A Facebook-főnök gyesre megy

A Facebook-főnök gyesre megy

Lánya születése után azonnal kéthónapos apasági szabadságra megy Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi oldal megteremtője, és működtetője.

hvg.hu

Bombariadó a Turkish Airlines gépén

A kanadai Halifaxban szállt le a Turkish Airlines New Yorkból Isztambulba tartó utasszállító gépe, miután a hatóságok értesülései szerint pokolgépet helyeztek el az Airbus 330-as fedélzetén.

hvg.hu

Közös pontot találtak a párizsi terroristák között

Az amerikai hírszerzés előtt nagyrészt ismertek voltak a múlt heti párizsi merényletek elkövetői, mindannyian szerepeltek az USA repüléstilalmi listáján – mondta a washingtoni képviselőház néhány tagja, miután zárt ajtók mögött tájékoztatást kaptak vezető biztonsági tisztségviselőktől.

MTI

Kényszerleszállást hajtott végre az Air France két járata az USA-ban

Kényszerleszállást hajtott végre az Air France két járata az USA-ban

Bombafenyegetés miatt megszakította útját az Egyesült Államokban az Air France francia légitársaság két utasszállító járata, amely Washingtonból, illetve Los Angelesből indult Párizsba – adta hírül az amerikai és a kanadai média.

MTI

Nem kéne messze menni, hogy sokkal boldogabbak lehessünk

Nem kéne messze menni, hogy sokkal boldogabbak lehessünk

Két kelet-európai ország fért bele a brit Legatum Intézet “ahol a legjobb élni” 26-os rangsorába. Talán nem árulunk el nagy titkot, hogy egyik sem Magyarország. A listát Norvégia, Svájc és Dánia vezetik.

hvg.hu

Minisztériumi szinten magyarázzák Amerikában a lakásszigetelést

Minisztériumi szinten magyarázzák Amerikában a lakásszigetelést

Miközben az Egyesült Államok egy főre jutó lakossági energiafelhasználásban toronymagasan számít világbajnoknak, a kormányzat ma már fontosnak tartja az energiatudatosság terjesztését.A lakások energiahatékonyságáról beszélni szerintük már törvényszerű, de nem csak azért, mert az USA-ban a zöldenergia-boom hatására az egész téma egyre hétköznapibbá és trendibbé válik.

hvg.hu

Megszigorítja az USA a közel-keleti légi járatok ellenőrzését

Megszigorítják a Közel-Keletről az Egyesült Államokba tartó utasszállító járatok ellenőrzését az orosz repülőgép minapi egyiptomi tragédiáját követően - közölte pénteken Washingtonban Jeh Johnson amerikai belbiztonsági miniszter.

MTI

Orbán nyeregben: Van még kérdés?

Orbán nyeregben: Van még kérdés?

Miközben Orbán Viktor saját politikájának megdicsőüléseként éli meg az elmúlt heteket, valójában egy kerítésekkel szabdalt, megbénított Európának örül. A visegrádi országok, melynek gazdaságai uniós pénzből dübörögnek, a menekültügyben illiberális fordulatot vettek, amire már a szövetséges Amerika is csak vicsorogni tud.

Lengyelország nem adja ki Roman Polanskit az USA-nak

Lengyelország nem adja ki Roman Polanskit az USA-nak

A lengyel bíróság döntése értelmében nem adja ki Lengyelország a kiskorú megrontásával vádolt Roman Polanski filmrendezőt az Amerika Egyesült Államoknak.

hvg.hu

Colleen Bell: "a korrupt személyeket állítsák bíróság elé"

Colleen Bell: "a korrupt személyeket állítsák bíróság elé"

A kormányt kritizáló szerdai beszédében nem volt semmi újdonság – mondta a Népszabadságnak Colleen Bell amerikai nagykövet, aki most megismételte, hogy aggódnak a korrupció és a sajtószabadság miatt is, illetve arról is beszélt, semmilyen jelét nem tapasztalta az Orbán Viktor elmozdítását célzó állítólagos szándéknak.

hvg.hu

Amerikai vadászgépeket riasztottak közel repülő orosz bombázók miatt

Gyors starttal indított el négy vadászgépet csütörtökön az amerikai haditengerészet Reagan repülőgép hordozója a Koreai félszigettől keletre, miután orosz bombázógépek közelítették meg egy tengeri mérföldre – közölte a Reuters egy neve elhallgatását kérő amerikai haditengerészeti tisztre hivatkozva.

