hvg.hu Nagyítás

Nem enyhül a venezuelai válság

Venezuelát története eddigi legnagyobb társadalmi, politikai és gazdasági válsága sújtja. Ez az ország rendelkezik a világ legnagyobb kőolajkészletével, viszont gyakorlatilag semmilyen más exportcikke nincs, és az olaj árának zuhanása miatt a gazdaság gyakorlatilag összeomlott, az infláció elszabadult. Nicolás Maduro elnök május elején bejelentette: alkotmányozó nemzetgyűlést hív össze, amely módosítaná az alaptörvényt. Az 500 fősre tervezett gyűlés tagjainak nagy része feltehetően az elnök hívei közül kerül majd ki. A MUD ellenzéki szövetség határozottan elutasította a tervet.

hvg.hu/MTI Világ

Venezuela - már a hadsereg is lázad?

A venezuelai hadsereg 85 tisztjét tartóztatták le Nicolás Maduro elnök elnyomó intézkedéseinek bírálata miatt - közölte Henrique Capriles ellenzéki vezető, a hadseregből kapott információkra hivatkozva

hvg.hu Vállalkozás

Mit szólna, ha a fia barátja beállítana 30 tonna készpénzzel?

Hogy került 30 tonnányi venezuelai készpénz Paraguayba? Ebben az ügyben vizsgálódik most Julio Yegros, a brazil határ közelében lévő Salto de Guaira főügyésze. Ez a település a fővárostól, Asunciontól 370 kilométerre található egy olyan régióban, amely a csempészetről híres.

hvg.hu Világ

Káosz Venezuelában

Több mint 300 fosztogatót, illetve tüntetőt tartóztattak le vasárnap Venezuelában a biztonsági erők. A lassan teljes káoszba süllyedő országban közben Nicolas Maduro elnök visszavonta azt a döntését, amellyel azonnal kivonta a forgalomból a legnagyobb értékű bankjegyet, a 100 bolivarost.

MTI Világ

Földhöz vágták állítólag a venezuelai külügyminisztert

Földhöz vágták a venezuelai külügyminiszter asszonyt az argentin hatóságok, miután a tárcavezető megpróbált bejutni a Buenos Airesben ülésező Dél-amerikai Közös Piac, a Mercosur miniszteri ülésére – állította helyi idő szerdán Nicolás Maduro venezuelai elnök.

hvg.hu Gazdaság

Kommunisták osztályharca: Tábornok felügyeli a WC-papír elosztását Venezuelában

Új fejezet kezdődött a venezuelai hadikommunizmus történetében. Nicolas Maduro elnök szerint a tőkések, a magáncégek és a kereskedők háborút folytatnak a szocialista rendszer ellen. Ezért a helyzethez illő választ ad. 18 tábornokot és ellentengernagyot nevezett ki a kulcsfontosságú fogyasztási cikkek termelésének, elosztásának és kereskedelmének ellenőrzésére.

MTI Világ

Futva menekült az államfő

Futva menekült el a rendkívül népszerűtlen venezuelai elnök a tüntetők elől egy vasárnap közzétett videofelvétel szerint.

1 2 3 4 5 6 7
18
A címlapról ajánljuk