják a képviselők a nemzeti pedagógus kart létrehozó törvényt.

MTI Itthon

Így pörgetik fel itthon a büntetőeljárásokat

Törvénymódosítást fogadott el pénteken a büntetőeljárások elhúzódásának megakadályozásához az Országgyűlés, így csökkenhet a törvényszékek és a Fővárosi Ítélőtábla leterheltsége. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter indítványára 321 képviselő szavazott igennel és kilenc nemmel.

1
11 12 13 14 15
40

A címlapról ajánljuk
Orbán és Soros együtt bontják le a civilkedést

Orbán és Soros együtt bontják le a civilkedést

Április 8-ig volt a duma, most jönnek a döntések. Orbán Viktor jól halad a saját magával folytatott tárgyalásokkal, Soros György is meghányja-veti, meddig marad egy illiberális állam fővárosában. A hét legfontosabb kérdése azonban az lett, hol tölti következő éveit Gyárfás Tamás. Ez heti belpolitikai összefoglalónk.