A diszkótűz áldozatait hibáztatják a hívők, élen egy hittantanárral

A diszkótűz áldozatait hibáztatják a hívők, élen egy hittantanárral

Egész Romániát megrázta a 48 halálos áldozatot követelő diszkótűz, ami kormányellenes utcai megmozdulásokba torkollot Bukarest utcáin. A román ortodox egyház egyes hívei által rendszeresen terjesztett nézet szerint a fiatalok hívták ki maguk ellen a sorsot, mikor rockzenei koncertre mentek. Egy terjesztett röplap szerint, ha a zenerajongó tudnák, hogy mi lesz velük a túlvilágon John Lennon hallgatása után, soha többé nem hallgatnák.

hvg.hu

West Balkán-ügy: börtönbe mennek a vádlottak

West Balkán-ügy: börtönbe mennek a vádlottak

Részben súlyosította a Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett jogerős ítéletével a West Balkán-ügy vádlottjainak büntetését.

West-Balkán tragédia: másodfokú döntés várható

Várhatóan pénteken hirdeti ki másodfokú döntését a West Balkán nevű szórakozóhelyen két évvel ezelőtt történt, három halálos áldozatot követelő diszkótragédia ügyében a Fővárosi Törvényszék.

MTI

West Balkán-tragédia: az ügyész súlyosítást, a védők felmentést kértek másodfokon

Az ügyész súlyosbítást, a vádlottak védői pedig részben felmentést, részben enyhítést, részben pedig új elsőfokú eljárást kértek a West Balkán nevű szórakozóhelyen két évvel ezelőtt történt, három halálos áldozatot követelő diszkótragédia ügyében a Fővárosi Törvényszék másodfokú tárgyalásán szerdán.

MTI

Keresik a halálos diszkótűz felelőseit Brazíliában

Őrizetbe vette a rendőrség Brazíliában annak a szórakozóhelynek a tulajdonosait, ahol vasárnap hajnalban a legfrissebb adatok szerint 231 fiatal életét vesztette egy tűzvészben.

MTI

Áder: a magyar nép együtt érez a brazil áldozatokkal

Gyásztáviratban fejezte ki részvétét Áder János köztársasági elnök hétfőn a brazil államfőnek a Santa Maríában több száz halálos áldozatot követelő diszkótűz miatt.

MTI

West Balkán: két év, nyolc hónapot kaptak a vádlottak

West Balkán: két év, nyolc hónapot kaptak a vádlottak

Két év, nyolc hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a West Balkánban másfél évvel ezelőtt történt, három halálos áldozatot követelő diszkótragédia négy vádlottját a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán kihirdetett elsőfokú ítéletében.

West Balkán-tragédia: sajnálkoznak, de felmentést kérnek a vádlottak

West Balkán-tragédia: sajnálkoznak, de felmentést kérnek a vádlottak

Minden ügyvéd és vádlott - sajnálkozását kifejezve - felmentést kért a West Balkánban történt, három halálos áldozatot követelő diszkótragédia miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon kedden.

MTI

West Balkán-ügy: felmentést kértek a védők

West Balkán-ügy: felmentést kértek a védők

Felmentést kértek a védők a West Balkánban történt diszkótragédia perének csütörtöki tárgyalásán a Pesti Központi Kerület Bíróságon. A Nyugati téri szórakozóhelyen 2011. január 15-én éjjel pánik tört ki, és a tumultusban három lány megfulladt, tucatnyian pedig megsérültek.

MTI

West Balkán-ügy: négyen állnak bíróság elé ősszel

West Balkán-ügy: négyen állnak bíróság elé ősszel

A Pesti Központi Kerületi Bíróság november 8-ra tűzte ki a West Balkán-ügy tárgyalását, amelyben négy személyt vádolt meg az ügyészség.

Felpuhítanák a lex West-Balkánt

Felpuhítanák a lex West-Balkánt

Több ponton is módosítanák azt a zenés, táncos rendezvényekről szóló jogszabályt, amelyet a Nyugati téri West-Balkánban január 15-én történt tragédiát követően fogadtak el - olvasható abban a tervezetben, amelyet ma tett közzé véleményezésre a Belügyminisztérium.

hvg.hu

Perbe fogják a jegyzőt a West Balkán-tragédia miatt

A Magyar Hírlapnak nyilatkozó ügyvéd szerint a jegyzőnek jogkörénél fogva kötelessége lett volna ellenőrizni a rendezvény helyszínét. A pert közigazgatási jogkörben okozott kár miatt indítja a család, és több millió forintot kér.

MTI

Négyen állnak bíróság elé a West-Balkán ügyben

Bíróság elé kell állnia a West-Balkán Kft. ügyvezetőjének, a Noise Life-bulikat szervező cég főszervezőjének, a zenés rendezvényeket szervező DieselMusic 2010 Kft. nevében eljáró rendezvényszervezőnek és a West-Balkánban rendezett Noise Life Night biztonságáért felelős cég illetékes biztonsági főnökének.

Szigorodnak a tűzvédelmi előírások a diszkótragédia nyomán

A képviselők egyhangúlag, 360 igen szavazattal fogadták el a tűz elleni védekezést, valamint az épített környezet alakítását szabályozó törvény módosítását.

MTI

Diszkótragédia: két áldozat szülei üzentek a nyilvánosságnak

A West Balkánban 2011. január 15-én éjjel történt tragédia kapcsán két áldozat, Kadosa Kinga és Csikós Emese szülei adtak ki közleményt, hogy tisztázzák, mi történt.

MTI-OS

22 szórakozóhelyen találtak hiányosságokat Szabolcsban

A kijáratokat, vészkijáratokat több helyen egyáltalán nem jelezték és volt, ahol tűzoltókészüléket sem tartottak. Az ellenőrzés után több bírságot is kivetettek, de egy szórakozóhelyet sem zártak be.

Két fővárosi szórakozóhelyet is bezárattak a diszkótragédia kapcsán

Két fővárosi szórakozóhelyet is bezárattak a diszkótragédia kapcsán

Az akció során a rendőrség 8.646 embert ellenőrzött, közülük 1.173-an 18 év alattiak, 21-en pedig 14 év alattiak voltak.

Többen voltak, mint szabadott volna: a LivingRoomot is bezáratták

Újabb budapesti szórakozóhelyet zárattak be ideiglenesen: az V. kerületi LivingRoomban ugyanis több ember volt, mint amennyit beengedhettek volna.

MTI

Közel 700 szórakozóhelyet ellenőriztek, kettőt bezártak

Közel 700 szórakozóhelyet ellenőriztek, kettőt bezártak

Kilenc nap alatt 690, fiatalok által látogatott szórakozóhelyet ellenőriztek a rendőrök és a velük együttműködő hatóságok. Több helyen találtak súlyos szabálytalanságot a tűzoltók, két fővárosi szórakozóhelyet ideiglenesen bezártak - értesült a HavariaPress.

Elsősegélynyújtó tanfolyamok indulnak a diszkótragédiák megelőzésére

A képzésekre február 7-től lehet jelentkezni a lakóhelyhez legközelebbi vöröskereszt irodában.

1236

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X