Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Ebola: Három hétig megfigyelik a Nyugat-Afrikából Amerikába érkező utasokat

Minden Nyugat-Afrikából az Egyesült Államokba érkező utast 21 napon keresztül megfigyelés alatt fognak tartani. Washington kedden vezetett be utazási korlátozásokat a Libériából, Sierra Leonéból és Guineából érkező utasokkal szemben, akik ezentúl csak öt kijelölt repülőtéren keresztül léphetnek be az Egyesült Államok területére.

MTI

7 nőt ölt meg egy sorozatgyilkos az USA-ban

43 éves Darren Van legújabb, megfojtott áldozatára pénteken bukkantak rá egy motelben az indianai Hammondban. A férfi további hat gyilkosságot vallott be.

MTI

Putyinék kivéreztetnék a McDonald's-ot?

Putyinék kivéreztetnék a McDonald's-ot?

Az orosz kormányzat kiszélesítette a McDonald's amerikai gyorsétteremlánccal szembeni vizsgálatokat, már az oroszországi Mekik fele ellen folyik higiéniai vagy pénzügyi akció. Oroszország ezzel válaszol a nyugati szankciókra. Egy élelmiszeripari vezető szerint az orosz kormányzat célja az lehet, hogy térdre kényszerítse a vállalatot.

hvg.hu

Áder is felszólal ma a Házban, de nem az USA-botrányról

Áder János köztársasági elnök napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés mai ülése, amelyen a képviselők tárgyalni kezdhetik azt a kormánypárti előterjesztést is, amely megszüntetné a gyermekekkel szembeni szexuális bűncselekmények elévülését.

MTI

Fegyvereket dobott le az USA az Iszlám Állam ellen

Fegyvereket, muníciót és orvosi segélyt dobott le az amerikai légierő az Iszlám Állam nevű szélsőséges szunnita szervezet által ostromolt szíriai Kobanit védő kurdoknak.

MTI

És akkor a bankokat kitiltják az országból

És akkor a bankokat kitiltják az országból

Kivonuló Citibank, Brüsszelben kopogtató RTL Klub, újabb, most 20 milliárdos energiahatékonysági pályázat, Lázárnak adott MKB Bank, internetet figyelő NAV, Simicska Lajos és Orbán Viktor pedig állítólag végleg berágott egymásra. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Alaposan megsorozta az Iszlám Állam olajtárolóit az USA

Az Egyesült Államok légiereje az elmúlt két napban Szíriában 15, Irakban pedig tíz légicsapást mért az Iszlám Állam (IÁ) fegyvereseire - közölte szombaton a közel-keleti térségért felelős amerikai parancsnokság (CENTCOM).

MTI

Vadai lesz a DK szeme, megnézné az USA-botrány iratait

Hétfőn Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke felkeresi a Külügyminisztériumot, mert az ellenzéki párt tudni szeretné, milyen korábbi jelzéseket kapott a kormány arról, hogy az Egyesült Államok "ki fog tiltani a kabinet körül dolgozó személyeket Amerikából" – közölte az ellenzéki párt szombaton.

MTI

674 napot repült, most leszállt az USA szupertitkos kémrepülője (fotóval)

674 napot repült, most leszállt az USA szupertitkos kémrepülője (fotóval)

Csaknem két évig repült egyfolytában az amerikai légierő X-37B nevű kísérleti űrrepülője, amelynek valódi küldetéséről csak találgatások vannak. Kémműholdtechnikát és űrfegyvereket is emlegetnek. Egy biztos: az X-37B leszállt.

