Putyinról is szó volt a Magyarországról szóló amerikai meghallgatáson

Putyinról is szó volt a Magyarországról szóló amerikai meghallgatáson

Nem sokkal az Európai Parlament magyar helyzettel foglalkozó ülése után az amerikai kongresszusban is Magyarország volt a téma. A magyar-amerikai viszony jövőjéről szóló albizottsági meghallgatáson rengeteg kritikát kapott a magyar kormány, de szóba került az orosz-magyar viszony és Vlagyimir Putyin politikája is. Budapest részéről Szemerkényi Réka nagykövet védte meg az Orbán-kormány döntéseit.

hvg.hu

Ipari kémkedéssel vádolnak kínai professzorokat az USA-ban

Az amerikai kormány kémkedéssel vádol hat kínai állampolgárt, akik a washingtoni igazságügyi minisztérium keddi közlése szerint olyan információkat tulajdonítottak el, amelyek haditechnikai célokra is felhasználhatóak.

MTI

Magyar meghallgatás az USA-ban: Orbánék lobbistája öngólt lőtt?

Magyarország lesz a téma kedden este a washingtoni kongresszusban is, néhány órával az Európai Parlamentben zajló vita után - írta az Index, amely szerint az esemény mögött Connie Mack volt floridai képviselő, az Orbán-kormány lobbistája állhat. Az amerikai magyarok szervezetei szerint a meghallgatás károkat okozhat, de hiába próbálták elnapolni az eseményt.

hvg.hu

Munkát vállalna az USA-ban? Akkor van egy jó hírünk

A társadalombiztosítási rendszerek összehangolásáról szóló amerikai-magyar kétoldalú egyezménynek köszönhetően egyszerűsödik a másik országban való munkavállalás, és pozitív változásokat hoz az önálló vállalkozási tevékenységet végzők számára is – közölte a Mazars nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég hétfőn.

MTI

Provokációval vádolja az USA a Kedves Vezető fiát

Nukleáris provokációval vádolta Észak-Koreát hétfőn John Kerry, az Egyesült Államok külügyminisztere dél-koreai látogatásán.

MTI

Akik nyugdíjasként keresnek dollármilliókat

Akik nyugdíjasként keresnek dollármilliókat

Hillary és Bill Clinton több mint 25 millió dollárt keresett 2014 óta körülbelül száz előadás megtartásával Hillary választási kampánystábjának pénzügyi kimutatása szerint - jelentette a The Wall Street Journal.

MTI

Az USA odazúzott az IS-nek

Az amerikai és a szövetséges légierő csapásokat mért az Iszlám Állam (IS) dsihadista szervezet fegyvereseire Ramádi iraki város környékén, amelynek központját előzőleg elfoglalták a szélsőségesek - derült ki a katonai koalíció közleményéből.

MTI

Obama teljesítette ígéretét

Barack Obama teljesítette ígéretét: az Egyesült Államok mind az ötven államába ellátogatott elnökként. Utolsónak Dél-Dakotába pénteken.

MTI

Súrolhatta egy teherautó tetejét az autópályára zuhanó repülő

Súrolhatta egy teherautó tetejét az autópályára zuhanó repülő

Egy forgalmas atlantai autópályára zuhant, majd kigyulladt egy kisrepülőgép pénteken, a balesetben a repülő négy utasa életét vesztette - közölte a DeKalb megyei tűzoltóparancsnok.

MTI

Hosszú évek óta nem történt hasonló az USA gazdaságában

Jelentősen, közel hat és féléves csúcsra emelkedett az Egyesült Államok külkereskedelmi hiánya márciusban elsősorban az import rekordmértékű megugrásának következtében

MTI

Sziámi ikreket szétválasztó orvos is indul az USA elnökségéért

Ben Carson világhírű amerikai idegsebész is beszállt a republikánus elnökjelöltségért folyó küzdelembe.

MTI
Hirdetés

Lövöldözés tört ki a Mohamed-karikatúrák kiállításán

Lövöldözés volt egy Mohamed-karikatúrákat bemutató kiállításon Dallas egyik külvárosában helyi idő szerint vasárnap este egy rendezvényközpont mellett. Ketten meghaltak, az épületet lezárták, a környéket kiürítették.

MTI

Újból végigsöpört az erőszak az USA-n

Az Egyesült Államok nyugati partjának több városában is erőszakossá fajultak a május elsejei felvonulások, több tucat embert őrizetbe vettek.

MTI

20 millió baromfit kell levágni az USA-ban az influenza mitt

Szükségállapotot hirdettek pénteken az egyesült államokbeli Iowában is a madárinfluenza-járvány rohamos terjedése miatt.

MTI
Hirdetés

Gyerek találta meg a rendőr töltött fegyverét

A Capitoliumban, az amerikai törvényhozás épületében szolgálatot teljesítő rendőrök idén három alkalommal is a nyilvános mosdóban felejtették töltött szolgálati fegyverüket.

MTI

10 magyar szokás, amit feladtam az USA-ban

10 magyar szokás, amit feladtam az USA-ban

Kat Gal 17 évesen intett búcsút Magyaroszágnak. Az azóta eltelt 15 év tapasztalatai alapján gyűjtötte pontokba, mik azok az egészen normális magyar szokások, amelyeket az USA-ban furcsán fogadnak.

hvg.hu

Magyar Gripenek kísérték a földre Colleen Bell gépét – fotók

Magyar Gripenek kísérték a földre Colleen Bell gépét – fotók

Imitált elfogást hajtottak végre Kecskeméten Colleen Bell kis szállítógépén a magyar Gripenek. A nagykövet örült, hogy ellenőrizhette a magyar légierő képességeit. Hende Csaba is ott volt.

MTI

Ötödik generációs F-35-ösöket kap Izrael az USA-tól

Az Egyesült Államok az F-35-ös harci repülőgépek legfejlettebb változatát szállítja Izraelnek jövőre, hogy az ország megtarthassa katonai fölényét a Közel-Keleten - jelentette be Joe Biden amerikai alelnök csütörtökön.

MTI

Marslakóknak nézték a kivándorló magyarokat

Felelevenítette az urbanlegends.hu városi legendákkal foglalkozó portál a 20. század első felében Amerikába vándorló, többségében zsidó származású magyar tudósokról szóló különleges történeteket.

hvg.hu

Germanwings-tragédia: az USA-ban indítanának pert az elhunytak rokonai

Germanwings-tragédia: az USA-ban indítanának pert az elhunytak rokonai

A Germanwings légitársaság gépének márciusi katasztrófájában meghalt német polgárok hozzátartozói fontolóra vették, hogy az Egyesült Államokban folyamodnak kártérítésért, mivel ott valószínűleg nagyobb összeghez juthatnának.

MTI
Hirdetés
123171

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X