Minden napra másik sör

Minden napra másik sör

Megvan a sörhitűek Mekkája. Az év minden napján másféle sört csapolhatnak a poharukba. Sőt, lehet akár szökőév is. Igaz, kicsit utazni kell a folyamatos sörhabos áhítatért.

T.S.

Hillary Amerikára dobná a zöld bombát

Hillary Amerikára dobná a zöld bombát

Valóban tisztább levegőt, innovációt, tudományos fejlődést, valódi jövőt a gyermekeinknek – kb. ezzel kampányol vasárnap óta az amerikai Demokrata Párt első számú elnökesélyese. Az a meglepő, hogy Hillary Clinton mindezt a megújuló energiák brutális arányú támogatásának ígéretébe csomagolta be.

hvg.hu

Az európaiak az amerikai visszaesés haszonélvezői

Négy hónapja a legtöbbet, világszerte 6 milliárd dollárnyi tőkét fektettek európai részvényalapokba a július 22-én záródott héten. Ezzel 10. hete tart az európai részvények iránti keresletnövekedés - áll a befektetési alapokat elemző EPFR Global cég jelentésében.

MTI

Ámokfutó lövöldözött a nézőkre este egy amerikai moziban

Ketten meghaltak, nyolcan pedig megsebesültek csütörtökön az amerikai Louisiana állam Lafayette városának egyik mozijában történt lőfegyveres ámokfutásban - jelentette az amerikai média a hatóságokra hivatkozva.

MTI

Itt az áttörés: új területről támadhatják az Iszlám Államot

Törökország engedélyezte, hogy az Egyesült Államok légicsapásokat hajtson végre török területről az Iszlám Állam (IÁ) ellen – írta csütörtökön a The Wall Street Journal a Pentagonra hivatkozva.

MTI

Blikk: Vida napokon belül távozhat, vidéki NAV-os lehet az utód

Blikk: Vida napokon belül távozhat, vidéki NAV-os lehet az utód

Akár napokon belül távozhat a NAV éléről Vida Ildikó – állította a Blikk, amely több forrásból is úgy értesült, a hivatalon belül kész tényként kezelik a vezetőváltást. Hozzátették, akár a NAV egyik régiós vezetője követheti Vidát a poszton.

hvg.hu

Dempsey elég volt Haiti ellen

Továbbra is százszázalékos a címvédő Egyesült Államok a labdarúgó Arany Kupában.

MTI

Több vita is fennmaradt az USA-val Szijjártó szerint

Magyarország és az USA vitás kérdéseiről is beszélt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Victoria Nuland amerikai külügyi államtitkár-helyettessel Dubrovnikban. Szijjártó szerint több területen is fennmaradtak a viták, de folyamatosan konzultálunk majd az USA-val ezután is.

MTI

Begyújtotta a zöld rakétáit Amerika

Begyújtotta a zöld rakétáit Amerika

Amerikában is energiaforradalom zajlik: az áramtermelő kapacitást összegző lista éléről letaszították a széntüzelésű erőműveket. Újból meg jórészt csak szeles és napos épül.

hvg.hu

Égtek a telefonok a Fehér Házban is a görög válság miatt

Telefonon beszélt Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnökkel és Evklídisz Cakalotosz új görög pénzügyminiszterrel Jack Lew, az amerikai pénzügyi tárca vezetője, és jelezte, hogy Washington várakozással tekint az Athén és európai partnerei közötti tárgyalások folytatása elé – közölte az amerikai pénzügyminisztérium. Obama pedig Hollande francia elnökkel beszélt telefonon a görögökről.

MTI

Véget ér a középkorú férfiak uralma a dolláron

Véget ér a középkorú férfiak uralma a dolláron

Női társat kap a tízdolláros amerikai bankjegyen Alexander Hamilton, ám a változásért kampányolók szívesebben cserélték volna le a húszas címletről Andrew Jacksont.

Hirdetés

Irán bevetheti a pisztáciabombát

Irán bevetheti a pisztáciabombát

A világ meghódítására készül Irán, no, nem atomfegyverrel, hanem az árutermékeivel. De nem is elsősorban az olajjal – melyből a világon a hetedik legnagyobb termelő –, hanem a második legfontosabb exportcikkével, a pisztáciával.

Újra követségeket nyit egymásnál az USA és Kuba fél évszázad után

Kölcsönösen nagykövetséget nyit egymás országaiban Kuba és az Egyesült Államok július 20-án vagy azt követően – jelentette be szerdán a kubai külügyminisztérium.

MTI

Lelőtték az egyik hírhedt szökött rabot Amerikában

Amerikai határőrök lelőtték pénteken annak a gyilkosság miatt elítélt fegyencpárosnak az egyik tagját, amely a hónap elején szökött meg egy New York állam északi részén lévő, szigorúan őrzött börtönből - jelentették be a hatóságok, hozzátéve, hogy a másik elítélt továbbra is szökésben van.

MTI
Hirdetés

Túltolták a drogtesztet, 9 millió vizeletmintát vettek

Túltolták a drogtesztet, 9 millió vizeletmintát vettek

Tavaly több mint 9 millió drogtesztet végeztettek el az Egyesült Államokban a munkáltatók, többségüket teljesen feleslegesen. A költségek dollármilliárdokban mérhetőek, pedig a teszteltetésnek se visszatartó ereje, se hatékonyságnövelő eredménye nincs. Inkább beszélgetni kellene.

hvg.hu

Cápa támadt rá egy 8 éves kisfiúra egy amerikai strandon

Cápa harapott meg egy 8 éves kisfiút az észak-karolinai Surf City partjainál. A város ezután több vízi mentőt küldött a partra, de nem tervezi, hogy megtiltja a fürdőzést.

MTI

Levelet küldött a kongresszus tagjainak egy háromszoros Oscar-díjas

Levelet küldött az amerikai kongresszus minden tagjának Meryl Streep Oscar-díjas színésznő, aki szeretné elérni, hogy az amerikai törvényhozás ratifikálja a nők egyenlő jogairól szóló alkotmánymódosítást.

MTI

Magyarországra nem hozna tankokat az USA, a Jobbik mégis kiakadt

Lengyelországba, a Baltikumba és Bulgáriába, illetve Romániába telepítene nehézfegyverzetet és tankokat az USA egy átmeneti időszakra – közölte Ash Carter amerikai védelmi miniszter. Korábban az előzetes tervekről a New York Times azt írta, esetleg Magyarországra is hozhattak volna amerikai katonai eszközöket. A Jobbik arra kérte a kormányt, ne engedjen az amerikai nyomásnak az ügyben.

Tömegesen hagyják ott az amerikai kiképzőtáborokat a szíriai felkelők

Nehezen találnak mérsékelt ellenzékieket Szíriában az amerikai kiképzőtáborokba. A beválogatottak közül pedig sokan távoznak, amikor megtudják: nem harcolhatnak Aszad elnök csapatai ellen.

MTI

Obama kimondta az n betűs szót egy interjúban

Obama kimondta az n betűs szót egy interjúban

A feketéket becsmérlő nigger szót használta Barack Obama amerikai elnök, amikor a charlestoni mészárlással kapcsolatban az egyesült államokbeli rasszizmusról és a fegyvertartásról nyilatkozott egy hétfőn közzétett online rádióinterjúban.

MTI
Hirdetés
123173

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X