Irán bevetheti a pisztáciabombát

Irán bevetheti a pisztáciabombát

A világ meghódítására készül Irán, no, nem atomfegyverrel, hanem az árutermékeivel. De nem is elsősorban az olajjal – melyből a világon a hetedik legnagyobb termelő –, hanem a második legfontosabb exportcikkével, a pisztáciával.

Újra követségeket nyit egymásnál az USA és Kuba fél évszázad után

Kölcsönösen nagykövetséget nyit egymás országaiban Kuba és az Egyesült Államok július 20-án vagy azt követően – jelentette be szerdán a kubai külügyminisztérium.

Lelőtték az egyik hírhedt szökött rabot Amerikában

Amerikai határőrök lelőtték pénteken annak a gyilkosság miatt elítélt fegyencpárosnak az egyik tagját, amely a hónap elején szökött meg egy New York állam északi részén lévő, szigorúan őrzött börtönből - jelentették be a hatóságok, hozzátéve, hogy a másik elítélt továbbra is szökésben van.

MTI

Túltolták a drogtesztet, 9 millió vizeletmintát vettek

Túltolták a drogtesztet, 9 millió vizeletmintát vettek

Tavaly több mint 9 millió drogtesztet végeztettek el az Egyesült Államokban a munkáltatók, többségüket teljesen feleslegesen. A költségek dollármilliárdokban mérhetőek, pedig a teszteltetésnek se visszatartó ereje, se hatékonyságnövelő eredménye nincs. Inkább beszélgetni kellene.

hvg.hu

Cápa támadt rá egy 8 éves kisfiúra egy amerikai strandon

Cápa harapott meg egy 8 éves kisfiút az észak-karolinai Surf City partjainál. A város ezután több vízi mentőt küldött a partra, de nem tervezi, hogy megtiltja a fürdőzést.

MTI

Levelet küldött a kongresszus tagjainak egy háromszoros Oscar-díjas

Levelet küldött az amerikai kongresszus minden tagjának Meryl Streep Oscar-díjas színésznő, aki szeretné elérni, hogy az amerikai törvényhozás ratifikálja a nők egyenlő jogairól szóló alkotmánymódosítást.

MTI

Magyarországra nem hozna tankokat az USA, a Jobbik mégis kiakadt

Lengyelországba, a Baltikumba és Bulgáriába, illetve Romániába telepítene nehézfegyverzetet és tankokat az USA egy átmeneti időszakra – közölte Ash Carter amerikai védelmi miniszter. Korábban az előzetes tervekről a New York Times azt írta, esetleg Magyarországra is hozhattak volna amerikai katonai eszközöket. A Jobbik arra kérte a kormányt, ne engedjen az amerikai nyomásnak az ügyben.

Tömegesen hagyják ott az amerikai kiképzőtáborokat a szíriai felkelők

Nehezen találnak mérsékelt ellenzékieket Szíriában az amerikai kiképzőtáborokba. A beválogatottak közül pedig sokan távoznak, amikor megtudják: nem harcolhatnak Aszad elnök csapatai ellen.

MTI

Obama kimondta az n betűs szót egy interjúban

Obama kimondta az n betűs szót egy interjúban

A feketéket becsmérlő nigger szót használta Barack Obama amerikai elnök, amikor a charlestoni mészárlással kapcsolatban az egyesült államokbeli rasszizmusról és a fegyvertartásról nyilatkozott egy hétfőn közzétett online rádióinterjúban.

MTI

Charlestoni mészárlás: születésnapja után vette a fegyvert a tettes

Nem védekezhet szabadlábon Dylann Roof, akit azzal gyanúsítnak, hogy a dél-karolinai Charlestonban kilenc embert lőtt agyon - jelentette ki pénteken az ügyben megtartott meghallgatáson James Gosnell bíró. Ettől függetlenül egymillió dolláros óvadékot szabott ki a gyanúsítottra.

MTI

USA: körözik a New Yorkban megszökött fegyenceket

Az amerikai rendőrbírók szolgálatánál (USMS) felkerült a körözött személyek 15-ös toplistájára az a két, gyilkosság miatt elítélt fegyenc, aki a hónap elején szökött meg egy New York állam északi részén lévő börtönből - közölte híroldalán pénteken a CNN televízió.

