szerző:
hvg.hu

Minden idők egyik legviccesebb közszolgálati pillanatának lehettek részesei, akik nyomon követték Bencze Péter szombati bejelentkezését a bajai halászléfőző versenyről. Az MTVA a Balatoni nyár című műsorban jelentette be, mi lesz a riporter sorsa.

Kásás hangon jelentkezett be szombaton Bencze Péter, az M1 munkatársa a bajai halászléfőző fesztiválról. Az egyik főzőcsapat szószólója elé tartva a mikrofont, először véletlenül újra a nézőket köszöntötte, majd átadta a szót a napszemüveges férfinak.

Aki aztán két kiszólással is finoman meghekkelte az adást (bár ez nyilván eltörpült a Bencze-féle médiahekk mellett), először Orbán aranyköpését idézte - sokan vagyunk, de nem elegen -, majd "népszopásról" beszélt, visszautalva a közpénzből alaposan felpumpált köztévé egyik korabeli klasszikus bakijára.

A riport annyira meredekre sikerült, hogy Benczét egy mondat közepén. látszólag anélkül keverték le, hogy őt értesítették volna erről. Hétfőn a Balatoni nyár című műsorban bejelentették:

három hónapra leveszik a képernyőről.

Bencze a műsorban elmondta, vírusos megfázása miatt gyógyszert szedett, és elfogadott EGY pálinkát, valamint a nagy meleg is megsuhintotta. Ennek eredménye az alábbi felejthetetlen anyag:

Tibi atya pillanatokon belül több tízezer ember támogatását megszerezte a Facebookon ahhoz a kezdeményezéshez, hogy ne rúgják ki a riportert.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!