szerző:
MTI

Megérkeztek a kecskeméti repülőtérre azok a használt orosz Mi-8-as helikopterek, amelyeket az új gépek beszerzéséig használ a Magyar Honvédség.

Az előzetes terveknek megfelelően megérkeztek a használt helikopterek a kecskeméti repülőtérre – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) csütörtök délután. A döntésről a tárca vezetője korábban tájékoztatta az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnökét.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában írt arról, hogy az új helikopterflotta szolgálatba állásáig a közelmúltban Oroszországban nagyjavításon átesett három Mi-8-as helikoptert szerez be a HM, hogy biztosítsa a nélkülözhetetlen katasztrófavédelmi feladatok és a kutató-mentő szolgálat ellátását.

A lap szerint a lépés hátterében az áll, hogy bár az új gépek beszerzését célzó, 100 milliárd forintra becsült értékű európai uniós közbeszerzési eljárást előkészítették, végül mégsem írták ki a választások előtt, ezért a tárcának áthidaló megoldás után kellett néznie.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!