Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Navracsics szerint Bayernek nincs helye a Fideszben

Elítéli Bayer Zsolt szombati írását Navracsics Tibor miniszter, aki szerint ilyen embernek "nincs helye egy közösségben". Navracsics emellett az ATV-nek adott interjújában közölte, "szerinte nem lesz" tavasszal kormányátalakítás.

hvg.hu

Navracsics: jól vette az akadályokat a járási rendszer

Jól vette az első napok akadályait a január 1-jén létrejött járási rendszer - jelentette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

MTI

Navracsics: senki sem vitatja a járási rendszert

A járások határainak kijelölésével egy érdemben senki által nem vitatott, közmegegyezésnek örvendő rendszert sikerült kialakítani Magyarországon - jelentette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Gyomaendrődön, a járási hivatal pénteki ünnepélyes átadásán.

MTI

Navracsics: megszabadulnak az önkormányzatok a "muszájfeladatoktól"

Navracsics Tibor szerint finiséhez érkezett az államigazgatási reform. A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter úgy látja: 2014 tavaszán kijelenthető lesz, hogy a magyar állam teljesen megújult. Navracsics Tibor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken azt is mondta, hogy a járási hivatalok létrehozása az államigazgatási reform egyik alapvető pillére, "ezzel ér le az állam lába" a helyi szintre.

MTI

Navracsics: fél évszázada nem történt ilyen reform

Bő fél évszázad legmélyebb és legátfogóbb reformja teljesedik ki Magyarországon a január elsejével újraindult járási rendszer kialakításával - jelentette ki Navracsics Tibor szerdán Zalaegerszegen, a zalaegerszegi járási hivatal megnyitása alkalmából.

MTI

Az LMP a korrupcióról érdeklődik a kormánynál

Az LMP szerint a közbeszerzések területe továbbra is a korrupció melegágya, ezért az ellenzéki párt írásbeli kérdéseiben azt tudakolja a kormánytól, "meddig támogatja még a korrupciót a közbeszerzések során", és miért nem teljesülnek a kabinet korrupciómegelőzési programjában foglalt vállalások.

MTI

Magánügy, hogy hisz-e a tévés jósnak

Magánügy, hogy hisz-e a tévés jósnak

Mindenkinek joga van hinni a jóslásban – nagyjából ebben merül ki a kormány és a különböző hatóságok hivatalos véleménye a kereskedelmi tévék délelőtti és késő esti műsorsávjait ellepő jósműsorokkal kapcsolatban. Azt senki nem kívánja vizsgálni, igazat mondanak-e a jövőbe látók, igaz, a szervező cégek be is biztosították magukat ennek firtatása ellen. A magyarok 31 százaléka potenciális ügyfél, ennyien hisznek a jövő megjósolhatóságában.

Új biztos nevezett ki Navracsics

Miniszteri biztost nevezett ki a kormányablakok kialakítására a közigazgatási és igazságügyi miniszter. Navracsics Tibor a pénteken közzétett Hivatalos Értesítő szerint meghosszabbította két további miniszteri biztos megbízatását is.

MTI

Fideszes ejtőernyősök landoltak járási hivatalok élén

Fideszes ejtőernyősök landoltak járási hivatalok élén

Bár a KIM igyekezett távol tartani a képviselőket a járási hivataloktól, néhány veterán politikusnak sikerült megszereznie egy-egy hivatalvezetői posztot, ahová visszavonulhat aktív politikai karrierje után. A képviselők 2014-ig megtarthatják mindkét széküket, de a polgármesterek helyére időközi választásokat kell kiírni jövő év elején. A jelszó ugyan a szakszerűség, de hivatalvezető lett tornatanárból, vízilabdaedzőből és retusáló lapkiadóból is.

Novák Előd nem akarja tovább a helyén látni Navracsics Tibort

A Jobbik november elején írásbeli kérdés formájában kérte Navracsics Tibort, hogy vizsgálják felül a kommunista vezetők nyugdíjait, ez azonban nem történt meg időre. Novák Előd ezért most lemondásra szólította fel Navracsics Tibort. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szerint ugyanakkor még idén befejezhetik a munkát.

MTI

Surranópályán nőtt milliárdos üzletté a Fidesz-közeli agytröszt

Surranópályán nőtt milliárdos üzletté a Fidesz-közeli agytröszt

Míg a 3,1 milliárdos kormányzati megrendelése miatt a média megkülönböztetett figyelemmel követte az utóbbi hónapokban a Századvég-csoport tevékenységét, a szintén Fidesz-kötődésű Nézőpont Intézet kisebb megbízások révén, de az állam egyik legfőbb beszállítója lett. Az időközben új cégekkel bővült, több mint száz alkalmazottal bíró csoport állami megrendelés-állománya elérte az 1,5 milliárdot. Sorozatunk negyedik része a kormányzati tanácsadókról, kutatókról.

Navracsics karácsony előtt kinevezi a járási vezetőket

Várhatóan december 15-20. között nevezik ki a járási hivatalok vezetőit - közölte Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szombaton, az önkormányzati fideszes frakcióvezetők veszprémi országos értekezletén.

MTI

Navracsics: az elmúlt évek olyanok voltak, mint egy lakásfelújítás

A kormány reményei szerint 2014 elejére az ország takarosabb, tisztább és erősebb lesz a szónak abban az értelmében, hogy jobban ellen tud állni "a világ viharainak", és egy európai gazdasági növekedés beindulása esetén versenyképesebben várja majd a kihívásokat - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken Szolnokon.

MTI

"Sajnáljuk, hogy Szegeden politikai döntés született"

A járási hivatalok megalakulásával, január elsejével nem ér véget a közigazgatási reform, hanem intenzívebbé válik - jelentette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szerdán Debrecenben.

MTI

Navracsics belemenne, hogy otthon menjen börtönbe az ír gázoló

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint ha Írország visszavonja a 2008-as uniós kiadatási kerethatározat elfogadásakor tett nyilatkozatát, Írországban is letöltheti a büntetését Francis Ciarán Tobin, akit távollétében Magyarországon jogerősen börtönbüntetésre ítéltek.

MTI

Navracsics: összefogás kell a gyermekbántalmazások ellen

Összefogásra van szükség a gyermekbántalmazások súlyosságára való figyelemfelkeltésben, mert komoly társadalompolitikai kérdésről van szó, amiről mindannyiunknak tudnunk kell - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szombaton Budapesten.

MTI

Navracsics: el fogjuk érni, hogy egyre nőjön a kiszámíthatóság

Közép-Európában választani kell a szigorú költségvetési politika és a gazdasági növekedés között - mondta Navracsics Tibor csütörtökön Veszprémben, a megye gazdaságának alakulásáról szóló TOP 100 című kiadvány bemutatóján.

MTI

Megszavazta a Ház az Áder által visszadobott törvényt

Az államfői vétó után Navracsics Tibor zárószavazás előtti indítványt nyújtott be a bűnügyi együttműködésről szóló jogszabályhoz, amelyet végül 295 igen szavazattal fogadtak el.

MTI

Navracsics: az emberek jobbá tehetők

Navracsics Tibor szerint a pártfogói munkának az a nehézsége, hogy nem az emberiséget kell szeretni, hanem az egyes embereket.

MTI

Államosítás: a már átvett szociális intézményeknél alig javult az ellátás

Nem csökkent az ellátás színvonala az államosított, korábban megyei fenntartású szociális intézmények esetében, de a szolgáltatások színvonala csak egyes megyékben javult kismértékben - derül ki Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter egy írásbeli kérdésre adott válaszából.

hvg.hu
1111213141535

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X