Durva jóslat jött a menekültekről az USA-ból

Naponta 42 ezer család menekül el az otthonából a világon, és ennek hosszú, évtizedekre szóló hatásai lehetnek - mondta az ABC amerikai tévécsatornának Martin Dempsey tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke. Szerinte a jövő vezetőinek is fel kell készülniük arra, hogy ezzel a generációs problémával legalább 20 évig még szembe kell nézniük.

Spanyol lett a hivatalos nyelv az USA egyik társult államában

Puerto Rico törvényhozásának felsőháza, a szenátus jóváhagyta azt a törvénytervezetet, amely kimondja, hogy a szigetország hivatalos nyelve a spanyol legyen, aminek következtében az angol a második helyre szorul.

MTI

Az USA szenátusa támogatta az iráni atommegállapodást

Az USA szenátusa támogatta az iráni atommegállapodást

A szenátusban az volt a tét, hogy életben marad-e Barack Obama elnöki vétója. A republikánus többségű képviselőház az iráni nukleáris megállapodás elvetését szorgalmazta, ellenezve az USA, Németország és az ENSZ BT megengedő politikáját iránal szemben, a képviselőházi döntés ellen lépett fel az elnök.

25 évvel az ítélet után végeztek ki egy embert az USA-ban

Roderick Nunley 25 évet várt rá, hogy végrehajtsák rajta a halálos ítéletet, bűntársát tavaly küldték a másvilágra. A két férfi elrabolt, megerőszakolt és megölt egy 15 éves lányt.

MTI

Videó: Ez a kis híd minden kamionos rémálma

Videó: Ez a kis híd minden kamionos rémálma

Kamionzabáló: akár így is lehetne nevezni azt a kis vasúti hidacskát, amely a Massachusetts állambeli Westwoodban található és időről időre jócskán rászolgál a becenevére.

hvg.hu

Fotó: Letarolt egy hotelt az USA-ban egy gázrobbanás

Fotó: Letarolt egy hotelt az USA-ban egy gázrobbanás

Súlyos gázrobbanás történt szerdán egy Seattle melletti városban. Egy hotelben robbant be a gáz, amely eltüntette az épület egy részét.

Fehér fegyveresek bukkantak fel Fergusonban a zavargások után

Négy felfegyverzett, golyóálló mellényt viselő fehér aktivista kezdett el járőrözni kedd reggel a Missouri állambeli Ferguson egyik zavargások által megrongált utcájában.

MTI

Lövöldözésbe torkollt a fergusoni megemlékezés az USA-ban

Újabb lövések dördültek el az egyesült államokbeli Fergusonban hétfőre virradóan, az évfordulós megemlékezés végén, sötétedés után, és legalább egy tüntető megsebesült, kórházba kellett szállítani – jelentette több forrás.

MTI

Újra lövöldözés volt egy amerikai moziban, egy ember megsérült

Az amerikai rendőrök szerdán agyonlőttek egy fegyverest, aki támadást hajtott végre a Tennessee állambeli Nashville környékén található Antioch egyik filmszínházában.

MTI

Baljós árnyak gyülekeznek az Iszlám Állam fölött

Megérkeztek az első amerikai drónok és harci repülőgépek Törökországba, a szíriai határhoz közel fekvő incirliki légi támaszpontra, és hamarosan nagyszabású hadművelet indul az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet ellen - közölte szerdán a török külügyminiszter.

MTI

A csődbe jutott Puerto Ricón nem segít az USA

A csődbe jutott Puerto Ricón nem segít az USA

A kormányzó szerint nyár végéig készülhet el a terv a szigetország 72 milliárd dolláros adósságának rendezésére és a "halálspiráljából" való kikerülésre.

MTI
Hirdetés

Minden napra másik sör

Minden napra másik sör

Megvan a sörhitűek Mekkája. Az év minden napján másféle sört csapolhatnak a poharukba. Sőt, lehet akár szökőév is. Igaz, kicsit utazni kell a folyamatos sörhabos áhítatért.

T.S.

Hillary Amerikára dobná a zöld bombát

Hillary Amerikára dobná a zöld bombát

Valóban tisztább levegőt, innovációt, tudományos fejlődést, valódi jövőt a gyermekeinknek – kb. ezzel kampányol vasárnap óta az amerikai Demokrata Párt első számú elnökesélyese. Az a meglepő, hogy Hillary Clinton mindezt a megújuló energiák brutális arányú támogatásának ígéretébe csomagolta be.

hvg.hu

Az európaiak az amerikai visszaesés haszonélvezői

Négy hónapja a legtöbbet, világszerte 6 milliárd dollárnyi tőkét fektettek európai részvényalapokba a július 22-én záródott héten. Ezzel 10. hete tart az európai részvények iránti keresletnövekedés - áll a befektetési alapokat elemző EPFR Global cég jelentésében.

MTI
Hirdetés

Ámokfutó lövöldözött a nézőkre este egy amerikai moziban

Ketten meghaltak, nyolcan pedig megsebesültek csütörtökön az amerikai Louisiana állam Lafayette városának egyik mozijában történt lőfegyveres ámokfutásban - jelentette az amerikai média a hatóságokra hivatkozva.

MTI

Itt az áttörés: új területről támadhatják az Iszlám Államot

Törökország engedélyezte, hogy az Egyesült Államok légicsapásokat hajtson végre török területről az Iszlám Állam (IÁ) ellen – írta csütörtökön a The Wall Street Journal a Pentagonra hivatkozva.

MTI

Blikk: Vida napokon belül távozhat, vidéki NAV-os lehet az utód

Blikk: Vida napokon belül távozhat, vidéki NAV-os lehet az utód

Akár napokon belül távozhat a NAV éléről Vida Ildikó – állította a Blikk, amely több forrásból is úgy értesült, a hivatalon belül kész tényként kezelik a vezetőváltást. Hozzátették, akár a NAV egyik régiós vezetője követheti Vidát a poszton.

hvg.hu

Dempsey elég volt Haiti ellen

Továbbra is százszázalékos a címvédő Egyesült Államok a labdarúgó Arany Kupában.

MTI

Több vita is fennmaradt az USA-val Szijjártó szerint

Magyarország és az USA vitás kérdéseiről is beszélt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Victoria Nuland amerikai külügyi államtitkár-helyettessel Dubrovnikban. Szijjártó szerint több területen is fennmaradtak a viták, de folyamatosan konzultálunk majd az USA-val ezután is.

MTI

Begyújtotta a zöld rakétáit Amerika

Begyújtotta a zöld rakétáit Amerika

Amerikában is energiaforradalom zajlik: az áramtermelő kapacitást összegző lista éléről letaszították a széntüzelésű erőműveket. Újból meg jórészt csak szeles és napos épül.

hvg.hu
Hirdetés
123174

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X