Felpörgött az amerikai-orosz szájkarate a szíriai csapásokról

Az Egyesült Államok nem működik együtt katonailag Oroszországgal Szíriában, mert Moszkva stratégiája tragikusan téves – jelentette ki szerdán Ash Carter amerikai védelmi miniszter Rómában. Moszkva szerint az USA ki akar bújni az Iszlám Állam elleni harc alól.

Moszkva együttműködhet az USA-val Szíriában

Moszkva együttműködhet az USA-val Szíriában

Az orosz védelmi minisztérium szerint összehangolhatók az amerikai javaslatok alapján az Iszlám Állam elleni katonai akciók.

Hatezer amerikai rabot bocsátanak szabadon az USA-ban

Hatezer amerikai rabot bocsátanak szabadon az USA-ban

Az amerikai igazságügyi minisztérium október végén mintegy hatezer kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt elítélt őrizetes idő előtti, ellenőrzött szabadlábra helyezésére készül – közölte kedden internetes kiadásában a The Washington Post amerikai napilap. A szabadonengedés hátterében az áll, hogy indokolatlanul szigorúnak tartották az egyes kábítószerekkel való visszaélés büntetését.

Tizenegy éves fiú lőtt le egy nyolcéves kislányt az USA-ban

Őrizetbe vettek egy tizenegy éves fiút a Tennessee állambeli White Pine-ban, aki lelőtte a szomszédban lakó nyolcéves kislányt egy sörétes puskával. A lány nem akarta neki megmutatni két kölyökkutyáját – közölte G.W. McCoig, Jefferson megye seriffje.

MTI

Beelőztek a Csendes-óceánon, megkötötték a szabadkeserkedelmi megállapodást

Hétfőn megkötötte az Amerikai Egyesült Államok tizenegy állammal a Csendes-óceáni Partnerségi megállapodást. Az egyezmény a világ GDP-jének negyven százalékára lesz hatással, ha minden állam jóváhagyja és elfogadja. Az Európai Unió évek óta hasonló partneri megállapodáson dolgozik az USA-val, azonban rendkívül lelassultak a tárgyalások, így a Csendes-óceáni térség lépéselőnybe kerülhet és jelentős gazdasági növekedést produkálhat.

Szíria: Moszkva szerint már szétlőttek egy IÁ-parancsnokságot

Szíria: Moszkva szerint már szétlőttek egy IÁ-parancsnokságot

Az orosz külügyminiszter ragaszkodik hozzá, hogy gépeik csak Iszlám Állam-célpontokat bombáznak. Minden ezzel ellentétes állítás megalapozatlan – mondta Szergej Lavrov. Moszkva is aggódik az amerikai támadások miatt – tette hozzá.

MTI

Tárgyalni akar az USA az oroszokkal a szíriai konfliktusok elkerüléséről

Az Egyesült Államok kész minél előbb, még a héten tárgyalásokat kezdeni Oroszországgal a Szíriában párhuzamosan folytatott katonai műveletek közben potenciálisan előforduló konfliktusok megelőzéséről - jelentette ki szerdán az ENSZ Biztonsági Tanácsában John Kerry amerikai külügyminiszter.

MTI

Megjött az amerikai válasz az oroszok szíriai légicsapásaira

John Kerry amerikai külügyminiszter orosz kollégájánál, Szergej Lavrovnál tiltakozott a Szíriában szerdán megindított orosz légicsapások ellen – közölte egy neve elhallgatását kérő amerikai illetékes az AFP francia hírügynökséggel.

MTI

Ismét csak a szokásos: államcsőd előtt a világ legnagyobb gazdasága?

Ismét csak a szokásos: államcsőd előtt a világ legnagyobb gazdasága?

