hvg.hu Élet+Stílus

14 tény a Fehér Házról, amit talán még nem tudott

Amerika egyik legfontosabb ikonikus épülete, mely otthon, iroda és múzeum egyben, háború esetén bunker, az eseményeken színpad és az amerikai politika szíve. Január 20-án új lakója lesz. Tudta, hogy rabszolgák építették? Hogy fizetnie kell az elnöknek a vacsoráért?

MTI Világ

Máris itt az orosz válasz az amerikai kiutasításokra

Oroszország válaszlépéseket tesz diplomatáinak az Egyesült Államokból történő kiutasítása miatt - jelentette ki csütörtök este Vlagyimir Dzsabarov, a szövetségi tanács (parlamenti felsőház) külügyi bizottságának alelnöke.

hvg.hu Világ

Moszkvában nyílt meg a független Kalifornia első „követsége”

A Kalifornia függetlenségéért küzdő „Yes California Independence Campaign” vezetői vasárnap megnyitották az USA dél-nyugati részén fekvő tagállamának első „nagykövetségét”. A nem hivatalos képviselet a Kreml által támogatott egyik civilszervezet, az Orosz Antiglobalizációs Mozgalom támogatásával hozták létre.

MTI Világ

Putyin okos embernek nevezte Trumpot

Megbuktak az egypólusú világ létrehozására irányuló kísérletek - mondta az orosz elnök, majd az Egyesült Államokat a világ egyik fő gazdaságának és "vezető katonai hatalomként" jellemezte.

MTI Világ

Trump elveszítheti legismertebb külügyminiszter-jelöltjét?

David Petraeus tábornokkal, a külügyminiszteri poszt egyik várományosával egyeztetett hétfőn Donald Trump leendő amerikai elnök. Petraeus jelölését azonban nehezítheti, hogy hétfő este kiderült, a Pentagon vizsgálatot folytat a korábbi ügyében.

1 2 3 4 5 6 7
187
A címlapról ajánljuk