MTI Gazdaság

NAV-vizsgálat - jönnek az amerikai jövedelmek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az amerikai hatóságtól kapott pénzintézeti számlainformációkat veti össze a magyarországi adózók bevallási adataival. Az érintettek mentesülhetnek a szankciók alól, a revizorok támogató eljárás keretében önellenőrzési ajánlattal keresnek meg mintegy másfélezer adózót - jelentette be Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára.

Keresztes Imre Világ

Trump és a Vatikán: angyalok és démonok?

Szoros szálak fűzik Ferenc pápa belső konzervatív ellenzékét Donald Trump amerikai elnök főtanácsadójához. A Vatikánt és Washingtont egyaránt politikai és ideológiai ellentétek osztják meg.

Erdélyi Eszkimó Péter Világ

Sínre teszi elrettentő fegyvereit Oroszország

Rakétarendszerrel felszerelt harci vonatok gyártásába kezdett az orosz védelmi ipari – ez a hír járja Moszkvában. Az értesülés több kérdést is felvet: miért lett újból szüksége Oroszországnak támadófegyverekre, van-e joga a fejlesztésre, illetve milyen válaszlépésekre számíthat az ország az USA részéről? Viktor Litovkin orosz katonai szakértőt kérdeztük.

hvg.hu Gazdaság

Kötvény vagy részvény, USA vagy Magyarország – hol nyer nagyobbat?

Kifejezetten kedvező globális makrogazdasági környezetben indul az év: a bizalmi indexek tempós és viszonylag kiegyensúlyozott növekedést vetítenek előre. A kötvényeknél több befektetési lehetőséget kínálnak a részvények, de az elmúlt időszak árfolyam-emelkedései után nagyon meg kell nézni, mely piacokra érdemes befektetni.

MTI Világ

Republikánusok horgadtak fel a kiszivárogtatások miatt

Az amerikai képviselőház két bizottságának republikánus elnökei az igazságügyi miniszterhez írt levélben követeltek vizsgálatot szerdán a lemondott Michael Flynn nemzetbiztonsági tanácsadó ügyében a sajtónak történt kiszivárogtatások miatt.

hvg.hu Itthon

Paul Krugman az USA-ról és Magyarországról

A Trump-adminisztráció az első olyan kormány az USA történelmében, amelynek vezetője és szövetségesi köre teljes mértékben elutasítja a jogállamiságot – írta háromrészes Twitter-üzenetében Paul Krugman Nobel-díjas amerikai közgazdász.

hvg.hu Kult

Meghalt Al Jarreau

Hetvenhat éves korában meghalt a világhírű jazz- és popénekes, Al Jarreau. A zenészt egy Los Angeles-i kórházban érte a halál.

hvg.hu Világ

Trump már ismerősként üdvözli a magyar nagykövetet

Nagyon jó kapcsolatot alakított ki a magyar követség Donald Trumppal és a stábja többi tagjával – büszkélkedett el Szemerkényi Réka washingtoni nagykövet a Figyelőnek. Ő maga már háromszor is találkozott az elnökkel, azt mondta, Trump legutóbb már mintegy ismerősként üdvözölte.

Bicsérdi Ádám Kult

„Amerika, Krisztus most szégyellné magát miattunk”

Eddig sem volt Donald Trump az amerikai művésztársadalom kedvence, de amit elnöksége első napjaiban kap a filmes- és zenésztársadalomtól az még a kampányidőszakot is felülmúlja. Van, aki a Fehér Házat robbantaná fel és füstölné ki, míg más egyenesen beverne egyet a Trump-politikáját támogatóknak. Egyértelműn egy újfajta protest-korszak vette kezdetét.

MTI Világ

Trump lépése miatt lázadoztak az Európai Parlamentben

Az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén felszólalók legtöbbje önkényesnek és a nyugati demokráciák alapértékeivel ellentétesnek nevezte Donald Trump amerikai elnök rendeletét, amely hét állam polgárainak az Egyesült Államokba való beutazását korlátozza.

1 2 3 4 5 6 7
188
A címlapról ajánljuk