Németh András Világ

Példátlan történelmi találkozó színhelye a havannai reptéri tranzit

Soha nem találkozott négyszemközt a katolikus és a jelenlegi legnagyobb ortodox egyház, az orosz vezetője, pénteken azonban ez megtörténik. Ferenc pápa és Kirill orosz pátriárka megbeszélésének helyszíne is jelképes: a havannai reptér tranzitvárójában ülnek le – mert az semleges terület. Az esemény erejét a létrejötte adja, áttörés nem várható.

MTI Világ

Magyarország különadókkal bosszantja a német cégeket

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című konzervatív német lap a Magyarországon tevékenykedő német cégek helyzetéről közölt írást Angela Merkel német kancellár budapesti látogatásával kapcsolatban, a Welt am Sonntag című konzervatív lap pedig kommentárt közölt a témában.

MTI Világ

Merkel nem tehet engedményeket Orbánnak

Angela Merkel német kancellárnak nem szabad engedményeket tennie Orbán Viktornak az Oroszországgal szembeni egységes uniós fellépés érdekében - mondta a dpa német hírügynökségnek a legnagyobb német ellenzéki párt, a Baloldal parlamenti (Bundestag) frakcióvezetője.

hvg.hu Tech

Így még könnyebb lesz összehozni egy baráti találkozót

Épp ráérne egy sörözésre a haverokkal vagy egy kávézásra a barátnőkkel? Ha barátaival együtt használja majd ezt az alkalmazást, pofon egyszerű lesz ezeket a találkozókat megszervezni azokkal, akik épp akkor szintén ráérnek.

hvg.hu Gazdaság

Orbán titokban bankvezérekkel találkozgat

Másodszor tárgyalt az Erste Group vezérigazgatójával Orbán Viktor kormányfő szeptember utolsó napjaiban – értesült a Magyar Nemzet. Forrásuk szerint a devizahiteles-csomag terhei lehettek terítéken, de szóba kerülhetett a pénzintézet esetleges kivonulása is.

MTI Gazdaság

Előre a 2 százalékos növekedésért!

Saját megfogalmazásuk szerint is "ambíciózus, de reális" célt tűztek ki a világgazdasági kibocsátás 85 százalékát adó G20-csoport pénzügyminiszterei és jegybankelnökei a kétnapos ausztráliai tanácskozásuk végén, vasárnap kiadott zárónyilatkozatban: e szerint öt év múlva legalább két százalékkal nagyobb lesz az összesített hazai össztermékük (GDP), mint a jelenlegi várakozás.

MTI Világ

Dél-Koreába szakadt családok fölött gyámkodik Észak-Korea

Észak-Korea elfogadta azt a dél-koreai javaslatot, hogy Panmindzsonban tartsák meg a hatvan évvel ezelőtt véget ért koreai háborúban szétszakított családok találkozóinak megszervezéséről tartandó tárgyalásokat - közölte csütörtökön a dél-koreai országegyesítési minisztérium.

1 2 3
A címlapról ajánljuk