MTI

USA: Korrupciós ügy miatt tiltottunk ki kormányzati tisztségviselőket

USA: Korrupciós ügy miatt tiltottunk ki kormányzati tisztségviselőket

Megerősítette André Goodfriend, az Egyesült Államok magyarországi ideiglenes ügyvivője, hogy korrupciós ügyek miatt vonták be a beutazási engedélyét kevesebb mint tíz magánszemélynek. Hogy pontosan milyen ügyről van szó, és kik állnak mögötte, azt nem árulta el. Ahogy részleteket Szijjártó Péterrel sem közölt, csak vázolta, hogy milyen korrupciós ügyeket derítettek ki

hvg.hu

Ismert fideszes üzletembereket tiltottak ki az USA-ból

Tíz magyar magánszemély beutazási engedélyét vonta vissza az Egyesült Államok – értesült az atv.hu. Az egyik érintett üzletember a portálnak azt mondta, legalább két másik személy is ismert üzletember, és három NAV-os is szerepel a tíz személy között. A 444.hu közben azt írta, a kormánynak közvetlenül is dolgozó személyek több esetben is megpróbáltak kenőpénzt szerezni amerikai nagyvállalatoktól, ilyesmi állhat a mostani ügy hátterében. Ők úgy értesültek, hogy Habony Árpád is a kitiltottak között van, Habony ügyvéd útján cáfolt.

hvg.hu

Kokainozott Biden fia, kirúgták a haditengerészettől

Elbocsátották a haditengerészet tartalékos állományából Joe Biden amerikai alelnök fiát, miután egy kábítószer-rutinvizsgálaton kiderült, hogy kokaint fogyasztott – jelentette az amerikai sajtó helyi idő szerint csütörtökön.

MTI

Reagált az USA a Napi Gazdaság állításaira

Az amerikai nagykövetségnek nincs tudomása semmilyen Magyarországon működő amerikai cég vagy intézmény ellen folytatott NAV-vizsgálatról, és semmilyen amerikai lépésre nem került sor ilyen vizsgálat következményeként - reagált a diplomáciai képviselet a Napi Gazdaság csütörtöki beszámolójára. Hozzátették viszont, voltak, akik nem utazhattak be az USA-ba, de nem NAV-vizsgálatok miatt.

hvg.hu

Megint elromlott Kerry különgépe, idén már negyedszer

Közönséges utasszállító géppel volt kénytelen elutazni Bécsből Washingtonba csütörtökön az amerikai külügyminiszter, mert elromlott a szolgálati repülőgépe, immár negyedszer ebben az évben.

MTI

Beszállna a Mol–INA-ügybe az USA

Az amerikai külügyminisztérium felajánlotta közvetítői segítségét a tárgyalásokon. A horvátok még megfontolják az ajánlatot, a Mol már igent mondott.

MTI

Erőszakos tüntetések St. Louisban egy újabb fekete fiú halála miatt

Szerda este ismét agyonlőtt egy fehér rendőr egy afroamerikai fiatalt. A haláleset miatt tiltakozók a helyi hatóságok közlése szerint egy rendőrautót, valamint számos üzletet és lakóházat megrongáltak, amerikai zászlókat égettek az utcán és késsel dobtak meg egy rendőrt.

MTI

Megijedtek az USA-ban, szigorú lépés jön a reptereken

A hétvégétől kezdve kötelező szűrésnek fogják alávetni az ebola-sújtotta nyugat-afrikai országokból az Egyesült Államokba érkező légi utasokat - közölte szerdán amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva a CNN.

MTI

Ezt jól elbaltázták Obama pancser testőrei

Az amerikai elnököt védő titkosszolgálatot átszervezhetik a nagy visszhangot kapott botrányok nyomán, amibe belebukott az alapításának 150. évfordulóját jövőre ünneplő szervezet első női igazgatója – írja a HVG.

HVG

Kínában aranyhegyek lesznek

Kínában aranyhegyek lesznek

A jelek szerint Kína megnyolcszorozná az aranytartalékát egy elejtett nyilatkozat szerint. A végcél 8500 tonna arany felhalmozása, ami meghaladja az első helyen álló USA aranytartalékának szintjét.

hvg.hu

Ebola: 5 gyereket elkülönítettek Texasban

Az amerikai beteg nem hivatalos hírek szerint a libériai állampolgárságú Thomas Eric Duncan, aki a múlt pénteken orvoshoz fordult, de antibiotikumot írtak fel neki, és hazaküldték a kórházból. Két nappal később mentővel vitték vissza a kórházba.

MTI
123162

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X