Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Melia: Goodfriend marad Magyarországon

Melia: Goodfriend marad Magyarországon

Az amerikai külügy illetékese cáfolta, hogy a közeljövőben hazahívnák André Goodfriend ideiglenes amerikai ügyvivőt. Thomas Melia szerint Goodfriend Magyarországon találkozott kormánypárti és ellenzéki emberekkel is, ellátogatott tüntetésekre, tehát pontosan azt tette, ami a dolga. Emiatt nem fogják visszahívni Washingtonba, ahol igen nagyra tartják a munkáját – mondta az ATV-nek. Goodfriend két hete a jobboldali kötődésű Polgári Magyarország Alapítvány diplomatareggelijén tartott előadást.

Kártérítést kap egy amerikai a magyar etanolgyár miatt

Kétmillió dolláros kártérítést ítélt meg egy iowai bíróság pénteken annak a horvát származású amerikai orvosnak, aki egy ír üzletember segítségével Horvátországban kívánt bioetanolgyárat építeni, de társa végül megkerülte őt, és a projektet Magyarországon valósította meg.

MTI

Puskát találtak egy gyanús alaknál a Fehér Ház mellett

Őrizetbe vettek a washingtoni Fehér Ház közelében egy iowai férfit, akinek autójában egy vadászfegyvert és lőszert találtak – közölte szerdán az elnök biztonságáért felelős Secret Service.

MTI

Obama: "az orosz agresszió fenyegetés a világnak"

Ismét élesen bírálta az amerikai elnök Oroszországot az ukrán válságban játszott szerepe miatt. Barack Obama a G20 csoport szombaton megnyílt ausztráliai csúcsértekezlete előtt, egy nyilvános beszédben azt mondta, "az orosz agresszió fenyegetés a világnak, ahogy azt a maláj utasszállító repülőgép megdöbbentő lelövése is jelzi".

MTI

Több tucat államügyészt küld 14 országba az Egyesült Államok

Mintegy hetven államügyészt küld az Egyesült Államok a Balkán, a Közel-Kelet és Észak-Afrika tizennégy országába, hogy segítsenek a külföldi társszerveknek a külföldi terrorista harcosok utáni nyomozásban, és az érintettek bíróság elé állításában - jelentette be Eric Holder amerikai igazságügyi miniszter Washingtonban.

MTI

Kasztrált disznókkal kampányolt az amerikai jelölt

Múlt héten zajlottak az amerikai félidős választások, ahol a republikánusok nagy sikert arattak, többek között Joni Ernst iowai szenátor kasztrált-disznós videójának köszönhetően.

hvg.hu

Ablakmosók ragadtak 250 méter magasban az új WTC oldalán – videó

Valószínűleg élete legnagyobb félelmén esett át két ablakmosó munkás, akik az ablakmosó lift egyik kábelének elszakadása miatt több mint egy órán át voltak életveszélyben szerdán a New York-i One World Trade Center 69. emeletének magasságában.

MTI

Megtalálták a hackerek az USA egyik érzékeny pontját

Megtalálták a hackerek az USA egyik érzékeny pontját

Hackerek támadták meg októberben az Egyesült Államok meteorológiai rendszerét, fennakadást okozva a műholdak adásában és több fontos weboldal működésében – közölte szerdán a Nemzeti Időjárás-szolgálatot fenntartó Nemzeti Óceáni és Légköri Hivatal (NOAA).

MTI

Orbán igazodik a németekhez: jön a nagy fordulat?

Orbán igazodik a németekhez: jön a nagy fordulat?

