szerző:
MTI

Az Europolis vagyonkezelő és ingatlanfejlesztő cég egy 42 hektár alapterületű logisztikai parkot épít Páty közelében, a beruházás volumene a tervek szerint 130 millió euró lesz – mondta Széll Csaba a cég ügyvezető igazgatója.

A beruházás első ütemének építése, amelynek beruházási költsége 60 millió euró, májusban kezdődik és várhatóan 2009 közepére fejezik be – mondta. Ez az ütem 50 ezer négyzetméter "A" kategóriás irodát, raktárt, raktári irodát és szolgáltatási területet foglal majd magába 9 hektáros területen.

Az Europolis Park Budapest M1-ben a – megváltozott bérlői igények kiszolgálására – akár kisebb 500-600 négyzetméter nagyságú raktárak is bérbevehetők. A bérleti díjat illetően Széll Csaba nem kívánt adatokat közölni. A teljes beruházás várhatóan 2017-ben fejeződik be – mondta az ügyvezető.

Az Europolis magyarországi tulajdonában 188 540 négyzetméter kiadó iroda és raktárterület van, portfoliójában öt ingatlan található: a City Gate (24 ezer négyzetméter), az Info Park A épülete (13 700 négyzetméter), a most bővülő IP West és két logisztikai park amelyből az egyik a most épülő első ütem mellett található 70 ezer négyzetméteres park, illetve az Europolis Park Budapest Airport (65 ezer négyzetméter).

A 13 embert foglalkoztató cég a közép-európai régióban 2,2 milliárd euró befektetést hajtott eddig végre, az a szám 2012-ig várhatóan megduplázódik.

A cégcsoport bevétele – amely a vagyonkezelőből és az öt projektcégből áll – 6,2 milliárd forint volt tavaly, a cég az idén is hasonló eredményre számít.