MTI

Colleen Bell vizet is húzott a gémeskúton - fotók

Colleen Bell vizet is húzott a gémeskúton - fotók

Colleen Bell amerikai nagykövetnek akadt még egy könnyedebb feladata is a hétvégén a kormányt kemény kritikával illető szerdai beszéde előtt.

hvg.hu

Amerika kíméletlenül üzent: még megvan Orbánék dossziéja

Amerika kíméletlenül üzent: még megvan Orbánék dossziéja

Arra, hogy André Goodfriend, az USA megbízott ügyvivője csupán elszabadult hajóágyú volt-e, amikor kritizálta az Orbán-kormányt, csattanós választ adott Colleen Bell szerdai beszéde a Corvinus Egyetemen. Az amerikai nagykövetre már korántsem lehet ráfogni, hogy csupán trollkodik, mint az ideiglenes ügyvivő. A nagykövet mostani megszólalása nagyon is előkészített, formailag és tartalmilag is kitalált politikai állásfoglalás volt.

hvg.hu

Keményen bírálta a kormányt Colleen Bell

Keményen bírálta a kormányt Colleen Bell

Látni kellene a paksi bővítéssel kapcsolatos titkos szerződéseket – közölte Colleen Bell, az USA budapesti nagykövete, aki a Corvinus Egyetemen adott elő szerda délután az amerikai-magyar kapcsolatokról. Szerinte az Alkotmánybíróságnak elveszett a függetlensége, a kormány a médiapiacon is beavatkozik és a menekültválsággal kapcsolatban a gyűlölet semmire sem megoldás.

hvg.hu

Figyelmeztették az USA-t a kínaiak a Csubi zátonynál történtek miatt

Peking "határozott tiltakozását" és "nagyfokú elégedetlenségét" fejezte ki amiatt, hogy az USA haditengerészete járőrtevékenységét kiterjesztve megközelítette a kínai Nansa-szigetek Csubi zátonyát a Dél-kínai-tengeren – közölte a külügyminisztérium szóvivője.

MTI

Orbán elveinek térnyerése szétrobbanthatja az EU-t

Orbán elveinek térnyerése szétrobbanthatja az EU-t

Mintha Orbán Viktor írná az utóbbi idők történéseinek forgatókönyvét: Európában egyre inkább a keményvonalas pártok és nézeteik erősödnek meg menekültügyben. Jön a tél, az EU-nak pedig gyorsan kellene végrehajtani egy akciótervet, hogy elkerüljük a humanitárius katasztrófát. Ha az orbáni széttagoló politika további teret nyer, senki nem mossa le a magyar kormányfőről, hogy ő robbantotta szét az EU-t.

Özönlenek az amerikaiak Magyarországra

Özönlenek az amerikaiak Magyarországra

Az idén is kétszámjegyű növekedés várható a tengerentúlról érkező turisták létszámában, az év első 8 hónapjában már 17 százalékkal több amerikai vendég érkezett Magyarországra - ismerteti a Magyar Turizmus (MT) Zrt. A forgalom további növeléséhez fontos lenne közvetlen New York-Budapest légijárat indítása.

MTI

Az Egyesült Államok kémkedett Izrael után?

The Wall Street Journal pénteki cikke azt állítja, hogy az amerikaiak 2012-ben 2012-ben megfigyelés alatt tartották Izrael katonai bázisait és lehallgatta az ország titkos kommunikációját.

MTI

Még a Századvég sem optimista

Még a Századvég sem optimista

Berlinben több mint 150 ezer ember ment ki tüntetni ellene, Magyarországon viszont alig beszélnek róla: miközben a kormány kifelé hivatalosan támogatja az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi megállapodás (TTIP) megkötését, a hvg.hu megszerzett egy Századvég-tanulmányt, amely egy sor aggodalmat sorol fel az egyezménnyel kapcsolatban. A cikk a berlini Correctiv nevű oknyomozó portállal együttműködésben született.

Jön az új Air Force One

A Boeing repülőgépgyártóval készül szerződést kötni a következő hetekben az amerikai védelmi minisztérium az Egyesült Államok fegyveres erői főparancsnokának különgépe, az elnöki Air Force One megépítéséről – írta hétfői számában a The New York Times.

MTI
123176

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X