szerző:
hvg.hu

A nemzetközi csokoládévilág térképén ott a helye egy angyalföldi csokoládémanufaktúrának. A szakma és persze az édesszájú fogyasztók lesik, hogy mi lesz a következő nagy dobása.

Február első hétvégéjén a Salon du Chocolat keretében még Brüsszelben mutatták be a termékeiket, a múlt hétvége már Milánóban érte őket. S a kettő között azért a Valentin-napi meglepetésről sem feledkeztek meg, a bergamottos szicíliai citrusívek venezueliai csokoládéba mártózva kínálkoztak. De az angyalföldi cég igazi nagy durranása most a „mogyoró a négyzeten”.

©

„Az új, immár nyolcadik Raffinée íz megalkotásánál a piemonti mogyorót – amelyet a világ legfinomabbjának tartanak – akartuk még különlegesebbé tenni úgy, hogy az eredeti, jellegzetesen krémes és lágy ízét megőrizzük” – mondta el Mészáros Gábor, a chocoMe alapító-tulajdonosa.

Hosszas kísérletezés után született meg az izgalmas alapanyagokból összeálló új „raffinéria”: a Valrhona különleges tejcsokoládéja és az őrölt etióp Harrar arabica kávé lépett frigyre. A krémes csokoládémasszát „sűrítik” a 2000 méterrel a tengerszint felett termő, különösen édes, rendkívül intenzív Harrar kávé őrleményével, majd ebbe a kivételesen gazdag ízvilágú fürdőbe mártózik meg a piemonti mogyoró.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!