Jól ismert szituáció előtt áll az amerikai adminisztráció: ismét felbukkant az államcsőd esélye. Előfordulhat, hogy napokon belül be kell zárni az USA közintézményeinek egy részét, mert a kongresszus republikánus többsége nem szavazza meg az október első napjától érvénye lépő új költségvetést, így a kormány csak aktuálisan befolyó bevételeiből tud gazdálkodni.

hvg.hu

Amerikai fegyverek az al-Káidánál

Amerikai fegyverek az al-Káidánál

Lőszert és járműveket adtak át az USA által kiképzett szíriai fegyveresek az al-Nuszra Frontnak, az al-Káida szír szárnyának.

hvg.hu

Ferenc pápa a migránsok segítésére kérte az USA-t

Ferenc pápa a migránsok segítésére kérte az USA-t

Történelmi látogatást tett Ferenc pápa az Egyesült Államokban, ugyanis első egyházi vezetőként szólalt fel a Kongresszus épületében. Csütörtöki beszédében a menekültek és bevándorlók segítésére szólította fel az Egyesült Államokat.

MTI

A VW után a Totalt is lebuktathatják az amerikai hatóságok

A VW után a Totalt is lebuktathatják az amerikai hatóságok

A francia olajvállalat a gyanú szerint a földgázbeszerzéseknél trükközött.

Százezer menekültet is átvehet az USA

Százezer menekültet is átvehet az USA

John Kerry külügyminiszter bejelentette, hogy megemelnék az USA által befogadandó szír menekültek számát 2017-ig.

hvg.hu

USA: csalt a Volkswagen

USA: csalt a Volkswagen

Közel félmillió autót kell visszahívnia a Volkswagennek, miután kiderült, hogy a német autógyár olyan szoftverrel szerelte fel négyhengeres Volkswagen és Audi dízeljárműveit, amelyek csak a környezetvédelmi ellenőrzések során produkálnak megfelelő eredményt, a hétköznapokban viszont a megengedettnél akár negyvenszer több káros anyagot eregetnek a levegőbe.

hvg.hu

Asszadnak távoznia kell a hatalomból

Asszadnak távoznia kell a hatalomból

A szír elnök lemondásának időpontját és módját a szíriai rendezést érintő tárgyalások révén kell majd meghatározni – mondta szombaton Londonban John Kerry amerikai külügyminiszter.

MTI

Orbánéktól új posztot kapott az 1,4 milliárdért felvett amerikai lobbista

Magyarország amerikai szószólójává nevezték ki és az ország érdekeinek egyesült államokbeli képviseletében való részvételre kérték fel Connie Macket, az amerikai kongresszus korábbi republikánus tagját - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Mack cégeit az Index szerint tavaly bérelte fel a Miniszterelnökség és a Századvég egy közel 1,4 milliárdos szerződéssel.

Börtönlázadás Oklahomában

Halálos zavargások voltak tegnap egy oklahomai börtönben.

MTI/AP

Ezek most Amerika legjobb egyetemei

Ezek most Amerika legjobb egyetemei

Az U.S. News & World Report 1983 óta rangsorolja a legjobb amerikai egyetemeket. A friss rangsor a diákok teljesítménye, a végzett diákok későbbi sikerei, illetve az ösztöndíj-lehetőségek alapján készült, de azt is figyelembe vették, hogy a különböző tanszékek milyen erőforrásokkal dolgoznak, továbbá az egyetemnek mennyi pénze van.

hvg.hu

Az indiánok rezsiharca hatékonyabb: függetlenítik magukat az áramellátótól

Az indiánok rezsiharca hatékonyabb: függetlenítik magukat az áramellátótól

A Kaliforniában levő amerikai őslakos-rezervátum energiaellátását ezentúl mikrohálózatú nap-, és biomasszaerőművel és intelligens energiaelosztó rendszerrel látja el a Siemens. Az indiánok függetleníthetik magukat az amerikai állami közművektől, de ez azért mégsem jelent teljes szakítást.

hvg.hu

Amerikai katonák tesztelik, hogy vonulnak majd Magyarországra

Megérkezett Csehország területére annak az amerikai katonai konvojnak az előőrse, amely Németországból Magyarországra tart egy katonai hadgyakorlatra.

MTI
123175

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X