Jelezte Berlin az Orbán-kormánynak, hogy nincs helye a különutas politikának, így a miniszterelnök kész változtatni a politikáján, jelenleg a fordulat előkészítése zajlik – állítja egy magas rangú fideszes forrás. Ám egyelőre ennek nem látni a jeleit, igaz, forrásaink szerint az erősen centralizált kormányzati rendszer csak nagyon lassan lenne képes irányt változtatni.

hvg.hu

Orosz bombázó gépek járőröznének az USA tőszomszédságában is

Oroszország nagy hatósugarú bombázó repülőgépei rendszeresen járőrözni fognak az északi Jeges-tengertől egészen a Karib-tengerig és az USA szomszédságában található Mexikói-öbölig – közölte szerdán az orosz védelmi miniszter.

MTI

Átgondolja a NAV elnöke a vízumkérelem beadását

Egyelőre csak gondolkodnak a vízumkérelem beadásán és különböző perek indításán, de az biztos, André Goodfriendet, az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét nem citálják bíróság elé diplomáciai mentessége miatt – közölte a hvg.hu-val Vida Ildikó jogi képviselője.

hvg.hu

Egyre kevesebb olajkút működik Amerikában

A kőolaj nemzetközi árának több hónapos zuhanása miatt Amerikában csökkeni kezdett a működő olajfúrókutak száma. Október elején 1609 darab volt, mostanra 1568 maradt a Bloomberg hírügynökség összeállítása szerint.

MTI

Észak-Korea szabadon engedett két amerikai foglyot

Észak-Korea szabadon engedett két amerikai állampolgárt, akiket korábban államellenes tevékenység vádjával kényszermunkára ítéltek - közölte a washingtoni kormány szombaton.

MTI

Meghalt a két héttel ezelőtti iskolai ámokfutás egyik sebesültje

A két héttel ezelőtti amerikai iskolai ámokfutás újabb sebesülje halt meg, ezzel ötre emelkedett a lövöldözés halálos áldozatainak száma.

MTI

Putyinéktól kért légvédelmi rakétákat Szíria az USA ellen

Az Oroszország által ígért légvédelmi rakéták leszállításának felgyorsítását kérte Moszkvától Szíria, mivel attól tart, hogy az Egyesült Államok légiereje a jövőben megtámadhatja a szír kormányerőket - közölte Valíd Moallem külügyminiszter egy csütörtökön közzétett interjúban.

MTI

Magyar mintára, mobiltelefonokkal tüntetnek Amerikában

Magyar mintára, mobiltelefonokkal tüntetnek Amerikában

Egy, a szélessávú internetet szabályozó, új törvénytervezet ellen tüntetnek csütörtök este több amerikai városban.

hvg.hu

Legalizálták a marihuánát Washingtonban és két amerikai államban

Az amerikai fővárosban a félidős választásokkal egy időben tartott népszavazáson nagy többséget kapott a marihuána legalizációja, Oregonban és Alaszkában épphogy átcsúszott.

MTI

Videó: Történelmet írt egy F-35-ös vadászgép

A fizika törvényeit is meghazudtoló látvány, ahogy a vadászgépek a repülőgép-hordozón landoltak. F-35C típusú gép ráadásul először hajtotta végre ezt a mutatványt a Nimitz anyahajó fedélzetén.

MTI

Orbán ma tárhatja fel kormánya rejtegetett terveit

Orbán ma tárhatja fel kormánya rejtegetett terveit

Egész napos zárt frakcióülést tart a Fidesz és a KDNP, és a képviselők arra számítanak, hogy Orbán Viktor végre felfedi a 2014 és 2018 közötti ciklusra vonatkozó nagy terveit. Korábban kormányzati források arról beszéltek a hvg.hu-nak, a kabinetben szűk körben folyt a tervezés, de az önkormányzati választásokra való tekintettel nem hoztak nyilvánosságra semmit ezekből, még arra is figyeltek, hogy semmi ne szivárogjon ki.

MLF

Amerika ma választ: nehéz napjai lehetnek Obamának

A keddi félidős választásokon az elemzők arra számítanak, hogy a republikánusok átveszik a demokratáktól a többséget a szenátusban is.

MTI
123164

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X