MTI
Hirdetés

"Túl kedvesek voltak az áldozatok" - megszólalt a 9 embert lemészárló rém

"Túl kedvesek voltak az áldozatok" - megszólalt a 9 embert lemészárló rém

"Kis híján nem sikerült keresztülvinnie a tervét, mert a gyülekezetben mindenki annyira kedves volt vele" - mondta a rendőrségnek Dylann Roof, aki szerda este 9 emberrel végzett egy afro-amerikaiak által látogatott templomban. A rendőrség gyűlölet-bűncselekmény miatt nyomoz az ügyben. A BuzzFeed közzétette az áldozatok fotóit.

hvg.hu

Videó: kutya állította le aspergeres gazdája önbántó rohamát

Videó: kutya állította le aspergeres gazdája önbántó rohamát

Ennél meghatóbb videót még nem látott a héten. Samson, a hatalmas rottweiler egészen finoman akadályozza meg gazdáját az önbántásban. A kutyát kiképezték arra, hogy jelezze gazdája depressziós és önbántalmazó epizódjait. Az Asperger-szindrómás nő videóra vett egy ilyen rohamot, ekkor lépett közbe a kutya.

hvg.hu

Elgázolták az USA legöregebb meggyűrűzött fehérfejű rétisasát

Egy autóval való szerencsétlen találkozás következtében elpusztult az Egyesült Államok legöregebb ismert gyűrűzött fehérfejű rétisasa. 38 évével a ragadozó madár a vadon élő fehérfejű rétisasok korrekordereként hunyt el, ami a faj fenntartását célzó erőfeszítések sikerét jelzi.

MTI
Hirdetés

IÁ-stílusú dzsihádra készült New Yorkban egy queensi főiskolás

A 20 éves Munther Omar Saleh nem rejtette véka alá az interneten, mennyire szimpatizál az Iszlám Állammal és céljaival. Ez keltette fel az FBI figyelmét.

MTI

Tényleg hozna tankokat az USA, de Orbánéknak még nem szóltak

A Honvédelmi Minisztérium (HM) védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára megerősítette, magas szintű tárgyalásokon valóban volt már szó arról, hogy az USA nehézfegyverzetet állomásoztatna a Baltikumban és más kelet-közép-európai országokban, de hivatalos megkeresést még nem kaptak.

MTI

Videó: Megadja a módját a skót, aki másfél millió dolláros hiperautót vesz

Videó: Megadja a módját a skót, aki másfél millió dolláros hiperautót vesz

A viccek alapján a skótokról nem feltétlenül egy több mint másfél millió dollárt kóstáló hiperautó jut az ember eszébe, de a valóságban közöttük is vannak dúsgazdagok, akik megengednek maguknak ilyesfajta úri huncutságot. Egy amerikai skót például Pagani Huayrát vásárolt, nem is akármilyet, ráadásul komoly csinnadratta közepette vette át új szeme fényét…

hvg.hu

EU-USA partnerség: lesz magyar "NEM"-koalíció?

EU-USA partnerség: lesz magyar "NEM"-koalíció?

A vita a nagy vita miatt elmaradt - ez történt a héten az Európai Parlamentben az EU és az USA közt megkötendő szabadkereskedelmi egyezmény alapelveit rögzíteni hivatott előterjesztéssel. A Brüsszelben működő magyar képviselők döntő többsége ellenzi a megállapodást, főleg azon passzusait, amelyek a beruházó és az állam közötti jogviták rendezését szabályozná. Az összeurópai képlet azonban árnyaltabb: a támogatók az egységesedő piac előnyeivel érvelnek, a kritikusok pedig a multik előretörésétől tartanak.

Mankóval a hóna alatt beszélt Iránról az USA külügyminisztere - fotó

Mankóval a hóna alatt beszélt Iránról az USA külügyminisztere - fotó

John Kerry amerikai külügyminiszter péntek délután elhagyta a bostoni Massachusettsi Általános Kórházat, ahol múlt héten műtétet hajtottak rajta végre egy Franciaországban elszenvedett kerékpáros baleset után.

MTI

"Néha nehéz csendben maradni" – Orbánról ír az USA volt nagykövete

"Néha nehéz csendben maradni" – Orbánról ír az USA volt nagykövete

Hillary Clinton akkori külügyminiszter és részben a budapesti nagykövetség érdemének is tartja Eleni Kounalakis, az USA volt nagykövete, hogy megfékezték Orbán Viktort a 2010-es kétharmados győzelem után – derült ki abból az amerikai újságcikkből, amelyet az egykori képviselet-vezető nemrégiben megjelent visszaemlékezései alapján állított össze.

hvg.hu
Hirdetés
123172

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X