USA
MTI Világ

Egydollárosokkal dobálták meg Hillary Clinton autóját

Tüntetők várták a George Clooney filmszínész adománygyűjtő vacsorájára érkező Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt-aspiránst, akinek autóját egydollárosokkal dobálták meg, tiltakozásul a hatalmas összegű kampánypénzek miatt.

MTI Gazdaság

Szaúd-Arábia megfenyegette az Egyesült Államokat

Hétszázötven milliárd dollár értékű amerikai kincstárjegy és egyéb értékpapír eladásával fenyegette meg Szaúd-Arábia az Egyesült Államokat arra az esetre, ha a kongresszus elfogadja azt a törvényt, amelynek alapján amerikai bíróságokon felelősségre vonhatják az olajmonarchiát a 2001. szeptember 11-ei terrorakcióban játszott szerepéért.

MTI Shake

Néhány tő kender miatt ítéltek életfogytiglanra egy öregembert az USA-ban

A 76 éves férfi saját fogyasztásra nevelte a marihuánát saját kertjében, de mivel volt már büntetve, Alabamában automatikusan életfogytiglant szabtak ki rá. Másodfokon helyben hagyták a döntést, így a férfi már csak abban reménykedhet, hogy a szövetségi bíróság enyhít a büntetésén.

MTI/hvg.hu Itthon

Lesújtó képet fest Magyarországról az USA emberi jogi jelentése

Idegengyűlölet és a humanitárius segítség hiánya a menekültpolitikában; részben szabad sajtó; felfüggesztett börtön zsidózásért; földi pokol a fogvatartottaknak; elharapózott korrupció; a lappangó antiszemitizmus több tünete – nem teszi az ablakba a magyar állam az amerikai külügyminisztérium megállapításait.

hvg.hu Világ

Az USA is veszélyben van a koreai rakéták miatt

Észak-Korea sikeresen tesztelt egy új rakétahajtóművet, s így a távol-keleti ország bármikor elérheti nukleáris robbanófejeivel az Egyesült Államok területét - állította az észak-koreai KCNA hírügynökség.

MTI Világ

Miért nem buktatta meg a CIA a szír elnököt?

Barack Obama amerikai elnök 2012-ben megtorpedózta a CIA tervét Basar Asszad szíriai elnök megbuktatására - állította a hírszerző ügynökség egy volt munkatársa az NBC televízióban.

hvg.hu Vállalkozás

Már temették az áruházláncot, de a volt biztonsági őr csodát tett

Biztonsági őrként kezdte, ma pedig annak a láncnak a vezére, ahová annak idején csak iskolakezdés előtt és karácsonykor jutott el szegény sorban élő családjával. Az 51 éves Marvin Ellison nagy fába vágta a fejszéjét a külvárosi családanyák kedvelt terepének számító J.C. Penney ruházati áruházlánc átalakításával, de a kezdeti sikerekhez az is elég volt, hogy a férficipőket áthelyezte a női osztályról, és megkövetelte a vezetőktől, hogy ne drága márkás holmikat, hanem penney-s ruhákat hordjanak az áruházakban, olyanokat, amiket egy átlagos dolgozó vagy vevő is meg tudna venni.

hvg.hu Gazdaság

Új, szárazságtűrő terméssel tarthatják életben a családi farmergazdaságokat

Texasban, Dorothy hazájában, Kansansban és még négy amerikai államban is több mint 10 millió dollárt fizettek tavaly a szélfarmok üzemeltetői azoknak a farmereknek, akiknek a földjére a platformjaik épültek. Amerika-szerte csak most kezd tudatosulni: hogy ezek a bérleti összegek a legtöbb esetben az alacsonyabb anyagi szinten élő területeken jelentkeznek, és sok esetben a földtulajdonosok életben maradását jelentik.

MTI Világ

Merrick Garlandot jelöli az amerikai elnök a legfelsőbb bíróság új tagjának

Barack Obama amerikai elnök bejelentette szerdán, hogy az amerikai főváros szövetségi fellebbviteli bíróságának bíráját, Merrick Garlandot jelöli a pár héttel ezelőtt elhunyt Antonin Scalia helyére a legfelsőbb bíróság új tagjának. Az elnök korrektséget kért a republikánusoktól, akik már a jelölés előtt azt ígérték, hogy egyetlen jelölt kinevezését sem támogatják majd.

HVG Világ

Amerika: szétveri Trump a republikánusokat?

Menetel az elnökjelöltség felé a populista ingatlanmágnás, Donald Trump. Előretörése egyre nagyobb fejfájást okoz a republikánus pártelitnek – írja a HVG összeállítása.

1 2 3 4 5 6 7
180
A címlapról ajánljuk