szerző:
hvg.hu

Az egyik legrangosabb nemzetközi mezőnyben, az International Chocolate Awards-on ezüstérmet nyert a chocoMe manufaktúra. Ezzel ez az első magyar vállalkozás, amely díjat érdemelt ki szakmai világversenyen.

A chocoMe fennállásának négy éve alatt nem először hívta fel magára a figyelmet nemzetközi szakmai mezőnyben, hiszen története során már 15 különféle elismerést gyűjtött be, de a mostani díjjal lépett hivatalosan is a világ legjobb csokoládékészítői közé. 

©

Az International Chocolate Awards díjait jelentőségükben a Michelin-csillagokhoz hasonlítják, míg a versenyt jellegében a Bocuse d’ Or-hoz. A legnevesebb külföldi csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek alkotta nemzetközi zsűri – Seventy (UK), Manhattan Chocolate Society (US), Master of Wine (UK), The New Taste of Chocolate (US), Ecole Chocolat Professional School of Chocolate Arts (US),  The Well-Tempered Chocolatier (Kanada) – a nemrég bevezetett Raffinée termékcsalád egy tagját, a fahéjas tejcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyorót találta méltónak az ezüstéremre. A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy, a Seventy csokoládé-degusztációs portál szerkesztője ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője.

A fahéjas csokoládéval bevont Piemonte-i mogyorós Raffinée-t ezzel az "ajánlólevéllel" jelölte a versenyre a manufaktúra: "A világ legfinomabbjának tartott Piemonte-i mogyorószemeket fahéjjal finoman átszőtt, 40% kakaótartalmú tejcsokoládé-köntösbe burkoltuk, hogy bársonyosan krémes, jellegzetes ízük az édes réteg alatt is megmaradjon.”   

“A díj rangja rendkívül megtisztelő, és nemcsak a magyar chocoMe-nek, hanem az egész hazai csokoládékészítésnek szól” – mondta el Mészáros Gábor chocolatier, aki a Firenzei Dóm szomszédságában, a Medici Riccardi Palotában vehette át a minap rangos elismerést. 

"Érdemes megemlíteni, hogy egy hónappal korábban a Raffinée termékcsalád csomagolódobozát díjazták Milánóban az ugyancsak egyik legrangosabbként jegyzett nemzetközi dizájnversenyen, az A' Design Awardon, míg most a tartalmát. A forma és tartalom ezúttal tökéletesen harmonizál, és nagyon reméljük, hogy ezt a fogyasztók is díjazzák, hisz értük élünk, őket szolgáljuk” – tette hozzá a chocoMe alapítója.  

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Guy Verhofstadt a budapesti tüntetésről posztolt

Guy Verhofstadt a budapesti tüntetésről posztolt

Új műfajt találtak, milyen autót kell tuningolni az orosz oligarcháknak

Új műfajt találtak, milyen autót kell tuningolni az orosz oligarcháknak

6800 forint helyett most ingyen letöltheti a kiváló túlélőjátékot, a Subnauticát

6800 forint helyett most ingyen letöltheti a kiváló túlélőjátékot, a Subnauticát

Hivatalossá vált az ukrán ortodox egyház elszakadása

Hivatalossá vált az ukrán ortodox egyház elszakadása

Mindent vitt a dohánybiznisz Csongrád megyében

Mindent vitt a dohánybiznisz Csongrád megyében

Hosszú: Az edzőm elsírta magát az első közös aranyunk után

Hosszú: Az edzőm elsírta magát az első közös aranyunk után