szerző:
SzJ
Tetszett a cikk?

Édesszájúaknak és macaron fanatikusoknak március 20-án, csütörtökön a Bálna Budapestben a helye, itt rendezik meg ugyanis a harmadik magyarországi Macaron Napot. Idén is sok kiállító édes, színes, finom kis remekművei sorakoznak fel, hogy a macaron-rajongó népek szájában végezzék, de lesz macaronkészítő verseny is, ahol a legjobbak mérik össze tudásukat.

Bár nemzetközi trend- diktátorok és huhogók szerint leszálló ágban van a macaron, a szervezők (és mi is – a szerk.) úgy látják, hogy - harmadszor csatlakozva a nemzetközi  Macaron Naphoz -  szűnni nem akaró lelkesedés és érdeklődés övezi a "kis színest".  Szeretjük a macaront, mert finom, vidám, jókedvet ébreszt bennünk. Persze csak akkor, ha művelői odafigyelnek az alapanyagokra és nagy műgonddal, szeretettel készítik. Ezen a napon természetesen az igazán jó macaronokat szeretnék megmutatni és megszerettetni a szervezők. Ha a kiállitók közül csak a Four Seasons, a Sofitel, a Gerbeaud, a La Praline, a Rózsavölgyi vagy a Rosinante nevét dobjuk fel, már több magyarázatra nincs is szükség. Még annyit azért hozzátennénk, hogy idén a kávés vonalra is ráerősítenek a Madal-lal, a sós ízekről a Sarki Fűszeres gondoskodik, a "macaron életérzést" meg többek között Zólyomi Zsolt parfümőr és Lengyel Zsuzsi textil-bőrtervező adja meg. 

macaronnap.hu

 A nemzetközi Macaron Napot egyébként szerte a világon mindig március 20-án tartják. A darált mandulából, cukorsziruppal felvert tojásfehérjéből készülő, különféle krémekkel töltött, a szivárvány minden színében mutatkozó kis süteménynek igazán nagy hagyománya - annak dacára, hogy a maccarone a XIV. században Velence környékén született -  Párizsban és New Yorkban van.

A Bálna Budapestben március 20-án megrendezendő GDF SUEZ Macaron Napról bővebben  itt 

Ha pedig otthon is megpróbálkoznánk vele, akkor íme az ajánlatunk

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!