szerző:
hvg.hu

Két-három éven belül 20-30 egységet működtető hálózattá válna és külföldi piacokra is belépne a magyar Gusto Burger&Cafe gyorsétteremlánc, amelynek első üzletét ma nyitják meg Budapesten, a Váci utcában – írja a Világgazdaság.

Az első étterem 100-150 millió forintos beruházást igényelt, ennek megtérülését öt évre tervezik. A gyorsétterem-hálózatoknál szokványos üzleti modellel ellentétben az új lánc nem franchise-módszerrel terjeszkedne, összes üzletüket a Gusto Burger Magyarország Kft. üzemelteti majd.

A Gusto Burger&Cafe az úgynevezett „quality local fastfood” koncepciót kívánja meghonosítani hazánkban, ez gyakorlatilag magas minőségű gyorséttermet jelent, amelyben a szokásos kínálat mellett friss saláta, gyros, kávézói színvonalú kávé, kézművessütemények, minőségi borok és csapolt sör is kapható. Az árszínvonal hasonló lesz a legnagyobb versenytársakéhoz. „Mi azonban nem kívánunk pár száz forintos akciókkal belemenni a piacra jellemző árversenybe” – tette hozzá Laczkó Róbert, a Gusto Burger Magyarország Kft. hálózatfejlesztési vezetője.

A hálózatvezető elmondta, hogy ahol csak lehet, igyekeznek magyar beszállítókkal dolgozni. A bort például külön a Gusto számára szállítja 2,5 decis üveges, csavarható kupakos kiszerelésben a villányi Günzer pincészet, a csapolt sör Soproni lesz, a süteményeket pedig egy kis vidéki cukrászdából kapják.

A Gusto Burger mögött egy magát megnevezni nem akaró tőkeerős magyar személy áll, de a neve a cégkivonatból sem derül ki, mert a tulajdonos egy panamai bejegyzésű cég – írja az üzleti napilap.

MTI Világ

San Francisco hadat üzent a gyorséttermeknek

San Francisco hadat üzent a gyorséttermeknek a gyerekek érdekében: a jövőben tilos zsíros és sós ételekre csábítani őket azzal, hogy játékokat kínálnak a menü mellé.

hvg.hu Napi merítés

Sört a McDonalds-ból

A gyorséttermek is rájöttek, hogy a sör jó. Ezért úgy döntött a McDonald's és a Burger King, hogy hamarosan sört fognak árulni éttermeikben - olvasható a Pivo blogon.

hvg.hu Vállalkozás

Subway, McDonalds, Pizza-Pont: mi lesz a gyorséttermekkel jövőre?

Válság ide vagy oda bezárt egységei helyett jövőre újakat nyit a Subway. Bár több McDonald's egyelőre várhatóan nem nyit, forgalomvisszaesésre nem panaszkodhat a gyorsétterem lánc. Hogyan befolyásolta a válság a Pizza-Pont hálózat magyarországi működését és mire lehet számítani 2010-ben?

Medipress Plázs

Újabb érv, miért ne együnk gyorsétteremben

A feldolgozott élelmiszer nem csak a zsírpárnák felhalmozódásában ludas, de negatívan befolyásolja a viselkedést és a lelki egészséget a gyermekeknél, állítja egy új tanulmány.

hvg.hu Plázs

Nem egyformán ártalmasak a gyorséttermi menük

Azoknál az amerikai nőknél, akik rendszeresen hamburgert vagy olajban sült csirkét fogyasztottak, jóval nagyobb eséllyel alakult ki 2-es típusú diabétesz, mint azoknál, akik más típusú gyorsételt részesítettek előnyben - közölték vizsgálati eredményüket bostoni kutatók.