USA
MTI Világ

Félezer embert fertőzött meg a zikavírus az USA-ban eddig

Az Egyesült Államokban a zikavírus ötszáz embert fertőzött meg eddig, Puerto Rico szigetén pedig még további nyolcszázan szenvednek a betegségtől - közölte pénteken a CDC, a betegségmegelőzéssel foglalkozó amerikai központ.

hvg.hu Itthon

Colleen Bell: Clinton magánemberként beszélt Magyarországról

A jog uralmának nélkülözhetetlenségéről beszélt az amerikai nagykövet a CEU-n. Colleen Bell szerint Magyarországon komoly problémát jelent a korrupció, a menekültek befogadása erősíti a befogadó országokat, Európa pedig nem lesz egységes, amíg Ukrajna nem egységes. A magyar kormány intézkedéseinek minősítését a nagykövet kerülte.

MTI Világ

A Nyugat kész felfegyverezni a líbiai egységkormányt

Az Egyesült Államok és más nagyhatalmak, valamint a szomszédos országok készek fegyvereket szállítani Líbia nemzetközileg elismert kormányának az Iszlám Állam (IÁ) és más terrorista szervezetek elleni harcához. Erről a Bécsben hétfőn tartott nemzetközi konferencián döntöttek a 24 országot képviselő küldöttek, köztük John Kerry amerikai külügyminiszter.

hvg.hu Világ

Venezuela – meg akarják dönteni a kormányt?

Hatvan napos időszakra rendkívüli állapotot rendelt el Venezuela teljes területére Nicolás Maduro államfő. Szerinte az intézkedésre azért volt szükség, mert az USA és az olajexportáló országokat tömörítő OPEC meg akarja dönteni a baloldali caracasi kormányzatot.

MTI Világ

Putyinék kifakadtak az USA holnapi lépése miatt

Megsérti a közepes hatótávolságú nukleáris fegyverekről szóló szerződést, hogy az USA Romániába telepítette az európai rakétapajzs elemeit - közölte szerdai állásfoglalásában az orosz külügyminisztérium.

MTI Világ

Kína vadászgépekkel válaszolt az amerikai "területsértésre"

Peking provokációnak tartja, hogy egy amerikai hadihajó megközelítette a vitatott hovatartozású, a dél-kínai-tengeren fekvő, de kínai fennhatóság alatt álló Jungsu (Fiery Cross) szigetet. Az eset miatt kedden két J-11-es vadászgépet és egy Y-8-as felderítő járőrgépet küldtek ki.

MTI Világ

Baljós üzenetet küldött a Kedves Vezető fia az amerikaiaknak

Észak-Korea fokozni fogja "nukleáris elrettentő kapacitását", ha az Egyesült Államok nem hagy fel ellenséges magatartásával – közölte a Korea-közi kapcsolatokért felelős phenjani intézmény pénteken, a kormányzó Koreai Munkapárt kongresszusának napjára időzített közleményében.

MTI Világ

Egydollárosokkal dobálták meg Hillary Clinton autóját

Tüntetők várták a George Clooney filmszínész adománygyűjtő vacsorájára érkező Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt-aspiránst, akinek autóját egydollárosokkal dobálták meg, tiltakozásul a hatalmas összegű kampánypénzek miatt.

MTI Gazdaság

Szaúd-Arábia megfenyegette az Egyesült Államokat

Hétszázötven milliárd dollár értékű amerikai kincstárjegy és egyéb értékpapír eladásával fenyegette meg Szaúd-Arábia az Egyesült Államokat arra az esetre, ha a kongresszus elfogadja azt a törvényt, amelynek alapján amerikai bíróságokon felelősségre vonhatják az olajmonarchiát a 2001. szeptember 11-ei terrorakcióban játszott szerepéért.

1 2 3 4 5 6 7
181
A címlapról ajánljuk
Magyarországon járt az ember, aki lelőtte a jetit

Magyarországon járt az ember, aki lelőtte a jetit

Először mászta meg oxigénpalack nélkül az Everestet, majd először mászta meg egyedül is, és még mindig csak 40 éves volt. Aztán átszelte a Déli-sarkot, átkelt homoksivatagon, megfejtette a jeti titkát, és miután 72 évesen még fiatal, új kihívásokat keres. A világhírű hegymászó, Reinhold Messner Magyarországon tartott előadást.