szerző:
hvg.hu

Minden idők egyik legviccesebb közszolgálati pillanatának lehettek részesei, akik nyomon követték Bencze Péter szombati bejelentkezését a bajai halászléfőző versenyről. Az MTVA a Balatoni nyár című műsorban jelentette be, mi lesz a riporter sorsa.

Kásás hangon jelentkezett be szombaton Bencze Péter, az M1 munkatársa a bajai halászléfőző fesztiválról. Az egyik főzőcsapat szószólója elé tartva a mikrofont, először véletlenül újra a nézőket köszöntötte, majd átadta a szót a napszemüveges férfinak.

Aki aztán két kiszólással is finoman meghekkelte az adást (bár ez nyilván eltörpült a Bencze-féle médiahekk mellett), először Orbán aranyköpését idézte - sokan vagyunk, de nem elegen -, majd "népszopásról" beszélt, visszautalva a közpénzből alaposan felpumpált köztévé egyik korabeli klasszikus bakijára.

A riport annyira meredekre sikerült, hogy Benczét egy mondat közepén. látszólag anélkül keverték le, hogy őt értesítették volna erről. Hétfőn a Balatoni nyár című műsorban bejelentették:

három hónapra leveszik a képernyőről.

Bencze a műsorban elmondta, vírusos megfázása miatt gyógyszert szedett, és elfogadott EGY pálinkát, valamint a nagy meleg is megsuhintotta. Ennek eredménye az alábbi felejthetetlen anyag:

Tibi atya pillanatokon belül több tízezer ember támogatását megszerezte a Facebookon ahhoz a kezdeményezéshez, hogy ne rúgják ki a riportert.