hvg.hu Világ

Médiakampány indult Trump „piszkos háborúja” ellen

Több mint 300 amerikai és nemzetközi médium indított csütörtökön kampányt Donald Trump amerikai elnök szabad sajtót fenyegető kijelentéseinek ellensúlyozására. Közben úgy tűnik, a trumpi lélekmérgezés hatásos.

hvg.hu Világ

Egy újabb botránykönyv miatt Trump kezdi elveszíteni a fejét

Rasszista, hazug és a betegességet súroló viszonyban van lányával – egyebek közt ezt állítja Donald Trumpról „Tébolyodott” című könyvében Omarosa Manigault Newman, az amerikai elnök korábbi munkatársa. Lehet, hogy sok mindenben igaza van, de az ő viselt dolgairól is vastag könyvet lehetne írni.

hvg.hu Gazdaság

Így büntet Oroszország

Az amerikai értékpapírok eladásával, és a dollár használatának visszafogásával válaszol Moszkva arra, hogy az USA újabb szankciókat vezetett Oroszország ellen, amely Washington szerint felelős a márciusi dél-angliai idegmérges merényletért.

hvg.hu Világ

Kémek, Putyin, pénz – az Orbán-rejtély megfejtése a WSJ-ben

Orbán Viktor, az egykori ellenzéki, most Putyinnal parolázik, mert arra számít, a nyugati típusú liberális demokrácia bukásra van ítélve – írja Magyarországról szóló cikkében a The Wall Street Journal. Az amerikai lap szerint Magyarország már most túl közel van a Kremlhez: az orosz hírszerzők szabadon járkálnak az országban, az oroszokkal kötött gazdasági megállapodásokból pedig a magyar oligarchák jönnek ki jól. Az ország legalábbis biztos nem.

hvg.hu Világ

Ezért irigylik az amerikai anyák Bulgáriát

Az USA az egyetlen fejlett ipari ország, ahol nem biztosítanak az anyáknak fizetett szülés utáni szabadságot. A BBC – hasonlóan több mint internetes oldalhoz, összehasonlította a szűkmarkú, illetve a gáláns országokat.

hvg.hu Világ

Zuhan a rubel az újabb Szkripal-szankciók miatt

Két éve nem volt olyan mélyen az orosz rubel árfolyama, mint csütörtökön, amikor az USA újabb szankciókat jelentett be Oroszország ellen. Washington azt követően lépett, hogy az amerikai külügyminisztérium szóvivője szerint megerősítést nyert, hogy Oroszországnak köze volt a márciusi angliai Szkripal-merénylethez.

hvg.hu Világ

Időközi választások az USA-ban – a nők és az ohiói patthelyzet

Minden korábbinál több nő száll versenybe az USA-ban a kormányzói, illetve törvényhozási helyekért a novemberi időközi választáson. Közben patthelyzet alakult ki Ohióban, ahol minimális különbség van az első helyen végzett republikánus, illetve a demokrata párti jelölt között.

hvg.hu Világ

Ivanka Trumpot kérik, segítsen a családegyesítésben

Népszerű amerikaiak százai kérték fel Donald Trump lányát, Ivankát, hogy segítsen újraegyesíteni az országba illegálisan belépett bevándorlók családjait: az amerikai elnök ugyan már visszavonta azt a döntését, hogy válasszák szét a szülőket és a gyermekeket, ám több száz kiskorú továbbra sem találkozhatott szüleivel. Ivanka Trump egyelőre nem reagált, lehet, hogy még nem is tud a kérésről.

Németh András Világ

Trump emeli a tétet, újabb front a kereskedelmi háborúban

Minden korábbinál élesebb fenyegetést küldött a világ országainak Donald Trump, miután visszaállította az Irán elleni amerikai gazdasági szankciókat „Aki kereskedik Iránnal, nem kereskedhet az USA-val” – írta egy Twitter-üzenetben. Már vannak vállalatok, amelyek engedtek Trumpnak.

hvg.hu Világ

Csikágó Chicagóban

Segítséget kért az amerikai kormánytól Chicago, miután a Michigan-tó partján lévő metropoliszban a hét végén az átlagosnál is több, hatvan embert ért lőfegyverből leadott lövés.

hvg.hu Világ

Az USA-ban próbálják megakadályozni a 3D-s fegyvernyomtatást – késő bánat?

Egy seattle-i szövetségi bíró átmenetileg megakadályozta, hogy közzé tegyék azt a szoftvert, mellyel bárki kinyomtathat 3D-s printerekkel olyan fegyvereket, amelyeket jóval nehezebben vesznek észre a biztonsági szolgálatok. Bármi is legyen a komoly kockázatot jelentő műanyagpisztolyok és puskák sorsa, már sokan vannak, akiknél megvan a számítógépes program.

hvg.hu Világ

Az USA-ban kezdődik az első „Mueller-per”

A Virginia államban lévő Alexandriában elkezdődött Paul Manafort, Donald Trump amerikai elnök egykori kampányfőnökének pere. Bár ez az első olyan eljárás, amelyet a 2016-os amerikai elnökválasztásba való orosz beavatkozást vizsgáló különleges megbízott, Robert Mueller által talált bizonyítékok alapján jutott el a bírósági szakaszig, most alapvetően pénzügyi szabálytalanságok miatt állt Manafort a bírák elé.

1 2 3 4 5 6 7
211

A címlapról ajánljuk