szerző:
hvg.hu

A Walmart megint bemutatta, hogy néz ki egy marketingkatasztrófa.

Augusztus van, és hiába nyaralnak sokan, az áruházak kegyetlenül emlékeztetnek arra, hogy hamarosan kezdődik az iskola. Így tett az amerikai áruházlánc, a Walmart is, amely az idei őszi kampányszlogenében arra biztatja a diákokat, hogy kezdjék úgy az iskolát, mint egy hős.

Csakhogy ezt a feliratot sikerült egy fegyvervitrin fölé kitenni, és azonnal kész volt a marketingkatasztrófa az iskolai lövöldözések országában.

A Walmart most épp azt vizsgálja, hogy melyik áruházban készült a közösségi médián végigfutó felvétel, és természetesen nagyon sajnálatosnak tartja a termékelhelyezést.

Nem ez az első alkalom, hogy a Walmart meggondolatlanul rendezte be az üzleteit. Tavaly szeptemberben a 2001-es terrortámadásokra emlékezve kólás dobozokból sikerült felépítenie valamelyik munkatársnak a World Trade Centert. Akkor szintén nagyon gyorsan bontani kellett az installációt, és bizonygatni, hogy szó sincs tiszteletlenségről.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!