szerző:
hvg.hu

Az Igazgyöngy Alapítvány vezetője korábban már bejelentette, hogy Bayer Zsolt kitüntetése miatt ő is lemond a lovagkeresztjéről és árverésre bocsátja azt. A kormány tanoda-támogatási döntése miatt most az is kiderült, mire fordítja a bevételt.

A kitüntetés visszaadásáról korábban levélben értesítette Áder Jánost, s egyben jelezte, hogy magát a keresztet aukcióra szeretné bocsátani, valamilyen alapjogi támogatásra.

Nem az Igazgyöngyre akarta fordítani, hanem valami globálisabb célra. „Most azonban az élet mégis úgy hozta, hogy ezt kell tennem” – írta Facebook-oldalán Ritók Nóra.

„Mivel sok más működő tanodához hasonlóan a mi pályázatunkat is elutasította az EMMI, a tanoda fenntartásához kell, hogy gyűjtsek. Az öt éve működő Toldi Tanodához, ahol eredményesen, innovatív módszerekkel, önkéntes egyetemistákkal és négy munkaviszonyban alkalmazott fejlesztő pedagógussal dolgozunk. Módszereiket sokfelé veszik át tanodák, civil szervezetek. A tanodáról írt blogot itt is rendszeresen megosztom. Az a rendszer, amit kidolgoztak, az alapítvány stratégiájába épülve sikeresen veszi fel a harcot az esélytelenség ellen.”

©

Mint írja, most államon kívüli pályázati lehetőséget kell keresnie a továbbműködésre, de addig is időt kell nyernie. „Ezért úgy döntöttem, az Igazgyöngy Toldi Tanodájának fenntartására szervezem meg a lovagkeresztem online árverését.”

Ez nem hagyományos értelemben vett licit lesz, hanem Ritók Nóra úgynevezett lovagjegyeket készít, amelyek emléklapjai lesznek az egész gyűjtésnek, és amit névre szólóan elküld mindenkinek, aki bármilyen kis összeggel támogatja a tanodánkat. Aki pedig a legtöbbet ajánlja fel, az megkapja majd az eredeti Lovagkeresztet.

Mint írja, „újabb területet kell átvennünk az államtól, támogatás nélkül”.

Bővebben az akcióról itt tájékozódhat.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!