hvg.hu Gazdaság

Jövő kedden indul a Quaestor-ügy tárgyalása

A Fővárosi Törvényszék július 12-ére, 13-ára és 14-ére kitűzte az első tárgyalási napokat a Quaestor-ügyben, a végzés alapján a jövő héten megkezdődhet az eljárás büntetőbíróság előtti tárgyalási szakasza – közölte szerda reggel Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

hvg.hu Itthon

Tarsolynak nem csak a brókercége volt kamu

A Quaestor mintegy 30 ezer embert károsított meg, a cégvezető Tarsoly Csaba pedig még a zsarukat is felültette: a villájában csak a kamuórákból álló luxusóra-gyűjteményét hagyta – írja a Blikk.

Jancsics Dávid Gazdaság

Buda-Cash és társai: a kormányzás csődje

Fehérgalléros bűnözők, sikkasztók és adócsalók mindig is voltak és lesznek, azonban egy piacvezető cégeket pillanatok alatt elsöprő 300 milliárdos csalássorozat egy egészen más történet – ez komoly rendszerszintű problémára utal. Egy rendszer csak akkor nem vesz észre a normális működéstől ilyen mértékben eltérő devianciát, ha a szektor meghatározó állami és piaci szereplői ebben érdekeltek. Jancsics Dávid korrupciókutató, az amerikai Rutgers Egyetem oktatója a brókerbotrány körüli hallgatásról.

hvg.hu Vállalkozás

A munkaadók gyűjtenek a dolgozók nyugdíjára

A Generali és a Questor megállapodásával a biztosító is kínálja portfoliójában a foglalkoztatói nyugdíjprogramokat. Ezzel újabb kiegészítő pillér épül az állami nyugdíj és az eddigi nyugdíjcélú megtakarítások mellé.

MTI Gazdaság

A Quaestor szerint csak lassan indul be a növekedés

A jelenlegi gazdasági válsággal kapcsolatban továbbra is az a kérdés, hogy "V" vagy "W" alakú lesz-e a válság lefutása – véli Háda Bálint, a Quaestor pénzügyi csoport vezető elemzője, aki szerint a jelek az utóbbi irányába mutatnak.

hvg.hu Gazdaság

Questor: olyan mintha nem is lenne válság

A piacokon megnyugodott a hangulat és úgy tűnik, mintha minden helyreállt volna, sőt, az indexek és az árfolyamok a helyzet javulását mutatják – mondta Háda Bálint. A Questor csoport pénzügyi elemzője szerint a kép azonban csalóka, a részvénypiaci emelkedést továbbra is sokkal inkább a piacokon lévő többlet likviditás fűti, semmint bármilyen fundamentális megalapozottság.


A címlapról ajánljuk